Iniciativa critica el Pla de Mobilitat

Iniciativa per Molins de Rei assegura que el Pla de Mobilitat aprovat pel govern municipal no compleix els requisits necessaris. Els ecosocialistes asseguren que incompleix la legislació vigent i presenten un seguit d’al·legacions i propostes de millora del pla.

Lluís Carrasco i Sergi Conde a la sala de plens de l'Ajuntament el dia que es va produir el relleu al grup municipal // Jose Polo

Lluís Carrasco i Sergi Conde, d’Iniciativa, a la sala de plens de l’Ajuntament // Jose Polo

El Pla de Mobilitat del govern municipal de CiU i PSC aprovat sense el suport de l’oposició té “incompliments importants” segons Iniciativa per Molins de Rei. Els ecosocialistes han presentat al·legacions a un text que Molins de Rei estava obligat a fer des de fa 10 anys, quan el municipi va superar els 20.000 habitants.

Lluís Carrasco, regidor d’aquest partit, ha explicat en roda de premsa que el Pla de Mobilitat s’ha fet “sense participació ciutadana” i això fa que “incompleixi” la Llei de Mobilitat de 2003. Carrasco denuncia que s’ha volgut utilitzar “un procés de participació en la diagnosi d’un estudi de Mobilitat fet l’any 2005 i entregat al consistori el 2007”. Segons ell, la realitat del Molins de Rei de 2005 dista molt de la del 2014 i per això aquest sistema no és vàlid. “El govern ha volgut evitar la participació ciutadana en aquest procés”, sentència Carrasco.

Una altra de les al·legacions d’Iniciativa és que els no s’ha donat “prioritat” als vianants al Centre Vila i per això els objectius socials i ambientals són “incomplets”. Els ecosocialistes plantegen convertir en doble sentit de circulació el carrer Doctor Barraquer i així accedir al pàrquing de la plaça del Mercat des del Terraplè per poder evitar la circulació de cotxes pel carrer Rafael Casanova.

Per últim, Iniciativa ha reclamat que s’incloguin totes les mesures possibles del “pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire” que es va aprovar el passat mes de setembre pels 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Crítiques a CiU

Tot i que la regidora de Mobilitat està actualment en mans del PSC, Iniciativa ha acusat al partit de l’alcalde, CiU, de ser “el gran culpable polític” de que a Molins de Rei “no es faci un pla de mobilitat sostenible”. De forma contundent, i un episodi més del clima aspre que existeix entre aquests dos partits des de finals de la passada legislatura quan tots dos formaven part del govern municipal tripartit, Carrasco ha assegurat que CiU “ha condicionat a tots els governs municipals de la vila, incloent el que va estar encapçalat per ICV, impedint que es portin a terme mesures de mobilitat sostenible i de prioritat pels vianants”. Segons ells, CiU és responsable d’imposar “els interessos d’una minoria” en les polítiques de mobilitat.

Recomanacions personalitzades