La PAH Molins de Rei veu poc útil la seva incorporació al Consell de Seguiment de la Crisi

La PAH de Molins de Rei assegura que “no va treure conclusions” de la primera reunió del Consell de Seguiment de la Crisi en la qual van tenir dret a participar com a membres de ple dret. Segons la plataforma el consistori “no els fa gaire cas”. L’Ajuntament discrepa de la seva versió. 

L'Ateneu Mulei durant l'última xerrada de la PAH // Jose Polo

L’Ateneu Mulei durant l’última xerrada de la PAH // Jose Polo

Crítiques de la PAH Molins de Rei a l’Ajuntament del municipi. En una xerrada informativa, Ramon Maglione, membre de la plataforma, ha assegurat que la PAH “no ha tret gaires conclusions” després d’entrar a formar part com a membre de ple dret del Consell de Seguiment de la Crisi. A més, Maglione afirma que “les poques conclusions que s’han tret no han estat positives”, després de participar en la primera trobada d’aquest ens com a membres de ple dret. Segons ell, l’òrgan que reuneix agents socials i administració local per tal de buscar solucions a la situació econòmica actual i que ha estat premiat en diverses ocasions “no fa tot el que caldria fer” per tal d’ajudar a les persones veritablement necessitades.

Sobre la relació entre la plataforma i el consistori, des de la PAH s’assegura que l’Ajuntament no els fa “gaire cas”. També declaren que “ja estan acostumats” perquè això passa a “altres ajuntaments”. “Diuen que col·laboren molt però després no ho fan tant”, sentència Maglione.

Fonts del govern municipal consultades per Viu Molins de Rei discrepen molt d’aquesta versió. Segons la sociovergència molinenca s’han creat espais de diàleg on la PAH pot dir la seva com la Taula Local d’Habitatge o el mateix Consell de Seguiment de la Crisi. A més, segons les mateixes fonts, se’ls ha facilitat la feina sempre que han volgut fer algun acte o manifestació com la del passat 20 de setembre amb la presència de la majoria de PAHs del Baix Llobregat. També s’assegura que des del consistori, a més d’oferir els seus propis serveis com per exemple la mediació hipotecària en col·laboració amb Càritas, també es proporciona informació de la PAH als afectats per si volen passar a formar part de la plataforma.

Segueixen apropant-se als barris

L’Ateneu Mulei ha acollit la tercera xerrada informativa de la PAH Molins de Rei, que durant els últims mesos s’ha anat desplaçant de barri en barri de Molins de Rei per tal d’informar sobre els serveis que presta a totes les persones afectades per la hipoteca o en risc de quedar-se sense dret a l’habitatge digne.

L’acte, destinat als veïns del Centre Vila, no ha aixecat gaire expectació i una quinzena de persones s’han reunit al local de l’entitat. “Vam començar ara fa gairebé un any al barri del Canal i després vam anar a la Riera Bonet”, diu Maglione. L’objectiu de les xerrades és “donar-nos a conèixer”, assegura.

“La gent no vol dir el problema que té amb la seva vivenda”, argumenta Maglione per explicar un dels motius que fan de la PAH Molins una de les més petites de la comarca. Davant la vergonya que poden fer-li a alguns socialitzar el seu problema, la PAH ofereix “ajuda i comprensió”.

En aquesta xerrada també hi ha col·laborat l’advocada Natàlia Castellano, col·laboradora de la plataforma. “Des de la PAH expliquem que tenim la capacitat de negociar amb les entitats bancàries”, afirma . “Alguns bancs intenten posar clàusules difícils d’entendre, per això és important la nostra experiència”, adverteix. I és que segons ella és molt millor intentar negociar a través de la PAH que individualment.

Recomanacions personalitzades