Miguel Angel Pozo: Es pot a Molins de Rei!

Miguel AngelTothom recordarà, allà cap al mes de maig d’aquest any, quan un grup de persones van aparèixer en televisió com la gran revelació de la jornada electoral europea. En aquell moment molta gent no sabia qui era aquell senyor que portava cua de cavall i que donava una roda de premsa amb els altres quatre companys electes, però d’altres sí que en sabíem qui eren i quines coses pretenien fer.

Poc després, aquella mateixa indignació que els havia dut a Europa va arribar al nostre municipi en un acte en el qual l’afluència de molinencs va ser prou motivadora per a que un grup de persones ens animéssim i comencéssim a treballar pel canvi. L’oportunisme no existeix, existeix la voluntat i les ganes, i si en aquest cas hi ha una petita empenta que provoca finalment que un grup de gent vulgui treballar de forma totalment desinteressada per millorar la nostra vila, i d’aquesta manera fer que les coses que realment tinguin importància encapçalin les prioritats polítiques, millor que millor.

És per això que estem aquí, la nostra presència resideix en la voluntat del canvi i sobretot la manera de fer les coses, ens sentim obligats a treballar pel ciutadà, a animar-lo a participar en decisions que ajudin a fer créixer la vila, una persona electa al nostre consistori ha de treballar pels molinencs i molinenques i deixar de costat (d’una vegada) les servituds personals contretes amb companys de partit d’altres ajuntaments, en definitiva, treballar per totes les persones que ens han donat la seva confiança per a que defensis els interessos de tot el conjunt i no a uns en concret, la nostra convicció no és el poder, és la transformació.

La realitat en la que vivim a la nostra vila ha arribat fins a l’extrem on uns pressupostos s’aproven a 22 dies de la seva entrada en vigor gràcies a un pacte a tres bandes (PSC, CIU i PP) com si un joc de taula es tractés: i amb llista d’exigències, és clar. El súmmum va ser l’acusació d’electoralisme, per part de l’equip de govern, a la oposició per no donar suport als pressupostos, quina barra!.

En aquesta legislatura ha quedat patent que l’esquerda que hi ha entre els partits de govern, l’oposició i la gent de carrer és més accentuada i de difícil reparació. Hem seguit amb gran tristor els esdeveniments que s’han arribat a produir a l’ajuntament: errors administratius a l’hora de gestionar impostos,  la falta de benentès amb propostes d’altres agrupacions, desinformació pressupostària al ciutadà, rebuig, poc o mal argumentat, de mocions que no són benvingudes per part de grups polítics concrets, etc.

El nom del nostre poble té el gran honor de figurar en els informes de la Fiscalia Anticorrupció a causa de la investigació del cas Mercuri, sí, sí, el cas on s’investiga el presumpte delicte de cobrar dietes per part dels representants dels municipis que formen la FMC, és a dir, sembla que les pràctiques deslleials que es produeixen als nivells institucionals més alts també arriben als més baixos i fàcils de manipular.

La gestió de l’ajuntament s’ha de fer amb coherència i amb eficàcia, s’ha de garantir la gestió directa de serveis públics municipals orientada realment cap al bé comú: municipalització? Si, però amb criteri, no tot val ni tot té cabuda, una gestió on realment el ciutadà i els treballadors tinguin la possibilitat de participació i no hi hagi possibilitat de benefici privat. Racionalització i optimització de l’estructura municipal i la seva professionalització en la mida de lo possible. Cal que els professionals estiguin en primera línia de foc (de treball) juntament amb els polítics, els quals se’ls hi demana que siguin responsables de les seves accions i que estiguin a l’alçada de les circumstàncies.

Des del cercle de Podem-Podemos Molins creiem que el futur de la vila i el seu canvi passa pel mes de maig del 2015, moment en el qual els vilatans podran fer seu el projecte del nou Molins. Per a nosaltres, com a membres del cercle, és una prova de força i compromís, una oportunitat de fer realitat els compromisos que hem subscrit amb nosaltres mateixos i amb la resta de vilatans.

El nostre objectiu és ben sabut, Podem-Podemos Molins donarà suport a una candidatura ciutadana feta per gent compromesa amb el seus veïns, per això ens volem allunyar de les propostes de persones que, suposadament, fan una política diferent i ara volen presentar-se amb el mateix objectiu i, anys després, amb una etiqueta nova.

D’una manera o una altra els membres del cercle treballarem per una confluència social d’unitat ciutadana i dels treballadors i el resultat esdevindrà, segurament, en la participació en les pròximes eleccions municipals.

Una vegada vaig llegir “Els sistemes perversos generen homes perversos i tots els homes tenen la capacitat de perversió – Hugh Howey”. Així dons, és necessari la transformació del sistema i la forma de fer per tal de no caure de nou en els mateixos errors que ens han portat a aquesta situació.

Miguel Angel Pozo Soto, membre del Cercle Podem-Podemos Molins de Rei

 • mikel

  NO existeix Podem es PODEMOS el que dona la ma al rei. Aquest que la seva germana. El seu pare o sigui no son casta

 • dclosa

  ¿Acaso el Sr. Miguel Angel Pozo, es el portavoz de podemos ? , ¿ Cual es su curriculum , cuales son sus credenciales? , Al parecer no figura en la lista ni como miembro del consejo del circulo, ¿ Cualquiera puede escribir artículos en el Viu en nombre de podemos ?
  Es obvio y de sentido común, no aporta nada nuevo , y lo dirán todos los partidos políticos, que la gestió de l’ajuntament s’ha de fer amb coherència i amb eficàcia, s’ha de garantir la gestió directa de serveis públics municipals, pero, discrepo en que estos servicios tengan que ser forzosamente municipalizados. Ejemplos los tenemos de la ineficacia de cuadrillas de obras actuales y en los planes de ocupación del Ayuntamiento, agents cívics, colocadors de petxines, forestals, etc. , si en la gestió tiene que intervenir el ciutadà i els treballadors tinguin la possibilitat de participació, nos encontraremos ante una torre de Babel como en el proyecto de la Pça del Mercat , ahora al derribo . No todos los ciudadanos de Molins de Rei somos funcionarios ni empleados públicos, somos muchos los que pagamos los impuestos y trabajamos en empresas privadas y no vamos a permitir que en estas no hi hagi possibilitat de benefici privat. Racionalització i optimització de l’estructura municipal i la seva professionalització en la mida de lo possible, es pura palabrería, que no concreta en nada, y que todos los partidos políticos lo dicen.
  Els sistemes perversos generen homes perversos i tots els homes tenen la capacitat de perversió, ¿ Acaso podemos , si obtiene algún regidor, piensa renunciar a los 380 € ( 63.000 Ptas) que cobrará, según tiene establecido el “sistema” actual, por pasar unas horillas de asistencia, a cada pleno municipal? . Fan una política diferent i ara volen presentar-se amb el mateix objectiu i, anys després, amb una etiqueta nova ?

  • mikel

   Tot aquest rollo es el mateix de la noticia de les obres a la plaça del mercat 80 per cent

   • dclosa

    El royo es vosté que nomès fa que incordiar

   • dclosa

    El único rollo aquí , es usted !

    • manel

     Muy cansino closa muy cansino lleva mas de cinco años con la misma cancion. El movimiento se demuestra andando se presenta y si dale no cobra nada mira si es facil

     • dclosa

      Esto de que cada uno de los 21 regidores actuales, incluso los “antisistema” como los de la CUP cobren cada uno de ellos, 380 € (63.000 Ptas ) para calentar la silla unas horillas en cada pleno, es lo de menos, lo principal está en la desverguenza , que el plena crisis económica , desde el 2007 y a propuesta del Ivan Arcas (ICV) se aprobasen los sueldazos de los actuales ediles y de los cargos de confianza del Ayuntamiento, casi 800.000 € ( 132 millones Ptas) se nos comen anualmente de nuestro presupuesto, y luego no tenemos dineros para arreglar los baches de una calle. ¿ Esto es ser cansino?

 • CONDE ROJO

  sr,dclosa pero que cansino que eres , con ese empeño practicamente enfermizo de dejar que un regidor cobre esos 380 euros ,que son practicamente al mes , hay algunos que no trabajan fuera y es lo poquito que tienen por estar ahi , amigo que hay cosas mas importantes que esto de verdad.

  • dclosa

   Ya veo que usted no paga impuestos municipales, y que le importa muy poco como se administran los dineros de nuestros impuestos, Por esta misma razón deberían ustedes disculpar al Sr. Ivan Arcas por los 1000 € de más, que cobró de la FMC y no crucificarle constantemente como lo están haciendo por motivos electoralistas.
   Estos 380 € (63.000 Ptas ) son para calentar la silla unas horillas, en el pleno.
   Para las próximas municipales, los partidos políticos no se merecen ningún voto, los que no tengan claramente en su programa electoral la reducción sistemática de los impuestos municipales, y la reducción o anulación , escandaloso en plena crisis económica, de los sueldazos actuales de los ediles y de los cargos de confianza del Ayuntamiento, casi 800.000 € ( 132 mill Ptas) se nos comen anualmente de nuestro presupuesto, y luego no tenemos dineros para arreglar los baches de una calle.