Jordi Castellví: Mig any de confluència social

Jordi Castellví Ara fa gairebé mig any que va veure la llum a Molins de Rei la Confluència Social de les Esquerres. Érem un grup de veïns i veïnes de la vila que volíem impulsar l’acord i la interacció entre les forces polítiques d’esquerra locals, i facilitar alhora la summa de totes aquelles entitats, associacions i persones individuals que compartissin principis i preocupacions en relació al model de municipi que volíem.

Durant aquest temps hem treballat per construir ponts de diàleg, i per debatre en el camp de les idees i no en el de les estratègies electorals. Hem celebrat diverses Jornades i hem pogut constatar que existeixen percepcions compartides que alguna cosa hem de canviar a Molins de Rei per revitalitzar la vila. Som moltes les persones convençudes per posar el nostre gra de sorra en la construcció d’una Catalunya socialment més equilibrada, econòmicament més justa i políticament més democràtica.

Sabem que vivim en temps de ritmes vertiginosos i de gran transcendència, i ens preocupa que la qüestió nacional, que ocupa amb justícia el protagonisme de tot el debat polític, pugui deixar en segon terme altres debats que se’ns mostren com una veritable emergència. El nostre compromís amb una Catalunya lliure i sobirana és ferm, però denunciem que no es defèn la llibertat i la sobirania d’un poble retallant drets socials, i que no construirem un país millor ofegant la sanitat i l’educació públiques, ni sense reclamar la sobirania energètica i de l’aigua.

També posem en el centre de les nostres preocupacions les ofensives antidemocràtiques que davant la situació d’emergència social i de crisi econòmica, el govern del PP practica amb l’anomenada “llei mordassa” del ministre Fernández Díaz, que en seria només un dels nombrosos i més abominables exemples .

Per sobre tot volem parlar de municipalisme i de Molins de Rei. No pensem només en un futur immediat, però com a vilatans i vilatanes d’esquerres ens neguiteja que després de les properes eleccions municipals les esquerres estiguin novament dividides i enfrontades, davant una dreta unida i crescuda, que revalidi l’alcaldia i que la política de posats i paraules buides s’instal·li en el nostre Ajuntament com ho ha fet en els darrers anys. Ens preocupa tornar a veure una sala de plens amb quatre o cinc partits d’esquerra afeblits i sense capacitat d’acció política. Nosaltres creiem en un Ajuntament que no sigui només un gestor de recursos, un recaptador de tributs, un “inaugurador” de places i de zones d’aparcament. Volem un Ajuntament amb un projecte de vila, amb vocació transformadora, que desenvolupi polítiques socials, urbanístiques, mediambientals, culturals i de cohesió, un govern actiu i obert a la participació. Necessitem un Ajuntament que sigui un agent actiu de dinamització de l’economia social, que afavoreixi el comerç local i de proximitat, i que vetlli per la defensa dels que ho passen més malament, contra la injustícia dels desnonaments, contra la pobresa energètica, contra la precarietat laboral.

Des del nostre Manifest inicial, hem anat avançant en el debat social i ara treballem en l’elaboració d’ un codi ètic que tots siguem capaços de subscriure, complir i vigilar que es compleixi, i d’un document sobre participació ciutadana que tots ens comprometem a desenvolupar per garantir la transparència, l’honestedat i el control ciutadà sobre la gestió municipal.

Amb generositat i compromís podem avançar i consolidar els llaços d’acord. Si mantenim ferma la voluntat i la capacitat de parlar d’idees i no d’estratègies electorals haurem fet una bona part del camí cap a la confluència social de les esquerres.

Jordi Castellví, Grup promotor per a la Confluència social de les esquerres

 • dclosa

  Mal momento para discursos y también mal momento para intentar agrupar las izquierdas en Molins de Rei, Los partidos políticos, por no decir la ciudadanía, están ya hartos de tanto mesías salvador y de tanto discurso evangélico, Ara fa gairebé mig any que va veure la llum a Molins de Rei, Guanyem Molins y no la Confluència Social de les Esquerres, Un grup de veïns i veïnes de la vila de oficios publicos, de mayoria funcionaria o en carrecs que han tingut alguna vegada o tenen nómina pública . A estas alturas es imposible impulsar un acord i una interacció entre les forces polítiques d’esquerra locals, Hay demasiadas envídias acumuladas por todos los años de gobierno de ICV en Molins de Rei. Les entitats, associacions i persones individuals van a su aire y no suman votos.
  Es posible que en aquest temps hagueu treballat per construir ponts de diàleg, i per debatre en el camp de les idees i no en el de les estratègies electorals, pero s.e.u.o. , al día de hoy , solo habéis convencido a los de ICV y a los de EUia, Proces Constituient todavía se lo está pensando, Los de
  ERC-Molins y los de la CUP-Molins no quieren saber nada del tema, y los de podemos , como se ha visto en diversos manifiestos y comunicados, como si del diablo se tratase, menos todavía , ya que no admiten a nadie que no sea puro, políticamente y sindicalmente virgen y de más de de 17 años.
  No hay nada original en los propósitos expuestos, és el mismo discurso de todos y de siempre, todos
  los partidos políticos quieren canviar a Molins de Rei per revitalitzar la vila, y todos disponen de moltes les persones convençudes pe la construcció d’una Catalunya socialment equilibrada, más eficaz, con menos funcionarios y con menos personal público.
  El compromís amb una Catalunya lliure i sobirana al parecer no es totalmente compartida por sus socios de ICV , y en cuanto a la sobirania energètica i de l’aigua, con tanta inutilidad funcionarial demostrada: Molins Energía, Panels solars, Molins bus sempre buit, es mejor no meterse en estos berenjenales.
  Si se quiere parlar de municipalisme i de bé per Molins de Rei, lo primero, es actuar sentido común, y estando como estamos, inmersos en una crisis económica galopante y por todos conocida, hay que empezar por renunciar al negocio de la política y empezar a hablar de renuncia de sueldos de alcalde , de los regidores, de los cargos de confianza, del Dipel , etc. Com a vilatans i vilatanes de Molins de Rei d’esquerres ens neguiteja que després de les properes eleccions municipals les esquerres estiguin aceptando nuevamente al “ Sistema” , y estarán novament dividides i enfrontades, CIU , PSC, i el PP
  fan una dreta unida i crescuda, i revalidarán de nou l’alcaldia al 2015.
  Els resultats de les properes municipals seran, por la capitalización de eso de la “indepenéncia” van a seguir premiando los mismos inmovilistas , serán : ERC 6 , CIU 4, CUP 3, ICV 3, PSC 2, PM 2 , PP 1 y nos guste o no , volveremos a ver la propera sala de plens amb quatre o cinc partits d’esquerra afeblits como la CUP, PM , ICV, sense capacitat d’acció política. La ciudadanía no quiere más discursos ni más palabrería barata , quiere un Ajuntament que sea un buen gestor de los recursos, un justo recaptador de tributs, quiere que nos bajen los impuestos de una vez por todas, no queremos a unos “inauguradores” de places i de zones d’aparcament, ni a unos chupamicros en Molíns-TV , ni a un Ajuntament amb un projecte de vila, ni amb vocació transformadora, ni que desenvolupi tantes polítiques socials que no sean de su competencia, ni urbanístiques, ni mediambientals, ni de culturals i de cohesió, ni a un govern actiu i obert a la participación, ni a un agent actiu de dinamització de l’economia si no tiene competencias para ello, ni que afavoreixi el comerç local i de proximitat, , ni que vetlli per la defensa dels que ho passen més malament si no tiene competencias, ni contra la injustícia, dels desnonaments si no tiene competencias , ni contra la pobresa energètica, contra la precarietat laboral, etc , si todo esto implica que nos tengan que aumentar los impuestos a los de siempre.
  Confluencia ha escogido malos compañeros para ese viaje, Todo ciudadano de Molins de Rei, que se precie en serlo, recordará el escandaloso pleno del mes de junio y primero, tras las elecciones municipales del 2007 , con la coalición de gobierno de ICV+ERC+CIU , y que la primera acción del orden del dia del flamante investido alcalde Ivan Arcas (ICV) , argumentándose en recomendaciones de la FCM ( ver actas), fuese, con la confabulación del PSC-Molins , el de autoaprobarse un aumento del sou dels polítics entre un 34% i un 128% , lo que obligó a la CUP a crear una recogida de firmas contra tal abuso y denunciar las contractacions a dit que se hacian, llocs de treball a conveniència, etc , y que destacaba que la figura de l’assessora d’alcaldia, que havia recaigut a la Núria Artés, nº 9 d’IiE a les llistes, denunciava la política de personal i de despesa pública innecessària, Importe de 825.000 € (137 milions Ptas) , Destacaba además, el sou de assessora a 3.300€/mes con una critica dura a l’equip de govern (ICV, ERC i CiU) on se’ls acusava de practicar l’amiguisme, gestionar malament els recursos,i augmentar desmesuradament els impostos IBI a la ciutadanía.
  Ahora en 2014, con todo eso de los escándolos de Arcas y la FCM , se ha puesto también en duda la
  legalidad de los contratos del actual bicéfalo presidente , (conjuntamente con la Sra. Mercé Ferrer), en ICV-Molins , del Sr. Rafa Bellido , de dudoso empadronamiento, y próximo candidato a las elecciones municipales, Cuando lo sacaron de rebote de concejal a “dedicacion exclusiva” en Cerdanyola nos lo
  colocaron de ASESOR aquí en Molins de Rei, luego , cuando lo sacaron de rebote de Molins de Rei, su amigo Ivan Arcas lo colocó de “asesor” en EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT POR
  23.000,00 EUROS, después, el Sr Bellido quiso ganar más dinero y llamó a sus compañeros de partido de ICV -Gava que gobernaban con los del PSC, dejó el Consell Comarcal y lo nombraron COORDINADOR DE SOSTENIBILITAT I PATRIMONI NATURAL DEL AYUNTAMIENTO DE GAVA POR 33.509,67 €, y sigue medreando en sus reuniones. Con ese personal en sus filas, no es necesario que se esfuercen mucho en eso de que treballem en l’elaboració d’ un codi ètic que tots siguem capaços de subscriure, complir i vigilar que es compleixi, i d’un document sobre participació ciutadana que tots ens comprometem a desenvolupar per garantir la transparència, l’honestedat
  i el control ciutadà sobre la gestió municipal. Pura palabreria.

  • mikel

   I perque no es presenta la llista encapçalada per sr. Closa .ja ha fet les seves propostes i ara a veura el seu recolçament o es pasara 4 anys mes critican tot el que es fa ?

   • dclosa

    mikel : Gracias por sus ánimos, Excepto a asiduos como usted que me siguen un poco en Viu molins, o es que la ciudadanía se lee poco Viu molins, seguramente no sacaría las 1500 firmas que me exigiría la Junta Electoral, de todas formas , Gracias
    Ciertamente, Coincido con usted que con tantos cambios en podemos, será difícil para la gente inteligente que minimamente ha vivido y vive la política local en Molins de Rei, el saber a quien votar , pero en mi opinión, no se merecen ningún voto, los que no tengan claramente en su programa electoral la reducción sistemática de los impuestos municipales, y la reducción o anulación , que es escandaloso que existan en plena crisis económica, los sueldazos actuales de los ediles y de los cargos de confianza del Ayuntamiento, casi 800.000 € ( 132 mill Ptas) se nos comen de nuestro presupuesto, y luego no tenemos para arreglar una calle.

 • Pingback: EUiA Molins de Rei descarta presentar-se amb Iniciativa a les pròximes municipals | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Iniciativa per molins de rei comença un procés de primàries per escollir cap de llista | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Dolors Camats (ICV) defensa la confluència entre els partits d'esquerres | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: PSC Molins de Rei, Iniciativa, MES i Procés Constituent signen un document de compromís ètic | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Pere Garcia es presenta com a candidat d'Iniciativa amb un pla de rescat social | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Constitu·i·ent()