La Creu Roja Baix Llobregat Centre ha atès 1.996 persones durant el 2014

La memòria 2014 de l’entitat situada a Molins de Rei revela que s’han atès a 1.996 persones durant l’últim any. S’han repartit 55 tones d’aliments entre més de 700 famílies necessitades de l’entorn, així com 380 kits de suport social a 250 persones.

Alfred Solsona acompanyat de Pilar Millàn i Clara Vidal durant la presentació de l'estudi // Ajuntament de Molins de Rei

Alfred Solsona acompanyat de Pilar Millàn i Clara Vidal durant la presentació de l’estudi // Ajuntament de Molins de Rei

La Creu Roja Baix Llobregat Centre -que dóna servei a Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló i Vallirana- ha exposat públicament les xifres de la seva memòria 2014 durant la presentació del setè estudi sobre l’afectació de la crisi en la salut de les persones, feta a la Sala Gòtica.

Un total de 1.996 persones s’han vist beneficiades dels diferents ajuts de la Creu Roja al Baix Llobregat Centre. S’han repartit 55 tones d’aliments entre 738 persones necessitades, s’han donat 380 kits de suport social a 250 persones ateses, s’han atorgat 13 beques menjador que no havien quedat cobertes ni pel govern català ni pels ajuntaments, dues persones han fet ús del servei de pernoctació d’urgència i s’han repartit nou ajudes monetàries d’urgència per valor de 3.916€

A més, s’han realitzat tres tallers de memòria, ajudant 81 persones grans, s’han fet 162 accions del programa fred calor que prepara llars per temperatures extremes, s’han donat ajuts escolars a 34 nens i s’han repartit joguines entre 581 infants.

Pel que fa al programa d’ocupació d’aquesta entitat, 17 persones han participat al club de feina i 20 han format part del taller d’alfabetització. També s’han organitzat tres tallers d’orientació laboral, tres tallers d’aprenentatge de competències transversals i dos cursos de capacitació professional (cuina i comerç).

Tot plegat significa un total de 59.596 euros de despesa en ajudes directes a persones i una inversió de 32.839 euros en el servei d’ocupació. També, durant tot l’any, la Creu Roja ha donat serveis preventius a diferents activitats culturals, com els castells o les sortides de les bèsties de foc.

Segons el coordinador, Alfred Solsona, aquesta feina seria “impossible sense el nostre gran equip de voluntaris”. 167 persones ajuden a fer possible aquesta tasca a través del voluntariat. A més, l’entitat compta amb 2.419 socis que contribueixen econòmicament.

Recomanacions personalitzades