Miguel Angel Pozo: Es pot a Molins de Rei!

Miguel AngelTothom recordarà, allà cap al mes de maig d’aquest any, quan un grup de persones van aparèixer en televisió com la gran revelació de la jornada electoral europea. En aquell moment molta gent no sabia qui era aquell senyor que portava cua de cavall i que donava una roda de premsa amb els altres quatre companys electes, però d’altres sí que en sabíem qui eren i quines coses pretenien fer.

Poc després, aquella mateixa indignació que els havia dut a Europa va arribar al nostre municipi en un acte en el qual l’afluència de molinencs va ser prou motivadora per a que un grup de persones ens animéssim i comencéssim a treballar pel canvi. L’oportunisme no existeix, existeix la voluntat i les ganes, i si en aquest cas hi ha una petita empenta que provoca finalment que un grup de gent vulgui treballar de forma totalment desinteressada per millorar la nostra vila, i d’aquesta manera fer que les coses que realment tinguin importància encapçalin les prioritats polítiques, millor que millor.

És per això que estem aquí, la nostra presència resideix en la voluntat del canvi i sobretot la manera de fer les coses, ens sentim obligats a treballar pel ciutadà, a animar-lo a participar en decisions que ajudin a fer créixer la vila, una persona electa al nostre consistori ha de treballar pels molinencs i molinenques i deixar de costat (d’una vegada) les servituds personals contretes amb companys de partit d’altres ajuntaments, en definitiva, treballar per totes les persones que ens han donat la seva confiança per a que defensis els interessos de tot el conjunt i no a uns en concret, la nostra convicció no és el poder, és la transformació.

La realitat en la que vivim a la nostra vila ha arribat fins a l’extrem on uns pressupostos s’aproven a 22 dies de la seva entrada en vigor gràcies a un pacte a tres bandes (PSC, CIU i PP) com si un joc de taula es tractés: i amb llista d’exigències, és clar. El súmmum va ser l’acusació d’electoralisme, per part de l’equip de govern, a la oposició per no donar suport als pressupostos, quina barra!.

En aquesta legislatura ha quedat patent que l’esquerda que hi ha entre els partits de govern, l’oposició i la gent de carrer és més accentuada i de difícil reparació. Hem seguit amb gran tristor els esdeveniments que s’han arribat a produir a l’ajuntament: errors administratius a l’hora de gestionar impostos,  la falta de benentès amb propostes d’altres agrupacions, desinformació pressupostària al ciutadà, rebuig, poc o mal argumentat, de mocions que no són benvingudes per part de grups polítics concrets, etc.

El nom del nostre poble té el gran honor de figurar en els informes de la Fiscalia Anticorrupció a causa de la investigació del cas Mercuri, sí, sí, el cas on s’investiga el presumpte delicte de cobrar dietes per part dels representants dels municipis que formen la FMC, és a dir, sembla que les pràctiques deslleials que es produeixen als nivells institucionals més alts també arriben als més baixos i fàcils de manipular.

La gestió de l’ajuntament s’ha de fer amb coherència i amb eficàcia, s’ha de garantir la gestió directa de serveis públics municipals orientada realment cap al bé comú: municipalització? Si, però amb criteri, no tot val ni tot té cabuda, una gestió on realment el ciutadà i els treballadors tinguin la possibilitat de participació i no hi hagi possibilitat de benefici privat. Racionalització i optimització de l’estructura municipal i la seva professionalització en la mida de lo possible. Cal que els professionals estiguin en primera línia de foc (de treball) juntament amb els polítics, els quals se’ls hi demana que siguin responsables de les seves accions i que estiguin a l’alçada de les circumstàncies.

Des del cercle de Podem-Podemos Molins creiem que el futur de la vila i el seu canvi passa pel mes de maig del 2015, moment en el qual els vilatans podran fer seu el projecte del nou Molins. Per a nosaltres, com a membres del cercle, és una prova de força i compromís, una oportunitat de fer realitat els compromisos que hem subscrit amb nosaltres mateixos i amb la resta de vilatans.

El nostre objectiu és ben sabut, Podem-Podemos Molins donarà suport a una candidatura ciutadana feta per gent compromesa amb el seus veïns, per això ens volem allunyar de les propostes de persones que, suposadament, fan una política diferent i ara volen presentar-se amb el mateix objectiu i, anys després, amb una etiqueta nova.

D’una manera o una altra els membres del cercle treballarem per una confluència social d’unitat ciutadana i dels treballadors i el resultat esdevindrà, segurament, en la participació en les pròximes eleccions municipals.

Una vegada vaig llegir “Els sistemes perversos generen homes perversos i tots els homes tenen la capacitat de perversió – Hugh Howey”. Així dons, és necessari la transformació del sistema i la forma de fer per tal de no caure de nou en els mateixos errors que ens han portat a aquesta situació.

Miguel Angel Pozo Soto, membre del Cercle Podem-Podemos Molins de Rei

Recomanacions personalitzades