L’Ajuntament es converteix en el màxim accionista de Molins Energia

Molins Energia, CASSA Aigües i l’Ajuntament han signat el conveni que converteix al consistori en el màxim accionista de Molins Energia, l’empresa responsable de la gestió del servei de calefacció i aigua calenta al barri de la Granja. La decisió, aprovada pel ple municipal, té un cost de 300.000 euros a pagar en tres anys. 

Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Mònica Santamans durant la roda de premsa de presentació de la proposta del govern // Ajuntament de Molins de Rei

Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Mònica Santamans durant la roda de premsa de presentació de la proposta del govern // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha passat a ser de forma oficial el màxim accionista de Molins Energia després de la signatura del conveni entre el consistori, CASSA Aigües i Depuració SL -fins ara soci privat de l’empresa- i aquesta empresa pública feta dimarts 11 de novembre. CASSA era fins el moment el màxim accionista de l’empresa pública amb un 55% de les accions i la resta estaven repartides entre l’Ajuntament, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana. L’empresa privada ha executat una clàusula del contracte on s’indicava que 15 anys després de la posada en marxa de Molins Energia tenia dret vendre les seves accions, sortint d’aquesta manera del consorci.

El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat que l’Ajuntament comprés a CASSA les seves accions a un preu simbòlic negociant el deute que Molins Energia ha anat acumulant al llarg d’aquests anys. L’empresa encarregada de gestionar el servei de calefacció i aigua calenta del barri de la Granja té un deute de gairebé 1 milió d’euros i el consistori ha aconseguit pagar-ne només 300.000 euros. A més, ho farà en un termini de tres anys. D’aquesta manera, l’Ajuntament es converteix en l’accionista majoritari de l’empresa pública. A partir d’ara tindrà el 70% de les accions.

“Molins Energia és un projecte global de la vila pel qual Molins de Rei segueix apostant”, assegura l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). I és que el consistori continua confiant en la biomassa com a mètode. “L’Ajuntament fa front al problema per tal de no deixar tot un barri sense aigua calenta”, declara el regidor d’Hisenda, Miguel Zaragoza (PSC). “Decisions com aquesta demostren que sabem reaccionar quan hi han problemes”, sentència el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

Recomanacions personalitzades

  8 comments for “L’Ajuntament es converteix en el màxim accionista de Molins Energia

 1. sonia
  18/11/2014 at 22:23

  L’ajuntament aprova per unanimitat. Esperem que ara ens expliquin quin es el pla de viabilitat ho tindrem que pagar tots els vilatans una empresa que no funciona i a mes els veinsde la granja ja estem farts del seu funcionament

  • encarna
   12/03/2015 at 10:02

   Sonia tota la raó, no acaba de funcionar es malgasta molta, molta aigua,avans no arriba la calenta, i no es gens economic.

 2. dclosa
  19/11/2014 at 0:41

  Con este culebrón de Molins Energía estamos ante otro proyecto tipo Castor (ACS) , pero esta vez a nivel municipal , ¿Por qué será que las grandes compañias constructoras de España nunca pierden en las contratas públicas? , Las multinacionales nunca pierden en sus inversiones, siempre se les paga como mínimo sus deudas acumuladas.
  El Ayuntamiento antes tenia el15% de las acciones de Molins Energía y ahora comprando el 55% a AIGUES DE SABADELL, que a su vez depende de AIGUES de BARCELONA , pasando al 70 % , pagar 300.000 € ( 50 millores Ptas) por unas calderas de leña que pronto se tendrán que reparar o cambiar por unas nuevas, no es ninguna ganga. de acciones,
  Lo más lamentable para la ciudadanía de Molins de Rei, que la mayoría (99%) no está al corriente de esta operación , es que tendrá que pagar éste agujero con sus impuestos, de la misma forma que lo haremos en en recibo de gas por el caso Castor, el coste , la explotación y el mantenimiento del capricho de un día unos regidores, con mayoria de ICV, hace 15 años, que por falta de trabajo en sus regidurias y “sumia truites” , en querer convertirse en operadores energéticos, y ahora sólo nos falta ver al final de esta legislatura, el broche de que en el Ple Municipal s’ha aprovat per unanimitat , lo que constata que los regidores actuales son los mismos “sumía truites” y que no han aprendido nada en todos esos 15 años. Encima nos querrán vender la moto , de que eso es una ganga, de que de un deute de gairebé 1 milió d’euros , el Consistori (PSC+CIU) ha aconseguit pagar-ne només 300.000 euros.
  El mejor destino para esos 300.000 € ( 50 milllones de Ptas) sería el destinarlos a reconvertir las acometidas de los usuarios de agua caliente de la Granja a calderas de gas natural, como tiene todo hijo de vecino en Molins de Rei, Los inventos con gaseosa y zapatero a tus zapatos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *