Yolanda Fernández assumeix la presidència dels Matossers

David Fernández deixa de ser el president de la colla castellera de Molins de Rei, els Matossers. Yolanda Fernández el substituirà en el càrrec. Salva Prat seguirà sent el cap de colla les dues pròximes temporades. 

David Fernández, Yolanda Fernández i Salva Prat // Matossers

David Fernández, Yolanda Fernández i Salva Prat // Matossers

Canvis importants en la colla castellera de Molins de Rei, els Matossers. Després de sis anys al capdavant de l’entitat, David Fernández ha deixat la presidència. La decisió s’ha fet efectiva després de l’última assemblea anual de la colla. Yolanda Fernández serà la presidenta de Matossers a partir d’ara.

“Quan tanquem la millor temporada de la història, el més fàcil seria continuar”, ha dit el fins ara president durant l’assemblea. Però també ha reconegut que la seva marxa és “el millor per la colla” perquè “dels 12 anys d’història de Matossers he estat president en sis” i, per tant, es necessitava una certa regeneració.

Només s’ha presentat una candidatura per gestionar la nova junta directiva. Yolanda Fernández serà la nova presidenta, acompanyada per Salva Prat com a Cap de Colla. D’aquesta manera Prat continuarà amb aquest càrrec dos anys més. Fernández és la primera dona de la història en aconseguir la presidència de Matossers.

La nova presidenta ha expressat el desig de la nova junta administrativa “d’anar de la mà” de la junta tècnica de la colla, com s’ha fet durant les últimes temporades. Yolanda Fernández ha demanat en el seu primer parlament com a presidenta que els Matossers “han de fer pinya no solament a la plaça, sinó també pel bon funcionament de la Colla”.

Els propers objectius de la colla seran “tornar a ser colla de set” en pocs mesos i així anar “introduint des d’inici de temporada els castells de 7 a les actuacions”. La intenció és “poder fer un o més castells de 7 i mig durant el proper any, introduint l’agulla en el de 3 i el 4 de 7” durant el principi de la nova temporada i, més endavant, introduir aquesta variant a “la torre i el 5 de 7”.

La millor temporada de la història

L’assemblea anual de l’entitat també ha servit per valorar la temporada 2014. Segons Salva Prat es tracta de “la millor temporada de la història de Matossers”. Enguany, la colla marró argila ha aconseguit cinc 3 de 7, dos 4 de 7 i 5 pilars de 5, a més d’estrenar el 7 de 6“Hem portat a plaça 63 castells aquesta temporada: 59 han estat descarregats, 3 intents desmuntats i només 1 ha quedat en intent. Són uns números envejables per a qualsevol colla del nostre nivell”, ha valorat Prat orgullós de la feina feta.

En l’àmbit social, els Matossers valoren molt positivament l’experiència d’editar el conte Jan, puges? que ha estat presentat per diferents biblioteques, escoles i centres cívics del Baix Llobregat i s’ha aconseguit gràcies a un projecte de micromecenatge. També s’ha posat en relleu les col·laboracions fetes amb l’AFANOC, la Creu Roja o el Refresc Solidari.

Recomanacions personalitzades