EUiA descarta presentar-se amb Iniciativa a les pròximes municipals

Esquerra Unida segueix demanant la “creació d’un front ampli d’esquerres” i assegura que, en cas que això no fos possible, faria “un pas enrere” de cara a les pròximes municipals. 

Juan Pérez durant l'últim acte públic d'EUiA Molins de Rei // Jose Polo

Juan Pérez durant l’últim acte públic d’EUiA Molins de Rei // Jose Polo

La jove agrupació d’EUiA Molins de Rei, nascuda fa poc més d’un any, ha decidit que només es presentarà a les eleccions municipals de maig de 2015 si és formant part d’un “front ampli d’esquerres”, segons indica un dels seus membres, Juan Pérez, en declaracions a Viu Molins de Rei. Es descarta, d’aquesta manera, presentar-se conjuntament amb Iniciativa per Molins de Rei, coalició natural en molts municipis i vigent en l’àmbit català.

Pérez reconeix que, de moment, la creació d’aquest front “sembla difícil” i també assegura que EUiA és conscient de la força que tenen i assumeix que ells “no han de liderar el moviment”. Per a Pérez, el model a seguir és el de “Guanyem Barcelona” on la confluència ha estat entre partits com Iniciativa, Podemos, EUiA o Procés Constituent i amb persones dels moviments socials.

Les coses haurien de canviar molt a Molins de Rei perquè aquest moviment de confluència resultés efectiu, tot i els esforços de l’anomenat Grup Promotor per a la Confluència Social de les Esquerres, format, de forma molt majoritària, per militants d’Iniciativa.

Ara per ara, sembla que l’agrupació d’electors sorgida a partir del cercle de Podemos Molins de Rei aconseguirà reunir persones de diferents partits com Procés Constituent o Equo. Tot i això, en el seu moment  ja van fer públic que no veuen amb bons ulls una possible confluència amb Iniciativa per la “falta d’autocrítica” davant de la gestió feta quan els ecosocialistes estaven al poder i davant de casos com la imputació de l’exalcalde Ivan Arcas pel presumpte cobrament de sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya.

Amb una CUP que es vol mantenir al marge d’aquest procés de confluència, si no hi ha un acostament de postures entre Iniciativa i l’agrupació d’electors sorgida del cercle de Podemos, EUiA es quedaria al marge de les pròximes eleccions municipals.

Visita de Javier Couso

Javier Couso, a la dreta, acompanyat de Juan Pérez // Jose Polo

Javier Couso, a la dreta, acompanyat de Juan Pérez // Jose Polo

El fet de no presentar-se a les properes municipals no significa que l’activitat política d’EUiA Molins de Rei hagi acabat. Recentment van organitzar un acte amb l’eurodiputat d’Izquierda Unida, Javier Couso, qui va desgranar amb una visió crítica l’actual política exterior de la Unió Europea. “No hi ha una política realment independent per part de la Unió Europea”, va assegurar Couso.

El vicepresident de la comissió d’Assumptes Exteriors va sostenir que, actualment, els organismes europeus tenen una “submissió completa” a la política d’Estats Units i que, avui per avui, existeix un clima de “preludi d’una guerra freda” contra Rússia.

 • dclosa

  Menos mal que no estamos en campaña electoral, ya que con tanto meneo de perdiz, los electores se volverían locos, Al fin y al cabo, todo son especulaciones, ¿A cuantos ciudadanos de a pié representa potencialmente EUiA en Molins de Rei, si nunca se han presentado de forma independiente a las elecciones?. Todos juegan a lo mismo, demanant la “creació d’un front ampli d’esquerres” , pero que lo hagan otros.. y siempre poniendo condiciones imposibles, como esa de que EUiA només es presentarà a les eleccions municipals de maig de 2015 si és formant part d’un “front ampli d’esquerres”, ¿ Qué significa “ampli”? , EUiA deshojando tranquilamente la margrita de si descarta o no presentar-se
  conjuntament amb Iniciativa per Molins de Rei, sacando una excusa tras otra, de que si de moment, la creació d’aquest front“sembla difícil” , de que si EUiA “no han de liderar el moviment”, de que el model a seguir (pero que lo inicien otros) és el de“Guanyem de Barcelona” , que les coses haurien de canviar molt a Molins de Rei perquè aquest moviment de Confluència resultés efectiu, que no les gusta el formato de la Confluencia actual porque de forma molt majoritària hay muchos militants d’Iniciativa, etc etc,
  Tras la prohibición por parte de la central española de podemos de utilizar para las próximas elecciones municipales, las siglas y los símbolos, aún perdiendo las representaciones políticas supramunicipales en diputaciones y consejos comarcals, no les ha quedado más remedio que el de crear una agrupació
  d’electors de Podemos Molins de Rei, Mal lo tenemos para la formación deseada de ese “front ampli d’esquerres”, si podemos no sabe todavía si aconseguiràn reunir persones de diferents partits com Procés Constituent o Equo, pero una cosa es clara , y lo dejaron claro en diversos comunicados a la prensa , de que su formación es virgen y pura , y no quieren saber de nadie que se haya manchado las manos con la política , ni con antiguos melancólicos dirigentes sindicales , por lo que ven impossible la confluència amb Iniciativa. ERC aún siendo d’esquerres, va a la suya y a la CUP tambíén le gusta menear la perdiz , i es vol mantenir al marge d’aquest procés de Confluència,
  Mal el camino perdedor el que ha escogido EUiA, de que si no hi ha un acostament de postures entre Iniciativa i l’agrupació d’electors de Podemos, EUiA es quedaria al marge de les pròximes eleccions municipals.

  • conde rojo

   Cuando las confluencias no funcionan,es logico y normal, que en un municipio puedan aparecer, mas de una Agrupacion Eelectoral, NO es lo deseable, ni algo facil de entender por los electores, sobre todo en el momento de recojer las firmas, para la constitucion legal de la Agrupacion,que como son en tiempo identico, para todas las Agrupaciones, siempre se crea alguna confusion.

   • dclosa

    No entiendo muy bien lo que quieres decir, Ahora aún no estamos en campaña electoral , ni es momento de recoger firmas de para ninguna Agrupación de electores, y si se hace a destiempo es posible que la Junta Electoral lo impugne.

 • Pingback: Podemos no descarta que la confluència de Molins Sí que es Pot pugui tenir recorregut local | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Josefina Pérez i Jordi Pedrol lideren la nova Iniciativa per Molins de Rei | Viu Molins de Rei()