9.674 persones voten en el procés participatiu sobre la independència de Catalunya

Gairebé 10.000 persones han participat en el procés participatiu sobre la independència de Catalunya. Aquesta xifra situa la votació al voltant del 47% de participació. 

Una mare fa introduir el vot a la seva filla al Bernat el Ferrer // Jose Polo

Una mare fa introduir el vot a la seva filla al Bernat el Ferrer // Jose Polo

Ni més ni menys que 9.674 persones, segons dades certificades pels responsables de les votacions al tancar els institus, han votat en el procés participatiu sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre. Aquesta xifra, tenint en compte que el padró indica que a dia d’avui hi ha una població de 20.645 persones majors de 16 anys a Molins de Rei, situa la participació en un 46,8%. Al no haver-hi cens, no es tracta d’una dada oficial, però sí orientativa.

Poc després de les 8 del vespre s’han tancat les votacions als dos únics punts on es podia votar: els instituts públics Bernat el Ferrer i Lluís de Requesens. La participació ha estat una mica més alta al Lluís de Requesens, on han votat 5.174 persones. Per la seva banda, el Bernat el Ferrer s’ha quedat en 4.500 votants.

Amplia majoria del SíSí

L’electorat netament independentista s’ha mobilitzat en massa: el SíSí ha aconseguit 8.022 vots (82,9%), el SíNo 989 vots (10,2%) i el No 334 vots (3,4%).

Al Bernat el Ferrer 3.591 vots (79,82%) han estat pel SíSí, 533 (11,84%) han estat pel SíNo i 208 (4,62%) pel No. Per la seva banda, al Lluís de Requesens s’han sumat 4.431 (85,64%) SíSí, 456 (8,81%) SíNo i 126 (2,44%) No. Així doncs, el partidari clar de la separació amb Espanya s’ha mobilitzat massivament, mentre que els partidaris d’altres opcions no han acabat de creure en el procés participatiu.

Recomanacions personalitzades

  21 comments for “9.674 persones voten en el procés participatiu sobre la independència de Catalunya

 1. Moor
  10/11/2014 at 0:49

  L’independentisme, sense cap mena de dubte, ha demostrat la seva capacitat de movilització. S’ha de reconèixer l’evidència. Ara bé, ha sigut capaç de fer participar molta més gent de la que acostuma a donar suport als partits que s’ha proclamat favorables a la consulta? A ningú no li agraden les comparacions, però són inevitables. Potser s’hauria de revisar el nivell d’eufòria…
  Vots CiU+ERC+CUP (Aut. 2012): 7.527 vots
  Vots Si/Si (9N): 7.999 vots
  Vots CiU+ERC+CUP+ICV (Aut. 2012): 9.055 vots
  Vots Si/Si + Si/No: 8.988 vots
  Per desgràcia seria complicat fer una projecció per separar els vots de CDC i UDC per calcular ponderadament els vots que de la federació que haurien anat al SiSi o al SiNo. Tampoc he tingut en compte els possibles vots del PSC que podien haver anat a qualsevol de les opcions. Sigui com sigui, i tenint en compte que avui hi havia un cens més ampli per l’incorporació dels 16-17, crec que en dos anys tampoc ha canviat gaire el panorama respecte el suport al procés sobiranista. El millor que podria fer l’independentisme, sobretot el d’esquerres, es deixar anar el llast que li suposa anar a remolc de l’ANC i del govern per impugnar la totalitat del sistema (això de que qui marca el ritme és la societat civil no està tan clar…). Aprofundir en la crítica al capitalisme i radicalitzar les institucions desde la base, al municipi. Per cert, jo ahir em vaig abstenir.

  • sonia
   10/11/2014 at 1:03

   Realizes unes apreciacions sense tindre en compte dos factors prou importants o essencials :
   1. Solament amb dos colegis electorals a la campanya i no pas 9 distribuits pel centre de la vila.
   2. En les eleccions que dius en cap moment parles que menors de 16 anys e inmigrats sense residencia no podem votar i aixo son mes de 2800 persones.
   en conclusio si vols veura si hi ha força gent per un estat propi hi ha una cosa que es diu democracia. Deixa la gent votar legalment si volem estat propi o no com escocia i despres dels resultats fas les teves reflexions a la vila de molins

   • Pablo
    10/11/2014 at 19:56

    Si claro, pues peor me lo pones…

    Me explico, si en las elecciones autonómicas de 2012
    obviamente no podían votar menores de 18 e inmigrantes sin residencia y en
    esta, (llamémosle eufemísticamente “ocasión”), amplias el número de posibles “electores”
    y aun así consigues más o menos los mismos resultados….

    Pues blanco y en botella..

    Respecto a las dificultades de acceso a los institutos….Mujer,
    si llevan años machacando insistentemente desde medios de comunicación afines
    al tema, (públicos y privados), sobre que el 9N era una cita del pueblo de Cataluña
    con la historia….

    ¿Que es capaz de frenar a un patriota ante la historia?…¿Subir
    a los institutos?,…..(Nótese la ironía).

    Me parece más acertado, tal como decía Moor en su
    comentario, que quizás se deba rebajar el nivel de euforia.

    Me temo que el 9N en los libros de Historia, (por lo menos en
    los serios), sobre el 9N seguirá apareciendo referencias a la caída del muro de
    Berlín o al Putsch de Múnich pero no a este “carnaval” pagado por todos.

    • Walter
     10/11/2014 at 20:23

     Avís a totes els feixistes i nostàlgics de l’antic règim! No utilitzeu cap dels arguments crítics amb el 9N pels vostres fins demagògics, tard o d’hora us esclataran a les mans. (El vot SiSi de la dreta casposa catalana que va votar SíSí el 9N no te res a veure amb el de la CUP, malgrat no els podem diferenciar en mig del milió i mig llarg. Casdascú ha de carregar amb la seva decisió). L’Estat espanyol és un monstre jurídic i polític, continuitat de la dictadura franquista. Sempre ha estat així, des del 1975 fins ara res no ha canviat. N’hi ha que no li otorguem legitimitat en cap cas al seu ordenament legal. La idea d’Espanya em fa venir vomitera des de que vaig tenir consciència política pròpia i vaig rebre els testimonis de la repressió que la meva familia va patir al sud de la península. Però la meva manera de negar espanya no implica afimar-me en un altra identitat nacional, ni molt menys en defensar la creació d’un altra burocracia estatal que contraresti la primera. Va haver un temps en el que Catalunya estava farcida d’internacionalistes i llibertàries que van donar la seva vida per l’emancipació individual i col·lectiva sense voler, en cap moment, construïr un estat. Llàstima que aquesta memòria hagi estat esborrada fins a gairebé desaparèixer. Si no sou capaces de pensar una forma de emancipació individual i col·lectiva que no passi per la creació d’un estat, no és el meu problema.

    • sonia
     10/11/2014 at 20:47

     Ep cap problema deixa votar com nor normalment a tots els colegos un referendum d’independencia aleshores tots els teis comentaris. Ara be ,fa una setmana eta una butifarrada….una mica gran amb mes de 2.300.000 persones i ja que t’agrada numeros les forces en contra del dret a decidir a les ultimes pp.psc .upd i c’s amb un 60 per cert suma 1200.000

     • Pablo
      11/11/2014 at 19:26

      Hola Sonia,

      Creo que lo de “Blanco y en botella” no lo he sabido explicar…

      Voy por ello, (segundo intento):

      La lectura que yo hago es que los promotores de esta
      parodia, (los partidos políticos y asociaciones civiles paniaguadas), vendían la
      idea de que los catalanes estábamos ante una oportunidad de cambiar la historia.

      Durante 2 años de forma machacona y utilizando siempre una
      prosa con tintes épicos, (irónicamente muy similar a la utilizada en los
      reportajes del NO-DO), nos vendían la idea de que era la oportunidad de hacer
      efectiva una reclamación, un anhelo, casi un sin vivir de la sociedad catalana,
      que ansiaba poder expresarse en las urnas sobre su futuro….

      Bien, llegado el día y como el gobierno de la nación no lo
      autoriza, (tiene potestad para ello), tooooodas esas organizaciones políticas y
      civiles, (repito paniaguadas), montan la macro-costellada.

      Como ejercicio de movilización está chulo pero vamos no pasa
      de ser una manifestación más, (tipo las habidas en los 11 de septiembre
      pasados), pero está vez poniéndolos en fila para contarlos..

      Algo es algo.

      Haciendo un ejercicio de voluntarismo y aceptando como válidos
      los números de participación ofrecidos vemos que el mensaje de: “Un pueblo ante la oportunidad de escribir sus propias páginas en la historia” no logró traspasar la barrera de personas “afines a la causa” con la que ya contaban los partidos políticos favorables al show de Artur-Truman.

      En teoría, si también aceptamos como válida la afirmación de los promotores del espectáculo sobre que participar en esta Macro-Costellada era un anhelo de la inmensa mayoría del pueblo, (recordemos las lagrimitas del Sr
      Jonqueras), resulta cuando menos paradójico que cuando los pones en cola, en fila de a uno para contar a todos los buenoscatalanes, los patrióticos de verdad, resulta que los datos demuestran que de anhelo mayoritario no mucho……….

      Te recuerdo que a nivel de la comunidad autónoma catalana 2 de cada 3 catalanes no hemos participado y que cualquier otra convocatoria electoral pasada, (pero de las legales), ha conseguido movilizar a mas votantes catalanes que en esta ocasión.

      Digo yo que para tratarse de una cita con la historia y de
      un deseo de todo un pueblo pues la verdad los números son bastante elocuentes.

      Vamos que la cita para la mayoría de los catalanes será con
      el dentista o el peluquero la semana que viene y el anhelo más bien es del
      treinta y tantos por ciento de unos habitantes de una comunidad autónoma.

      De lo contrario, aunque los institutos hubiesen estado en lo alto del cerro donde vivía Heidi con su abuelito, la gente habría acudido en mayor proporción.

      Tu y yo podemos hacer las valoraciones que queramos, (que
      obviamente son subjetivas), pero los datos son los que son, (objetivos), y
      demuestran que no toda “la parroquia” comparte
      tus objetivos ni vive estas cosas al estilo BraveHeart con barretina.

     • sonia
      11/11/2014 at 19:57

      Molt bona la teva apreciacio dr 13 tv. Et recomano demanar feina a la razon. Desde el teu punt de vista quin es el percentatge que dona al pp la seva majoria el 27 una costellada…saps quin es el percentatge d’adhesio al Cee no arriba al 30 . Ara be sembla amb les teves apreciacions al secrets i mort de miguel angel blanco ( qepd) al carrer a tot espanya va sortir 4 milions. Vols dir que 36 milions estaven d’acord ?? Agafar-se a qui no va ha votar te les manipulacions que vulguis. I per posar-me al teu nivell amb cabra i tricorni

     • Pablo
      11/11/2014 at 21:09

      Gracias Sonia por tu
      recomendación pero permiteme que no la siga.

      Creo que soy de los pocos privilegiados que tiene trabajo desde hace mas de 26 años seguidos y no es cuestión de tal y como está el patio probar suerte en el campo del periodismo.

      (Por cierto, llamame licenciado, me mola más).

      Por lo demás puedes ponerte tricornio o ajustarte la boina a rosca si prefieres pero el actual gobierno surge de unas elecciones en las que participaron un
      71.69% de los electores y el anterior gobierno de unas elecciones con
      una participación del 73,65 %.

      En las autonómicas catalanas participamos el 69,56 % de los catalanes.

      En la macro-costellada del 9N, todo y con ser promocionada y vendida como
      casi una necesidad vital, no ha llegado ni al 40 % de gente “motivada”.

      Eso son datos.

      El resto son valoraciones, (subjetivas, obviamente).

      La comparación con las manifestaciones pasadas, (como la que tu refieres), es pueril pues ningun organizador de manifestaciones dispone de 2 años,
      decenas de columnistas paniaguados remando en una misma direccion para que acudas y los poderes publicos comiendote la oreja para acudir vendiendote que es el anhelo de todo un pueblo manifestarse…

      Sin embargo, para este tema pues si que han contado con esos recursos y chica, ¿que quieres que te diga?, Yo creo que quien no ha participado en vuestra
      “fiesta de la espuma”, en su mayoria, es porque estos temas identitarios “se la pelan”, permiteme la expresión, o no se sienten cercanos al proposito.

      Igual que pasa con la abstención en unas elecciones legales al parlamento autonómico o nacional, con la diferencia de que en esas ocasiones los catalanes
      estamos mas motivados para participar que en estos inventos del Timbaler del Bruc.

      Descansa y no te sofoques que la vida son dos días y hay temas mas importantes en los que verter nuestras pasiones.

      Un abrazo.

     • sonia
      12/11/2014 at 6:56

      A mi no en poses gens nerviosa….sembla que tu es nervios com PP i totes les forçes que son en contra. Exemple llegeix els diaris de Madrid es barallen entre ells i per ser una costellada massa temps dediques tant tu com desde Madrid… tranquil que fins de poc podras votar de nou

    • aleix
     11/11/2014 at 9:49

     Ep per carnaval i del bo, Camacho, Rosa Diez i Rivera….. amb la presentació estelar de Marianico ” er dia 9 N no se votara”· O com deia aquell ” si tens collons” de Carnaval a Canaries

   • Moor
    10/11/2014 at 19:56

    Es percep una certa obsesió cap a atorgar a les visions discrepants la voluntat de no permetre a la gent que voti. El “dogma” del dret a decidir, eufemisme abstracte on els hagi, ha calat profundament. Jo no soc ningú per deixar ni per prohibir votar. Recolço la democràcia directa i participativa en tots els àmbits de la vida qüotidiana, saps que significa això? Molt fàcil! Projecte Eurovegas (Barcelona World): referèndum. Pla Caufec: Referèndum. Com es gestionen els recursos naturals al municipi: referèndum. Expropiació del parc d’habitatges en desús per destinar-los a lloguer social: referèndum. Creació de consells populars sectorials per temes com educació i sanitat. Socialització dels sectors estratègics de l’economia… Etc, etc, etc i més etc. Et comences a fer una idea del que entenc per democràcia.? Quants referèndums ha convocat el gran mesies Mas durant els seus anys de govern? Cap per les retallades sanitàries. Ni un tant sols per la mesura de l’euro per recepta. Van engegar un procés participatiu per calibrar l’importancia de Can Vies al barri de Sants? No, en el seu lloc van enviar una excavadora. En definitiva, contribuir a crear un estat-nació per que la burguesía catalana consolidi la seva dominació de clase? Ni de conya. El que passa és molt, però molt fàcil, d’entendre. Hi ha un gruix de la població que creu que mitjançant la creació d’un estat s’assolirà la llibertat… Endavant. Ara bé, sempre tindran enfront a una part molt petita, potser, que els recordarà que un estat no és un altra cosa que un aparell de dominació de classe; sigui espanyol o català. I que la seva existència o no te res a veure amb la llibertat més aviat amb el contrari. Cal una majoria que pensi en com acabar amb el capitalisme i els estats cauran com a fitxes de dominó. Estem disposades a fer l’esforç??

    • sonia
     10/11/2014 at 20:51

     O sigui podemos . Molta xerrameca per no dir res. Es a favor o en contra que el poble de catalunya pugui expresar la seva opinio Si o No ? Es a favor de la independencia de catalunya SI o No ? I no cal fer de la casta que tant critiqueu Si o No ? Es molt facil

  • dclosa
   10/11/2014 at 12:12

   Muy buena la comparación entre el referendum de ayer y las municipales de otoño 2012 , Faltaría tener en cuenta también a los militantes y seguidores del PSC-Molins, a los que como un rebaño se les tiene que guiar, la formación les dio libertad de voto, a pesar de la vergüenza que les da el ser vistos en las colas de los colegios. El exalcalde bicéfalo Sr. Xavi Paz (PSC) y candidato a la alcaldía para el 2015 , declaró el lunes en la RMdR claramente que él no fue a votar.

 2. Joan
  10/11/2014 at 9:33

  Imparables !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *