Podemos es presentarà a les municipals amb un altre nom

El cercle de Podemos Molins de Rei decideix que es presentarà a les properes eleccions municipals formant una candidatura ciutadana sense utilitzar la marca del partit. D’aquesta manera respectarien la decisió de l’assemblea ciutadana de Madrid de no presentar-se a les municipals. 

D'esquerra a dreta: Lucas Silvano, Ruth Castro i Alejandro Pérez // Jose Polo

Membres de Podemos en una assemblea // Arxiu: Jose Polo

Podemos Molins de Rei volia presentar-se a les eleccions municipals i, tot i que l’assemblea ciutadana de Madrid ha decidit no presentar candidatures, ho farà. La fórmula per fer-ho: “l’agrupació d’electors” o el que és el mateix, una candidatura d’independents amb un altre nom. Aquesta és la principal conclusió que es pot extreure de l’última assemblea oberta del partit, feta a la plaça de la Creu, i amb l’assistència de més 40 persones segons els propis organitzadors.

No ho faran sols. Fonts del cercle de Podemos Molins asseguren a Viu Molins de Rei que presentant-se amb un altre nom serien una candidatura “més oberta” a la ciutadania i “sense dependència” de les estructures de partit. De fet, persones d’EUiA o Equo podrien formar part part del projecte, a més de ciutadans sense militància política.

No a la confluència amb Iniciativa

De la mateixa manera que la CUP, Podemos no vol sentir parlar d’un possible procés de confluència amb Iniciativa. Alguns militants ecosocialistes han assistit a l’assemblea de la plaça de la Creu i han vist com la nova formació rebutjava aquesta opció. Segons ells, a Iniciativa per Molins de Rei no s’ha fet “autocrítica” i, a més, falta “projecte” a nivell local. Tot i això, Podemos no es tanca a altres aliances sempre que “siguin ciutadanes i no de partit”, segons expliquen en un comunicat.

 • sonia

  No entenc res .. si podemos diu que no es presentan el cercle de podemos a molins diu que si amb un altre nom ? Llavors la votacio de les bases de podemos no serveix de res a molins de rei…d’aixp es diu democracia sense casta o sigui no voler agafar-se a la cadira. A molins is diferrent

  • Cercle Podem Molins

   No se si has seguit l’assemblea ciutadana de Podemos a però a la mateixa és va aprovar que Podemos estaria present a les municipals impulsant processos de confluència ciutadana apostant per les agrupacions d’electors.

   Des de molins acoblem el que sempre hem defensat públicament i a les nostres assemblees amb la voluntat general del conjunt de la ciutadania que va participar obertament en l’aprovació i elaboració dels documents polítics, ètics i organitzatius.

   Gràcies per expressar els teus dubtes, esperem que els haguem respòs o clarificat.

   Sí és pot!

   • sonia

    Dius be en la part que a vosaltres us interesa. Jo vaig estar enganxat a la xarxa de Podemos i es va aprovar amb amplia majoria que Podemos no es presentava a les municipals excepte amb acords de guayem . D’altra banda si es voliem presentar agrupacions d’electors sense la marca Podemos per no tacar el nom per un objectiu final. Ja la noticia i signatura als comentaris donen força a la posicio guanyadora de l’assamblea gent que es volia aprofitar del nom…sou un exemple clar….i llastima perque aquest moviment tenia recorregut pero sembla que estar a tocar del poder ho trencara tot

    • Alejandro Pérez

     Se apuesta por el municipalismo de base, es decir, podemos da un paso atrás para dar protagonismo a los y las vecinas de todos los municipios. En molins seguimos ese espíritu, es decir, aquí no sorprende nada a nadie. Un comentario más arriba de Podem Molins pone el enlace al comunicado de julio en el cual expresábamos nuestra voluntad de una confluencia ciudadana en molins. Ahora se está concretando..con muchas personas independientes, otros partidos (con los que habrá que seguir hablando etcétera).

     La agrupación nace de las necesidades de los y las vecinos de molins, que están y estamos cansados de tener que delegar decisiones a estructuras férreas de partido, que dependen de jerarquías de más arriba o de tácticas electoralistas (que hace sino PSC gobernando con CiU? cuando tenían proyectos políticos bastante bastante dispares? Pues eso, la silla del poder, que calienta).

     Nada ha cambiado pues, que se quiera hacer alguna crítica fuera de tono o mal intencionada no quita que hayamos siempre sido sincerxs y abiertxs.

     El objetivo es claro, ganar nuestros municipios, que sean hechos por y para los vecinos y vecinas del mismo. Con fuertes compromisos éticos, que entre aire fresco en el mundo local que cada vez se ve más salpicado de tramas corruptas (Punica recientemente), redes clientelares, amiguismo y separación total con la ciudadanía.

     Y para ello no valen marcas o partidos, sino agrupaciones de electores, completamente independientes de cualquier tipo de organización de partidos, totalmente hechas desde abajo, totalmente hechas por los y las vecinas.

     • sonia

      Per primera vegada signeu sense marca.com be dius la segona no. Molt clara l’exposicio del sr. Closa. D’altra banda si la vostra intencio com assamblea ciutadana i agafeu la linia de denuncia ( cas punica ) i voleu traslladar aqiesta a molins es molt facil denuncieu al jutjat

     • Miguel Ferreiro

      Apreciada Sonia, he seguido esta conversación, y en tu último comentario, me he perdido, quizás sea que te diriges a un público nivel alto.Por otro lado, PODEMOS MOLINS, esta haciendo los procesos correctos, justos y necesarios, para presentarse a las municipales.

     • aleix

      Home Miquel jo no tinc cap Màster però entenc la seva queixa, si Podemos o Podem diu que no és presenta a les eleccions municipals( tindran els seus motius) I ara surt que a Molins si amb una plataforma ciutadana, però en tot moment esteu venent la marca i una persona diu que es presentan per coses com el cas Punica o sigui llença la merda que es un missatge ella respon que si parleu de Molins feu la denuncia. Tant poc es tant dificil
      I a la vegada si Podemos o Podem no vol presentar-se a les municipals i si com a confluencia de ciutadans perque en tot moment esteu venent la marca Podemos o Podem ? Marketing ?

     • Alejandro Pérez

      No se vende ninguna marca.

      Observo y leo distintos comentarios de desconfianza, en Podemos todo es abierto y se puede asistir a todas las asambleas, nada es cerrado como en el resto de partidos.

      La agrupación de electores NO es Podemos, es una confluencia ciudadana abierta a todas y todos los vecinos y vecinas de molins, participativa, inclusiva, hecha desde abajo y desde las personas más preparadas del municipio (hay dos técnicos de ayutamiento -funcionarios de otros consistorios- muy metidos en la confluencia y una de ellas no es ni de podemos, pero quiere poder aportar su experiencia en el diseño del programa electoral y de cómo tenre cuentas claras, por ejemplo -está en el area de economía-). Y así sucesivamente…en la agrupación probablemente hayan otros partidos ciudadanos de transformación social, los contactos con Equo-Molins y procès son constantes..y se verá si la cup y euia también se suman.

      Todo esto es abierto y transparente, el círculo de podemos molins seguirá con sus tareas y su trabajo político de base, pero no es ni será la agrupación en su totalidad.

      Espero que se aclaren vuestras dudas con estos comentarios. En cualquier caso, las asambleas siempre son abiertas y podeis asisitri (próxima: viernes 21 de noviembre a las 19h30 en la federació obrera), así como a la probable futura agrupación (

     • sonia

      Les assembles de la Cup tambe son obertes….com deia al primer comentari a la operacio punica i altres tambe son imputats funcionaris mes que res com informacio

     • Joan

      Dius que Podemos no vol ‘delegar decisiones a estructuras férreas de partido’,, però a la primera decisió important (si presentar-se o no a les eleccions municipals) l’estructura del partit ha pres la decisió i no Podemos Molins. A mi, això em sembla un control molt fort del poder municipal per una estructura estatal.

      D’altra banda, una dada més que mostra que el partit no es ‘des de baix’ per molt que ho repetiu una mi mil vegades. Resulta que tota la llista del Pablo Iglesias pel consell ha sortit elegit; el que té menys vots de la seva proposta en té 73,86% i el que té més recolzament fora de la llista en té 5,25%. Això mostra que el procés no s’ha fet bé (màxim dirigisme, sense possibilitat real que les bases puguin formar part dels órgans de decisió), i que la tònica seguià sent que tot el partit acabi fent el que Pablo Iglesias i els seus vulguin. Una mostra més de que això es un partit de dalt cap a baix i no al revés (els fets i no les paraules és el que compta).

      Per acabar el fet que les assembles siguin obertes no vol dir res. Les assemblees de molts partits són obertes a qui hi vulgui participar.

 • Cercle Podem Molins

  El cercle de Podem-Molins ja ha dit en diverses ocasions que buscava una confluència ciutadana fora de partits. Així és va deixar clar en el nostre primer comunicat de juliol (enllaç: http://podemosmolins.blogspot.com.es/2014/07/nota-de-premsa-de-podem-molins-en.html). No canviem el nom, canviem la fòrmula seguint el que sempre hem cregut i respectant l’assemblea ciutadana de podem que anima a fer agrupacions d’electors.

 • Joan

  Amb tot el respecte cap a aquest projecte (com qualsevol altre), a mi em sembla una mostra més que l’estructura de Podemos no acosta les decisions a la ciutadania sino tot al revés. Que les primeres elecciones a les que es presentessin fossin les europees, mostra que no es un projecte de base i de municipi, sinó de dalt cap a baix. Que es vulguin presentar a les eleccions estatals abans que a les municipals (o almenys, això sembla) es una altra mostra. Aquesta notícia apunta en la mateixa direcció: mostra que a Molins si es presenten o no com a Podemos es decideix a una assemblea de Madrid. Això no sembla una manera d’apoprar les decisions la ciutadania. Si la política no es demostra amb discursos sino amb la pràctica, crec que la seva pràctica demostra una cosa diferent del que diuen sobre participació ciutadana.

  • dclosa

   Joan , Tienestoda la razón, estamos ante una pirámide invertida, Podemos es un partido con una mezcla de gentes muy diversa, y esto preocupa , y con razón al secretario general Pablo
   Iglesias. en Podemos teme que en las
   listas a las municipales se les cuelen candidatos “poco deseables”, y esto en parte es lo que está ocurriendo en Molins de Rei, que de forma muy sutil ya se han apresurado a controlar el poder y a dirigir con orejeras las asambleas. No existe rotación de los cargos entre sus miembros, Las actas de las asambleas ya están escritas antes de realizarlas, como en el caso de lo que se dijo en la asamblea de julio, en que siendo la primera, tengamos que oir repetidamente que “ja ha dit en diverses ocasions que Podemos buscava una confluència ciutadana fora de partits” y milagrosamente apareciese en el acta, cuando aquel día , en la Pza de la Cruz no hubo votación alguna, ni se indica en el acta , en caso que la hubiese habido, el resultado de las votaciones. Las personas nos sentimos útiles en un espacio, cuando tenemos una tarea y podemos aportar algo, cada uno/a desde sus posibilidades de tiempo, espacio, disponibilidad, habilidades, etc. no nos gusta que nos lleven como a un rebaño de borregos, nos gusta que ser autocríticos y participativos, inclusive, hecho desde abajo. No necesitamos a personas muy preparadas y menos a los mismos funcionarios de siempre, ni a técnicos del Ayuntamiento , ni a funcionarios de otros consistorios, aún que estén muy metidos en eso de la confluencia , y una de ellas no sea ni de Podemos, pero quiere poder aportar su experiencia en el diseño del programa electoral y de cómo tener las cuentas claras, por ejemplo , y que está en el área de economía. Hay Hay que revisar si se lleva bien el cumplimiento del
   protocolo de validación de
   círculos Podemos.

 • dclosa

  En el “acta” de la 6ª asamblea del día 18 de octubre, una más, de las que abiertamente y en transparencia , el partido ha tenido bien publicar en su blogspot, no se dice solamente que se irá a la municipales como “agrupació d’electors” , y ésta no és ni muchísimo menos la principal conclusió que es pot extreure , ni que esta fuese la l’última assemblea oberta del partit, ya que el 29 de octubre se celebró la 7ª , que por cierto aún no se ha publicado el “acta” , se dejaba la puerta abierta a eso de que no ens tanquem a altres confluències, sempre que siguin confluències ciutadanes i no de partit i
  responguin a un projecte de recuperació democràtica de les institucions, ni qué miembros o simpatizantes de la organización de Podemos se crean ante los medios de comunicación , oficialmente, como portavoces de Podemos-Molins.

  En la 3ª la asamblea de Círculos de Catalunya celebrada el Rubí el día 2 de noviembre, se indica oficialmente, de forma clara y precisa, de que Podemos no puede presentarse en las municipales usando sus siglas, y que el Consejo Ciudadano Estatal ha decidido, y en las en las disposiciones transitorias de la Asamblea Ciudadana “Si se puede” viene especificado claramente, de que la única fórmula que se tiene para presentarse a las municipales es en confluencia como “candidatura de unidad popular”, bien sea con los de la CUP-Molins, o con los de Guanyen (ahora llamada Assamblea) , o con Crída Constituent, o con Process Constituen si se deciden presentar, etc etc. siempre y cuando haya confluencia con las estrategias políticas estatales de Podemos, olvidándose de una vez por todas de redicillas y recriminaciones personales de descalificaciones de Podem-Molins a la nefasta gestión de ICV en Molins de Rei , y a algunos de sus directivos en el pasado, mirando siempre hacia delante y al futuro , Todo ello debe ir acompañado por un proyecto organizativo a nivel del municipio, siguiendo la estrategia politica de Podemos a nivel estatal que la concrete, El plazo de
  presentación de candidaturas para el Consejo Ciudadano Municipal es del 16 de noviembre al 5 de diciembre, El proceso de campaña y presentación de los proyectos municipales del 6 de diciembre al 25 de diciembre, Las votaciones en “asamblea” del 26 de diciembre al 30 de diciembre, y La proclamación del proyecto y de los órganos organizativos municipales de Podem-Molins el 2 de enero.

 • dclosa

  Una agrupación de electores se trata una formación políticas
  que se constituye con el aval de un número variable de firmas de ciudadanos del municipio ( aquí en Molins de Rei sería de
  500) y solo y exclusivamente para poder
  presentar candidatura en un proceso electoral concreto y determinado. Estas iniciativas, autónomas e independientes
  entre sí, no pueden tener vocación de permanencia o naturaleza de asociación y
  no necesitan inscribirse en el Registro de Partidos Políticos., A pesar de ello, la mayoría prefiere la creación
  de una coalición electoral a la de una agrupación de electores, ya que si se decide por ésta última, la de
  agrupación de electores, no se podría
  optar a los cargos de gobierno supramunicipales como la Diputación de
  Barcelona, como tenía hasta hace poco, el cargo de consultor, nuestro actual alcalde Joan Ramón Casals
  (CIU) , ni a vicepresidencias en el Consell Comarcal del Baix Ll. como el Ivan Arcas (ICV), ni de empleadillo en el Consell como Victor
  Puntas Alvarado (ERC) exalcalde , ni
  tener silla con sueldo en la AMB como
  Sergi Conde (ICV) y Emilio Ramos PP), ni mantener cargos de confianza con
  sustanciosos sueldos en nuestro ayuntamiento como Iolanda Garcia (CIU) , Mireia
  escobar(PSC) , Carme Pi (CIU) , Joan
  Sanahuja (CIU) , Jordi Bascuñana(PSC). Marc Redorta (CIU) , o en otros, como Xavi Paz(PSC) en Gavá , Espinosa (PSC) en Sant Just, Catalá(ICV) en Sant Esteve , etc etc ,
  Seria como regalar el apoderamiento ciudaddano a los
  de CIU, PSC, ERC, ICV, que son los
  responsables políticos de lo que nos está sucediendo actualmente en Molins de Rei. El
  objetivo debe ser el de cambiar la sociedad, empezando desde la base por el municipio y con las formas de participar en
  la política. Hay que pasar de la fase destituyente y combatir dentro de las instituciones, sin orejeras.
  Por mucho que salgamos a la
  calle, si no estamos en las instituciones no vamos a conseguir nada. Puede costar más o menos , pero para mi lo mejor es una coalición electoral.

 • dclosa

  Per entendre l’entramat polític actual de Molins de Rei, de cara a les properes municipals, bo seria
  donar-li una lectura a la Acta de la Assemblea Oberta de la CUP el 11 de octubre al Poli.
  Bona part de les reflexions son de cara a la legislatura 2015-2019 son, i de si la CUP s’ha de presentar a les municipals en solitari o no .
  a) La CUP-Molins ha fet poques coses a aquesta darrera legislatura , s’ha trobat en un mur (o per ser oposició o per mancances pròpies de la institució i dels recursos de l’Ajuntament), de manera que l’única manera de dur a terme propostes, i que aquestes siguin de futur, és ocupant el poder.
  b) La CUP està sent festejada per les altres organitzacions politiques de la vila com, ICV, Podemos , Guanyem, etc. La CUP no creu que hagi d’anar de la mà de les noves organitzacions que han sorgit darrerament.
  c) L’estratègia electoral de la CUP i Podemos : Podem Molins es va crear perquè tot i reconèixer el paper de la CUP-Molins, els promotors creien que hi havia un buit en la representació de la unitat popular (gent migrada que no es veu representada en el catalanisme però sí en la lluita pels drets socials). Hi ha municipis, com el de Molins de Rei , que sembla, que l’unitat popular és incompatible amb la unitat de l’esquerra i amb ICV, i son aquells municipis on l’esquerra ha tingut posicions nefastes al poder. En aquest sentit, encara que manca discutir en assemblea, els promotors de Podem de Molins tenen molt clar que no aniràn amb ICV.
  d) Hi ha ganes de canviar les coses, i aquestes s’han de canalitzar per aplicar canvis profunds. L’objectiu no pot ser guanyar unes eleccions, sinó complir els objectius consensuats en assemblea. La CUP veu útil la confluència en temes concrets, on es puguin unir forces per treballar, però no per fer una candidatura amb un “programa de mínims”, ja que això vol dir que ja has renunciat a un munt de coses.
  e) Podem-Molins i el SEPC ( Sindicat Estudiants Països Catalans) : L’Esquerra Independentista (EI) i Podem-molins no poden sacrificar la seva credibilitat confiant en un partit com ICV , solsament perquè ara els que en queden, diguin que jahan canviat. No es creu que sigui oportú fer una candidatura unitària CUP i Podem-Molins però que hi haurà entesa és bastant evident, perquè la base comparteix inquietuds.
  f) L’objectiu de la CUP no és guanyar les municipals sinó transformar. Les estratègies de carrer no només han de sortir d’una organització política de lluita institucional. La CUP ha “confluït” amb Procés constituent i amb els promotors de Podem-molins amb la creació de l’Observatori del Deute
  g) Els de la CUP estem una mica cansats de l’argument de “borrón y cuenta nueva” per part de partits que volen pactar amb la CUP, amb responsables ficats en escàndols i que tenen unes estructures de
  funcionament totalment diferent a les de la CUP. Potser les bases tenen molt bona fe però la manera de fer política és radicalment diferent.

  De tot aixó , sembla que de cara a les properes municipals lo millor es la creació d’una coalició electoral
  en comptes de l’ agrupació d’electors, ja que de no ser axis, seria com regalar el poderament ciutadà directament als de CIU, PSC, ERC, ICV, que son els veritables responsables polítics de lo que ens està passant a Molins de Rei. L’objectiu te de ser el de canviar la societat començant per el municipi i de baix a dalt, i acceptant les formes de participar en la política. Per molt que sortim al la carrer, si no estem dins les institucions no aconseguirem res. Res de res ….

 • Pingback: EUiA Molins de Rei descarta presentar-se amb Iniciativa a les pròximes municipals | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Lucas Silvano serà el Secretari General de Podemos Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Una moneda al aire decide que Lourdes Altozano sea Secretaria General de Podemos Sant Boi | dSantBoi()

 • Pingback: Molins Camina fa el primer pas per "guanyar Molins de Rei" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Josefa Pérez i Pere Garcia es presenten a les primàries d'Iniciativa | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Josefa Pérez i Pere Garcia es presenten a les primàries d'Iniciativa | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: PSC Molins de Rei, Iniciativa, MES i Procés Constituent signen un document de compromís ètic | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Josefina Pérez i Jordi Pedrol lideren la nova Iniciativa per Molins de Rei | Viu Molins de Rei()