Iniciativa critica el Pla de Mobilitat

Iniciativa per Molins de Rei assegura que el Pla de Mobilitat aprovat pel govern municipal no compleix els requisits necessaris. Els ecosocialistes asseguren que incompleix la legislació vigent i presenten un seguit d’al·legacions i propostes de millora del pla.

Lluís Carrasco i Sergi Conde a la sala de plens de l'Ajuntament el dia que es va produir el relleu al grup municipal // Jose Polo

Lluís Carrasco i Sergi Conde, d’Iniciativa, a la sala de plens de l’Ajuntament // Jose Polo

El Pla de Mobilitat del govern municipal de CiU i PSC aprovat sense el suport de l’oposició té “incompliments importants” segons Iniciativa per Molins de Rei. Els ecosocialistes han presentat al·legacions a un text que Molins de Rei estava obligat a fer des de fa 10 anys, quan el municipi va superar els 20.000 habitants.

Lluís Carrasco, regidor d’aquest partit, ha explicat en roda de premsa que el Pla de Mobilitat s’ha fet “sense participació ciutadana” i això fa que “incompleixi” la Llei de Mobilitat de 2003. Carrasco denuncia que s’ha volgut utilitzar “un procés de participació en la diagnosi d’un estudi de Mobilitat fet l’any 2005 i entregat al consistori el 2007”. Segons ell, la realitat del Molins de Rei de 2005 dista molt de la del 2014 i per això aquest sistema no és vàlid. “El govern ha volgut evitar la participació ciutadana en aquest procés”, sentència Carrasco.

Una altra de les al·legacions d’Iniciativa és que els no s’ha donat “prioritat” als vianants al Centre Vila i per això els objectius socials i ambientals són “incomplets”. Els ecosocialistes plantegen convertir en doble sentit de circulació el carrer Doctor Barraquer i així accedir al pàrquing de la plaça del Mercat des del Terraplè per poder evitar la circulació de cotxes pel carrer Rafael Casanova.

Per últim, Iniciativa ha reclamat que s’incloguin totes les mesures possibles del “pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire” que es va aprovar el passat mes de setembre pels 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Crítiques a CiU

Tot i que la regidora de Mobilitat està actualment en mans del PSC, Iniciativa ha acusat al partit de l’alcalde, CiU, de ser “el gran culpable polític” de que a Molins de Rei “no es faci un pla de mobilitat sostenible”. De forma contundent, i un episodi més del clima aspre que existeix entre aquests dos partits des de finals de la passada legislatura quan tots dos formaven part del govern municipal tripartit, Carrasco ha assegurat que CiU “ha condicionat a tots els governs municipals de la vila, incloent el que va estar encapçalat per ICV, impedint que es portin a terme mesures de mobilitat sostenible i de prioritat pels vianants”. Segons ells, CiU és responsable d’imposar “els interessos d’una minoria” en les polítiques de mobilitat.

 • dclosa

  El Pla de Mobilitat s’ha fet “sense participació ciutadana” i això fa que “incompleixi” la Llei de Mobilitat de 2003. Tornem una vegada i un altra amb el tema de “participació ciutadana” , Ens omplim la boca , un dia i altra, amb tot aixó , però, ¿ En qué consisteix en realitat una participació ciutadana a la moda de Molins de Rei? , La darrera participació ciutadana a Molins de Rei , històrica , i que en tinguem constància , es va fer fa 10 anys amb lo de la Pza del Mercat, i els resultats finals han sigut a totes llums un fracàs, la participació va ser anàrquica, sense moderació, sense professionalita ni pedagogia sense interès, etc i al final l’equip de govern ICV va fer lo que el hi va donar la gana, Un nyap
  Ara, resulta que el Pla de Mobilitat de Molins de Rei sols existeix per el carrer Casanovas, quan en realitat el Verdaguer a l’hora escolar, o el Terraplè, son un verdader caos , En què ha canviat la realitat de la mobilitat del Molins de Rei del 2005 respecte al 2014 si no s’ha fet cap nou carrer, ni s’ha posat cap nou semàfor?, La Guardia Urbana sols serveix per semafor ? , La incapacitat manifesta dels diferents regidors de mobilitat dels diferents equips de govern amb saber gestionar i estimular correctament el us del MolinsBus , que penosament va sempre buit.
  Està bé que els ecosocialistes de ICV plantegin convertir en doble sentit de circulació el carrer Doctor Barraquer i així accedir al pàrquing de la plaça del Mercat des del Terraplè, Lo mateix tindrien que haver reivindicar per el carrer Rubió i Ors, si haguessin treballat amb responsabilitat i sentit comú , proposant i reivindicar als plens , tal com ho demanaven els representats del comerç , veïns i la gent del poble , un aparcament subterrani sota el jardí del Palau, de un nivell -1 , tipus Mercadona
  Si per ICV- Molins fos, la ciutadania de Molins de Rei tindríem d’anar tots amb bicicleta com els xinesos de l’època de Mao, i ara , per quatre cotxes que passen per el Casanoves , ens treuen el pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire , i la repercusió sobre de la pulmonia de la mosca amb l’excusa
  d’un pla de mobilitat sostenible. Bo seria que, que per donar exemple institucional, proposessin a la Guàrdia Urbana , que utilitzes les bicicletes que estan mortes de riure a la recepció de les oficines de Sonstenibilitat i Territori, sota la Biblioteca Municipal.

  • Crubio

   Estos del ICV son utópicos nivel macro nivel micro.