Eduard Suàrez: Carta oberta al meu alcalde

Eduard SuarezBenvolgut Alcalde,

Li escric aquesta carta, en obert, per fer palesa la meva sorpresa després de saber per la premsa local que, amb el seu suport, ha permès que el Partit Popular pugui decidir i influir sobre el què és l’eina política més important que té un Ajuntament: els pressupostos municipals. Uns pressupostos que, des del meu punt de vista, disten molt de ser els pressupostos socials que els molinencs necessitem. Vostè, amb el PSC i el PP, han fet uns pressupostos de cara a la galeria (som a pocs mesos de les eleccions) per solucionar coses que són molt vistoses (però no per això urgents) i han deixat de banda les més importants, que són les persones.

A Molins de Rei, hi ha moltes famílies que passen penúries i que la crisi econòmica els ha deixat sense recursos; és aquella Vila de la qual vostè no en parla i que no surt a les fotos. A Molins de Rei, ara en aquests moments, hi ha famílies sense cap ingrés, canalla que amb prou feines pot fer àpats com cal, gent gran que ara que som al pic del hivern les passa magres per escalfar-se… És la Vila amagada, aquella que vostè amb el pacte amb el PP ha volgut soterrar.

Per sort però, hi ha un teixit associatiu ric i divers que lluita contra l’exclusió social i està al peu del carrer arribant allí on l’administració no arriba….Ho veiem tots cada dia, i la pregunta és: podria arribar l’Ajuntament a tot arreu? Doncs, des del meu punt vista, podria arribar més lluny, molt més lluny d’on ho fa ara. Si enlloc de gastar (o millor dit endeutar) els nostres recursos amb les “pedres”, ho féssim amb les persones, podríem garantir drets i assegurar una xarxa de serveis socials perquè aquells que més ho necessiten no es quedin sols, desvalguts i sense que ningú els pugui ajudar.

Hi ha diners senyor Alcalde, i li serè franc, hi ha una majoria social i política per fer-ho possible però depèn de de la voluntat que tingui, i pel què sembla, vostè ha preferit llençar-se als braços del PP que acostar-se a les demandes de les forces d’esquerres que són a la oposició.

En aquest viatge cap l’estat propi, vostè i jo compartim la mateixa bandera estelada i, d’això no en tinc cap dubte, com alcalde, al 9N va estar al lloc que la majoria de molinencs li vam demanar. Ara bé, més enllà de la bandera, em penso que poc més tenim en comú: en els Països Catalans que jo somio, les desigualats, l’obscurantisme polític i les injustícies no hi tenen cabuda i pel què veig, amb vostè hi tenen el terreny abonat.

Eduard Suàrez, militant ERC Molins de Rei

 • mikel

  Per llogar cadires aquest escrit. Si tant parla de persones i d’inversions. Que pensa de l’inversio en una nova biblioteca i un auditori amb u pressupost de 10 milions d’euros que el seu partit proposaba al 2011 amb 600.000 aturats a catalunya….llavors no es parlava de necesitats a mes cal recordar que el seu partit va donar recolçament al pressupostos de la generalitat amb les retallades amb beques menjador i d’altres. Es veritat que s’apropa les eleccions municipals i vendre fum amb una historia com la del seu partit..es una mica lleig

 • Vincentet

  Vaja ja tenim un altre que s’apunta al carro, el flamant ex-cap de llista de l’Hospitalet per ERC i famós per viure del “cuento” de la política des de sempre. Ara que busca? seguir vivint del “cuento” a Molins de Rei com… a regidor potser? Doncs res, paraules i a la fi un aprofitat més!

  • dclosa

   Vincentet : Estoy totalmente de acuerdo con usted, ¿ A parte de tertuliano convencido y ciudadano ejemplar que nos trata de convencer a la ciudadanía de a pié, cada lunes por la mañana, en plena jornada laboral, en la Radio Municipal, qué sabemos más de este señor?. ¿ Cual es la empresa que permite que su personal joven, se ausente en plena jornada laboral? Bien es cierto que ERC , al perder al Oriol Romeu , para las próximas municipales, no tiene candidatos de talla , y en Molins de Rei van a ganar por la carambola por eso del tirón del independentismo. En la legislatura anterior ya hubo un escándalo sobre la contratación de un familiar suyo, también de ERC, como auxiliar en la biblioteca, nombrado a dedo y que luego tuvieron que rectificar y sacarlo deprisa y corriendo.
   ¿En vez de tanto predicador, y de tanto periodista digital que dícese estar preparado, y de tantas noticias intrascendentes que vemos a diario, por qué no hacen un artículo y nos clarifican esa “mentira” que está difundiendo ,un día si y otro también, el alcalde JR Casals sobre el aumento del 6% de las ordenanzas 2015 que habría supuesto el plan B de la oposición , y que nos clarifiquen en qué consistía ese “error” en los presupuestos que 3 horas antes del pleno descubrieron en los papeles improvisados ? , ¿ Cómo ha quedado lo de detallar los conceptos en el recibo bancario del IBI ? , ¿ No hay nadie en Molins de Rei que tenga algo de sangre en las venas y se queje de esas cosas?, ¿ Todos están ya con la cultura del cava, el futbol y los turrones?

   • molinenc

    L´Oriol Romeu está a Radio Molins. No s´equivoqui sr Closa-Teresa

    • dclosa

     Ohhhh !!! , Mil perdones, Con tanta endogamia local, me confundo. Roger.

 • mikel

  Avui despres de la feina he fet l’exercici de veure a la web de l’ajuntament de sant vicenç dels horts governat pel sr. Junqueres amb la taxa mes gran d’atur del baix llobregat amb un pressupost en inversions de 2.100.000 euros segons l’article-pedres- i prestec de 1.100.000 euros – deuta- i entenc que existeix persones amb molts problemes aixo si sense pacte amb el PP. Aquets es un pressupost d’esquerres per les persones ? A veura quin es el teu discurs ara i si tens la dignitat de fer un altre article d’opinio de sant vicençs dels horts. A mi tampoc m’agrada per al meu pais demagogia amb les situacions de les persones per guanyar un vots

 • dclosa

  Joan , Pots ampliar la noticia, Es interesant, i no s’enten gaire, Gracies.

  • Joan

   He dit jo,que hi ha una condemna,contra l’Ajuntament….per què estàn en silenci????
   Això és la transparència..??????