La Fiscalia Anticorrupció assenyala l’exalcalde Víctor Puntas en el cas dels sobresous de la FMC

L’exalcalde de Molins de Rei per ERC entre 2003 i 2005 apareix com a presumpte beneficiat dels sobresous en concepte de dietes de la Federació de Municipis de Catalunya. El seu suposat delicte, però, ja ha prescrit i no hi haurà conseqüències legals.

puntas-proclamacio-300x216

Puntas durant la campanya electoral de 2011 // David Guerrero

Continua la investigació del cas sobre els presumptes sous irregulars en forma de dietes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que en el seu dia va imputar l’exalcalde Ivan Arcas (ICV). Segons ha informat Economia Digital, la Fiscalia Anticorrupció assenyala ara a un dels seus socis de govern, Víctor Puntas (ERC), qui també va ser alcalde entre 2003 i 2005.

Un informe de la Fiscalia Anticorrupció assenyala que Víctor Puntas, presumptament, s’hauria emportat 910 euros de forma no lícita entre 2004 i 2005, quan participava a la FMC com alcalde molinenc.

En aquest cas, però, al haver passat més de cinc anys del suposat delicte la causa ja ha prescrit i no hi haurà conseqüències legals per a Puntas, que ni tan sols serà imputat.

Puntas, tranquil

Aquesta informació ha arribat a Puntas a través dels mitjans de comunicació. En declaracions a Viu Molins de Rei, l’exalcalde molinenc s’ha mostrat “molt tranquil”. Puntas ha declarat que “entén que tot s’està investigant” però no vol entrar en “en cap tipus de polèmica” sobre el seu paper a la FMC.

“Entenc que el meu nom surti en la investigació perquè vaig formar part de la Federació com alcalde de Molins de Rei però ningú s’ha posat en contacte amb mi per parlar d’aquest tema”, assegura el republicà, que ara treballa com assessor a temps parcial dels consellers d’ERC al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

 • daniel

  ERC, ICV, CIU, PSC, PP….algun partit no imputat per corrupció?

  • dclosa

   pot ser Podemos ?

   • anònim

    Malgrat la teva ràbia habitual, has de reconèixer que la CUP no té ni tindrà cap imputat. A Podemos encara no li ha donat temps a tenir cap responsabilitat com per tenir imputats.

    • mikel

     La CUP que governa 50 ajuntaments ? Encara no ha tingut l’oportunitat

     • dclosa

      Todos los políticos son los mismos perros pero con distintos collares, ¿ Cobrar 380 € por pleno y por regidor de la CUP , no és una aceptación sistemática del sistema y una corrupción continuada?

     • anònim

      Saps que els eurodiputats de Podemos cobren 10 vegades més??

     • pau

      4 ajuntaments i 100 regidors, 3 diputats i CAP imputat

     • mikel

      2ajuntaments ….navas i viladamat

     • anònim

      Fins fa uns mesos també Celrà, Sant Pere de Ribes i Arenys de Munt. I cap corrupte!

    • dclosa

     La rabia la tenen els gossos , no els humans, De on ho treus tot aixó? , De la CUP pot ser ?

     • anònim

      Dubto molt que tu arribis a ser humà

    • Crubio

     En efecte no té cap imputat, però perque us he de votar si no soc independentista?! Molta promesa puño en alto de justícia social paisos catalans mon just, a acabar amb el diable jueu de palestina, però al final sou els mateixos hippis sectaris i catalanistes de sempre fent birres a la plaça de cada ajuntament. No accepteu gent crítica o que no sigui de tota la vida.

     • pau

      uf, quant de rencor. vine algun dia per l’assemblea i comprova-ho tu mateix si mosseguem tant…la resta de gent que va entrant no pensa igual que tu

     • mikel

      Pero no parleu de la democracia…millor democracia que deixar votar . Si el teu problema es que no pots fer birres entenc que tens un veritable problema

   • mikel

    Encara que no tenen cap responsabilitat el segon Monedero tenia un sou de l’universitat de malaga sense anar a treballar. A mes era un lloc de treball que no va tindre cap publicitat o sigui oposicio feta a mida i la resposta aquest fet la mateixa dels altres partits

    • Crubio

     Mikel, xato, no es el senyor Monedero sino Iñigo Errejón qui dius que tenia un sou sense anar a treballar. Ja va donar la cara i aclarar que estava fent i cobrant per una tesi d’investigació, política, no científica on si que se suposa que has d’anar a treballar a un laboratori o similar. Res comparable amb la pressumpte corrupció de Victor Puntas i “semejantes”.

     Se’t veu el plumero, em jugaria el que fos que formes part d’algún dels partits de la casta i tens por que se us acabi el chollo, que se us acabarà dintre de poc.

     • mikel

      O sigui aqiest Errejon obte una plaça sense concurs que dictamina una persona del seu mateix partit…no va a treballar quan el seu contracte es de 40 setmanals… cobra…i a parlar de la casta…i el de victor puntas per 900 euros es corrupcio??? El plumero sense dubte sou vosaltres que ja sou un partit i com a tal a llençar pilotes fora

  • anònim

   La CUP

   • pau

    tu ho has dit!

 • Xavi

  Que doni les explicacions de les sentències contra l’Ayuntament.On és la transparència,Sr Alcalde,on?

  • mikel

   Perque no dius desde quant es el proces iniciat i la sentencia. D’aquesta manera podrem esbrinar les responsabilitats. I si la sentencia es ferma o te recurs…..com llences la pedra i amagas la ma demanes transparencia pero tu no tens cap. Informa

   • joan

    Sentencia nº411/2014

 • manu

  Que explique el señor Puntas cuanto cobraba del Fons Catala de Cooperación y si devolverá también las dietas, ¿ o acaso no cobraba su sueldo del Ayuntamiento de Molins ?http://www.fonscatala.org/upload/archivos//20121218_1238Memo2011_ct.pdf

  Necesitará una estelada muy grande para que tape todo su historial

 • Joan

  Os felicitais,per a la rendiciò de comptes als ciutadans,aportant la màxima informaciò i vendre-la com un fet
  de la transparècia.
  Esperem que feu el mateix amb les sentències condemnatòries cap a l’Ayuntament del nostre poble.

  Os felicitais,per a la rendiciò de comptes als ciutadans,aportant la màxima informaciò i vendre-la
  com un fet de la transparència.
  Esperem que feu el mateix,amb les sentències condemnatòries,cap a l’ayuntament de Molins de rei.