El web municipal aconsegueix el segell “Infoparticip@” per la seva transparència

La UAB ha concedit una distinció al web de l’Ajuntament de Molins de Rei per la seva transparència. El portal ha arribat al 85% d’indicadors positius segons el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la universitat. 

La web municipal vista des d'una tablet // Ajuntament de Molins de Rei

La web municipal vista des d’una tablet // Ajuntament de Molins de Rei

El web municipal de Molins de Rei, www.molinsderei.cat , ha aconseguit el segell Infoparticip@ del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que distingeix aquelles webs municipals amb alts índexs de transparència i qualitat. L’any 2013 el web molinenc tenia un nivell del 35% d’indicadors positius i ara s’ha passat a tenir un 85%. Aquesta millora ha estat possible gràcies a incorporar més informació sobre els plens municipals, ampliar la documentació relativa als comptes municipals o sobre el els regidors.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU) s’ha mostrat satisfet de la feina feta i ha indicat que aquest segell “posa de manifest l’esforç que estem fent en els darrers mesos i anys per fer un ajuntament completament transparent i obert a la ciutadania”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha indicat que rebre aquesta distinció significa “estar en el grup d’ajuntaments que lideren la cursa per fer una administració més propera i oberta”. 

L’avaluació s’ha dut a terme a partir de 41 preguntes que permeten observar si els webs municipals ofereixen informació sobre quins són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, quina informació proporcionen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. 77 municipis d’arreu de Catalunya han aconseguit aquest segell. 20 d’ells –com per exemple, Sant Boi de Llobregat– han aconseguit la puntuació màxima amb un nivell del 100% d’indicadors positius.

El nou sistèma de participació, sense ús

Durant els últims mesos el consistori ha anat invertint en noves tecnologies i implementant nous canals de contacte amb la ciutadania, com el Twitter municipal. Una d’aquestes millores era la compra d’un sistema informàtic per poder fer enquestes a través d’internet amb certa rigorositat, utilitzat per primera vegada amb motiu de la passada edició dels Premis Ràdio Molins de Rei. Un any després, aquest sistema, que va tenir un cost de 2.000 euros, no ha tingut cap més ús tret de la votació dels premis de la ràdio municipal.

Recomanacions personalitzades