L’Ajuntament demanarà un crèdit de 340.000 euros per urbanitzar l’entorn del nou Lluís de Requesens

El consistori demanarà un crèdit de 340.000 euros a Caixabank per tal fer front a la part del pressupost de la construcció del nou Lluís de Requesens que ha de pagar. La majoria d’aquests diners seran invertits en la urbanització del carrer Felip Canalies. Part de l’oposició critica que el crèdit es demani a una entitat bancària que desnona. 

Zona on es construirà el nou Lluís de Requesens durant la roda de premsa de presentació del projecte // Jose Polo

Zona on es construirà el nou Lluís de Requesens durant la roda de premsa de presentació del projecte // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei haurà de pagar 500.000 euros dels 5,5 milions que costa la construcció del nou edifici de l’institut d’educació secundària Lluís de Requesens. Per tal de fer front a aquesta inversió, el consistori ha fet una modificació del pressupost aprovada durant el passat ple municipal del mes d’octubre per poder demanar un crèdit de 340.000 euros a Caixabank (La Caixa). La resta de diners fins a arribar al mig milió d’euros sortiran d’un ajut de caixa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. És a dir, es demanarà un segon crèdit que el consistori haurà de tornar però els interessos d’aquest aniran a càrrec de l’administració supramunicipal.

Amb aquests diners s’urbanitzarà l’entorn del nou Lluís de Requesens preparant el carrer Felip Canalies, que actualment no presenta una imatge correcta pel que ha de ser l’entrada d’un institut. A més, es farà una zona d’aparcament i es crearan els horts socials que el govern municipal estudia fer des de fa uns mesos després de donar per vàlida una proposta que Iniciativa, actualment a l’oposició, va presentar el passat mes de juliol. El ple municipal també ha aprovat la bonificació del 95% de la quota de l’impost d’aquestes obres.

Crítiques per treballar amb La Caixa

La petició d’aquest crèdit ha rebut les crítiques de bona part de l’oposició. De fet, només el govern municipal, format per CiU i PSC, i ERC han votat a favor. Iniciativa i el PP s’han abstingut i la CUP ha votat en contra. Segons la CUP, aquest crèdit per millorar l’entorn del nou Lluís de Requesens és “del tot necessari” però discrepa de com s’ha demanar i, sobretot, de que s’hagi treballat amb La Caixa.

Segons el partit de l’esquerra independentista, operant amb aquest ban s’incompleix un acord del ple municipal del mes de novembre de 2012 on s’indicava que s’havia de “deixar d’operar amb totes aquelles entitats bancàries que promoguin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades en aquest municipi”. Segons el govern municipal, La Caixa no ha efectuat cap desnonament a Molins de Rei des de l’aprovació d’aquella moció presentada per Iniciativa i, per tant, se sent legitimat per poder operar amb aquesta entitat bancària.

Recomanacions personalitzades

  10 comments for “L’Ajuntament demanarà un crèdit de 340.000 euros per urbanitzar l’entorn del nou Lluís de Requesens

 1. indepe
  20/11/2014 at 17:50

  oh que curiós!

  “Alts càrrecs de CiU i del PSC han cobrat durant la darrera dècada dietes d’entre
  25.000 i 72.000 euros anuals per assistir a les reunions del Consell
  d’Administració i de la Comissió de Control de La Caixa”
  http://www.elcritic.cat/actualitat/alts-carrecs-de-ciu-i-el-psc-sembutxaquen-milers-deuros-en-dietes-per-assistir-a-reunions-de-la-caixa-1634

  • sonia
   20/11/2014 at 22:53

   Pregunta per indepe…el BBVA Desnona ?

   • aleix
    21/11/2014 at 9:03

    Evidentment si Sonia.

    El més curios és que la CUP Molins demana des de l’oposició que no es demani prèstecs amb les entitats financeres que desnonan. I a Navàs (Ajuntament on governa) demana prèstecs al BBVA . Conclusió que es diu a l’oposició i que es fa al govern

    http://www.viumolinsderei.com/2014/04/22/la-pah-torna-a-actuar-al-bbva-de-molins-de-rei-en-solidaritat-amb-una-afectada-del-penedes/

    • Molinenc
     21/11/2014 at 11:48

     Aquí estem parlant de Molins i el cas és que el govern municipal no està complint el que acorda el ple municipal i el que ells mateixos van votar en aquell moment per quedar bé.

     El que passi a Navàs o Torrefarrera és un altre tema i s’hauria de veure si el crèdit amb el BBVA ve marcat per una altra administració tal i com ha passat en altres ocasions a l’Ajuntament de Molins, on l’estat t’imposa a on contractes el crèdit i que jo sàpiga la CUP no ha criticat al govern perquè sabia aquest fet.

     • sonia
      21/11/2014 at 21:44

      Excuses molinec si mires la web de navas veuras una inversio d’una pista de padel pel govern de la CUP i el prestec del BBVA ; els credits ICO i diputacio son per altres temes a mes es veu clarament l’inversio d’una pista de padel (sembla que es un tema molt social) amb la mateixa quantitat del credit al BBVA que drsnona a les persones.i com diu l’aleix si diu navas es on governa la CUP el poble mes gran on governa. Per tant un discurs i fets on governa i un altra a l’oposicio i mes a Molins. La comprovacio es molt facil web de navas pressupostos 2014

     • dclosa
      21/11/2014 at 23:51

      sonia : Totalmente de acuerdo contigo, ¿ El padel es ahora un deporte imprescindiblemente social como una Biblioteca ? , Lo que se dice : Los de la CUP-Molins sólo quieren protagonismo , “Los mismos perros con distintos collares” …..

     • aleix
      24/11/2014 at 9:32

      No cal dir que la Sonia a fet els deures comprovant el meu comentari. Ara tens la mateixa oportunitat Molinec i per suposat la direcció de la CUP Molins que tant agrada sortir denuncian el que creuen però a la vegada quant qualsevol tema que ells realitzen – no existeix cap critica o posicionament- amb 514 d’aturats un 16,70% octubre 2014 l’inversió en unes pistes de padel son prioritaries. Que pensen de l’actuació del govern municipal de la CUP a Navàs, l’unic lloc mitjanament gran on governen ?

     • sonia
      25/11/2014 at 12:42

      Sembla que ela de la CUp molins no tenen massa interes en respondre ? D’aixo es diu transparencia ?

  • aleix
   21/11/2014 at 9:04

   Si que es curiós que no diguis res del sindicat CCOO que tambe surt a la noticia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *