17 dels 21 regidors de l’Ajuntament s’autoinculpen pel 9N

Àmplia majoria al ple municipal per aprovar una moció de declaració de responsabilitat per la consulta sobre la independència de Catalunya arran de la querella contra el president Artur Mas i altres membres del govern de la Generalitat. 

Paperetes al Bernat el Ferrer // Jose Polo

Paperetes al Bernat el Ferrer el passat 9 de novembre // Jose Polo

17 dels 21 regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei van votar a favor d’una moció de declaració de responsabilitat pel procés participatiu sobre la independència de Catalunya que es va celebrar el passat 9 de novembre. Haguessin estat 18 en cas que Albert Botrán, de la CUP, hagués estat present al passat ple municipal del mes de novembre. D’aquesta manera, una àmplia majoria dels representants municipals s’autoinculpen davant la querella de la Fiscalia contra Artur Mas i altres membres del govern de la Generalitat.

La moció, presentada per ERC, CiU i Iniciativa, també va tenir el suport dels regidors de la CUP i de 3 dels 5 regidors del PSC -Xavi Paz, Anna Cantudo i Pep Puiggarí-, partit que va donar llibertat de vot als seus. Els altres dos regidors socialistes, Jessica Revestido i Miguel Zaragoza, van optar per l’abstenció. Només l’únic regidor del PP al municipi, Emilio Ramos, va votar-hi en contra.

“Pensava que després del 9N es parlaria d’alguna altra cosa”, va afirmar Ramos irònic durant la seva intervenció. Desconcertant el plenari, el popular va declarar que no entenia com “si l’Ajuntament no ha donat el padró” podien tenir les seves dades. Constatava, d’aquesta manera, un gran desconeixement sobre el procés participatiu que es va fer el 9 de novembre, on era la gent que anava a votar qui s’identificava mitjançant el DNI i no hi havia cap tipus de cens oficial i, per tant, no s’havia cedit cap padró.

El portaveu del PSC i primer tinent d’alcalde del govern que formen amb CiU, Xavi Paz, va definir el procés participatiu sobre la independència com “una nova mostra de civisme del poble de Catalunya” i va criticar l’actitud del govern espanyol del PP. Paz va defensar l’anomenada “tercera via” posant com a exemple el procés que viu Escòcia.

Recomanacions personalitzades