Xavi Foj canviarà de categoria en el Dakar 2015

El pilot molinenc, que arribarà a la seva participació número 25, fa un canvi en la categoria passant de la T2 (cotxes de sèrie) a la T3 (prototips amb certes variacions). 

Xavi Foj i Nacho Santamaria en un entrenament // Foj Motorsport

Xavi Foj i Nacho Santamaria en un entrenament // Foj Motorsport

El pilot català amb més participacions al Dakar, el molinenc Xavi Foj, arribarà a la seva participació número 25 en la propera edició del ral·li més dur del món, que es disputa entre els propers 4 i 17 de gener a Argentina, Xile i Bolívia amb més de 9.000 kilòmetres de recorregut.

Foj, que tornarà a tenir a Nacho Santamaria com a copilot, afronta un nou repte aquesta vegada: la categoria T3. Durant els últims anys, l’equip Foj Motorsport Coopertires Team participava a la categoria T2, dedicada als cotxes de sèrie i on, pràcticament, els vehicles només poden ser modificats per complir les normes de seguretat.

Ara, a la T3, el molinenc conduirà i lluitarà contra prototips on hi ha més marge de maniobra per tal de ser modificats però sense arribar a l’extrem de la categoria T1, on els prototips són modificats a consciència per aconseguir els millors temps possible en una cursa tant exigent. Entre altres coses, Foj podrà modificar el xassís del seu Toyota. Es tracta d’una categoria a mig camí entre la T1 i la T2.

Record de participacions

Xavi Foj es convertirà en el primer pilot de la llarga història del Dakar que arriba a les 25 edicions consecutives participant. Foj és, doncs, l’autèntic home Dakar i representa, en bona part, l’esperit aventurer amb el qual va néixer aquest ral·li i que, segons alguns, ha anat desapareixent.

Recomanacions personalitzades