La diputada Isabel Vallet (CUP) mostra el seu suport crític al procés participatiu del 9N

L’esquerra independentista va fer el seu acte final de campanya del procés participatiu sobre la independència de Catalunya al nou casal La Barrina amb la participació d’Isabel Vallet, diputada al Parlament per la CUP i Sergi Frau, del SEPC.

Isabel Vallet (CUP) i Sergi Frau (SEPC) al casal La Barrina // Jose Polo

Isabel Vallet (CUP) i Sergi Frau (SEPC) al casal La Barrina // Jose Polo

L’esquerra independentista va reflexionar al voltant del procés participatiu sobre la independència de Catalunya al seu nou espai, el Casal La Barrina, ple per a l’ocasió. Isabel Vallet, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, i Sergi Frau, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), van ser els protagonistes d’una taula rodona de la qual se’n pot extreure una conclusió: aquestes organitzacions donen suport a la nova consulta però amb una crítica evident a com s’està portant l’anomenat procés independentista.

“El 9 de novembre la voluntat popular ha de sortir al carrer”, va dir Vallet per començar el seu discurs animant a la participació. Segons la diputada, en aquests moments es viu un moment amb una triple emergència: social, nacional i democràtica. Per això, segons ella, “els objectius clàssics” de l’esquerra independentista són “més urgents que mai”. “Ara per ara, votar sí sí és un element transformador”, va afirmar deixant clara la seva postura respecte el vot.

Crítica al procés

Tot i mantenir la mateixa postura que CiU o ERC respecte al vot i la participació el proper diumenge, Vallet va fer evidents els punts diferenciadors de la CUP amb la resta de partits. “Aquest no és el nostre procés, nosaltres no ho hauriem fet així”, va dir rotundament. Amb contundència, Vallet va afirmar que el dia 10 s’ha de “fer dimitir” a un govern que “s’ha posat al darrera de la consulta” i així aconseguir que la independència no només sigui “un canvi de bandera”.

Per la seva banda, Sergi Frau va fer una intervenció on va explicar el paper que fa el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el dia a dia d’aquest sindicat a les universitats i instituts. A més va definir el procés participatiu del proper 9 de novembre com “una mostra més de la necessitat de trencar amb l’actual sistema”. Frau també va defensar la independència com “una eina transformadora” i no com una finalitat.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *