La Generalitat es compromet a fer les noves aules del Bernat el Ferrer el proper estiu

Les noves aules de l’institut Bernat el Ferrer poden fer-se realitat el proper estiu. El centre pateix un dèficit d’espai des de fa temps que ara es podria veure solucionat. Es descarta la possibilitat de construir barracons. 

La comunitat educativa es va reunir en defensa de l'escola pública // Jose Polo

Una de les aules del Bernat el Ferrer en una acte de lluita contra les retallades // Arxiu: Jose Polo

Les necessitats de la comunitat educativa de Molins de Rei no acaben en la construcció del nou edifici del Lluís de Requesens. A més d’aquesta obra que mourà un dels instituts molinencs del barri del Canal, des de principis de legislatura es parla de la necessitat d’una ampliació de l’altre institut, el Bernat el Ferrer.

Preguntat per Viu Molins de Rei en la roda de premsa de presentació del projecte del nou Lluís de Requesens, el responsable d’Obres i Serveis del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Ricard Gascón, ha assegurat que “l’estiu vinent” es faran reformes al Bernat el Ferrer. Concretament, Gascón ha declarat que es faran “noves aules” perquè “és el que realment es necessita”. Efectivament, aquest institut precisa una ampliació d’entre quatre i sis aules. De fet, l’ampliació estava inicialment prevista per l’any passat i no es va dur a terme.

Segons ha pogut saber aquesta redacció, els tècnics de la Generalitat ja han visitat el Bernat el Ferrer per tal començar a idear el projecte que pot solucionar les necessitats d’espai del centre. De moment tot està en fase embrionària i no es coneixen gaires detalls de com serà aquesta actuació. L’únic que es pot avançar és que la possibilitat de fer les noves aules amb mòduls prefabricats, mal vista des del principi per la direcció del centre, ha quedat descartada i, per tant, les noves aules no seran barracons, segons fonts de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades