L’esport molinenc recorda la figura del mític Joan Bartolí

L’Ajuntament fa un homenatge a l’exjugador del RCD Espanyol i altres equips de primera divisió, Joan Bartolí, durant els Premis Esport 2014. Aquests guardons tornen a premiar al bo i millor de l’esport de Molins de Rei.

Foto de grup entre premiats i esportistes // Ajuntament de Molins de Rei

Foto de grup entre premiats i esportistes // Ajuntament de Molins de Rei

60 temporades després del seu debut amb el RCD Espanyol, l’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit fer-li un homenatge a un dels jugadors de futbol molinencs més importants de la història: Joan Bartolí (1934-2010).

La sala recorda Bartolí // Jose Polo

La sala recorda Bartolí // Jose Polo

Bartolí va competir 14 temporades a la primera divisió i va ser qualificat com un dels millors defenses de la seva època. Va néixer al 1934 i va començar a jugar a la Penya Ripoll. Ràpidament, va fitxar pel Joventut Catòlica, l’equip de futbol local de l’època. El delegat de l’equip molinenc va obrir-li les portes del Granollers, on va tenir el seu primer contracte professional. En un partit amistós contra l’Espanyol va destacar i els directius de l’equip barceloní es van interessar en ell. Una temporada després va fitxar pel club perico. Després d’una cessió al Sabadell, va aconseguir fer-se un lloc a l’Espanyol, on va jugar diverses temporades. Va arribar a jugar un partit amistós contra el Santos de Pelé amb la samarreta del Barça i va tenir una gran actuació, segons les cròniques de l’època. Abans de retirar-se, va jugar dues temporades més a l’Hèrcules.

Millor esportista masculí: Marcos Ruiz 

L’homenatge a Bartolí es va fer durant l’entrega dels Premis Esport 2014, moment on l’Ajuntament de Molins de Rei, mitjançant un jurat independent, reconeix als millors esportistes molinencs de l’any. El millor esportista masculí va ser l’aixecador del Club Halterofília Molins de Rei, Marcos Ruiz, que no va poder recollir el premi. Ruiz va fer un gran paper en el Campionat d’Europa sub 23 d’aquesta disciplina, on va quedar cinquè, i ha destacat durant tot l’any en competicions de caràcter català i estatal. A l’abril va proclamar-se campió d’Espanya i al maig de Catalunya en categoria júnior. En categoria absoluta, també va ser campió català i va aconseguir la segona posició a nivell espanyol. Ruiz va començar a practicar halterofília a l’edat de 13 anys i, en només cinc mesos, va aconseguir la marca mínima per participar en uns campionats d’Espanya sub 15. Es tracta, doncs, d’un talent natural amb un gran futur dins del món d’aquest esport.

Millor esportista femenina: Clara Carbonell

L’any 2007, la petita Clara Carbonell participava en unes jornades de promoció esportiva amb la seva escola, l’Alzina. Allà descobreix el voleibol i, aquell mateix dia, un tècnic de la Federació Catalana d’aquest esport es fixa amb ella i li comunica a la família les grans capacitats de la noia per practicar aquest esport. Així, als 11 anys, va entrar a formar part de les categories inferiors de l’Associació Esportiva Molins. Al 2010 rep una beca per participar en el programa d’Alt Rendiment de Catalunya a l’escola Blume. Tres anys després, i amb títols estatals amb la selecció catalana de la seva categoria, fitxa pel Futbol Club Barcelona. Amb aquest club, Carbonell aconsegueix una temporada passada espectacular on destaquen la victòria al playoff de Primera Divisió Catalana de voleibol i el tercer lloc al Campionat d’Espanya. Aquesta temporada és la capitana del juvenil del Barça.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Millor equip masculí: Hoquei CE Molins de Rei

El primer equip masculí de la secció d’hoquei patins del Club Esportiu Molins de Rei va rebre el guardó al millor equip masculí. Els molinencs van aconseguir, després de molts anys d’intents frustrats, l’ascens a Primera Catalana. La directiva i el cos tècnic, llavors dirigit per l’entrenador Oscar Macià, portaven treballant des de fa temps en un projecte guanyador que, per fi, va obtenir resultats.

Millor equip femení: AEM voleibol

Un altre ascens, el del primer equip de la secció de voleibol de l’Associació Esportiva Molins de Rei, va servir-li a l’equip de Daniel Amat per emportar-se el guardó dedicat al millor equip femení de la temporada.

Iniciativa social a través de l’esport: Club Petanca Molins de Rei

El Club Petanca Molins de Rei va rebre el premi a l’entitat esportiva que promou una iniciativa social lligada a l’esport per millorar la qualitat de vida i la salut. Amb 146 socis, la petanca obre les portes de l’esport i l’activitat física a les persones que ja tenen una certa edat.

Promoció dels valors de l’esport: grup de mestres d’educació física

Molts joves descobreixen l’esport a l’escola gràcies a la feina dels mestres d’educació física. Des del 1982, el conjunt dels mestres d’educació física de Molins de Rei organitzen jornades extraordinàries de promoció de l’esport, que van donant a conèixer diferents esports de forma rotativa.

Recomanacions personalitzades