ERC fa una crida a la participació el diumenge “per més impugnacions que hi hagi”

ERC ha celebrat al pati del Palau l’acte central de la campanya pel 9N al Baix Llobregat . Els candidats republicans de la comarca a les properes eleccions municipals han acompanyat a la secretaria general d’ERC, Marta Rovira, qui ha instat a la Generalitat a “seguir endavant amb el mandat democràtic per més impugnacions que hi hagi”.

Marta Rovira va fer un discurs en clau nacional abans de cedir la paraula a la candidata d'ERC Molins de Rei, Silvia Guillén // David Guerrero

Marta Rovira va fer un discurs en clau nacional abans de cedir la paraula a la candidata d’ERC Molins de Rei, Sílvia Guillén // David Guerrero

Inicialment l’acte havia de ser a la Gòtica, però les previsions han desbordat a ERC i van decidir sortir al carrer i trobar-li un nou ús a l’espai del pati del Palau. La part més profunda s’ha omplert de cadires i així han pogut tenir un escenari elevat a l’entrada de la Gòtica sense necessitat d’una gran infraestructura.

En aquest espai, davant unes 300 persones d’arreu del Baix Llobregat, Marta Rovira, ha llençat el missatge que volien escoltar els presents hores després de que el Tribunal Constitucional suspengués la consulta del 9 de novembre. “Per més impugnacions i suspensions que hi hagi, hem de seguir endavant i fer tot el possible per que la gent pugui anar a votar amb el govern al capdavant”, ha assegurat Rovira, fent una crida a la Generalitat a “obeir el mandat democràtic que tenim”, descartant així la possibilitat de que el procés participatiu quedi en mans de la societat civil. “Som els polítics i el Govern els que hem d’obeir aquest mandat”, ha reiterat la secretària general d’ERC.

Els candidats d'ERC als municipis del Baix Llobregat a les properes eleccions municipals es van deixar veure a l'escenari // David Guerrero

Els candidats d’ERC als municipis del Baix Llobregat a les properes eleccions municipals es van deixar veure a l’escenari // David Guerrero

L’ordre habitual d’intervencions s’ha alterat. El missatge de Marta Rovira havia d’entrar als informatius i ella ha estat la primera en prendre la paraula davant els nombrosos mitjans de comunicació d’àmbit nacional. Després, ja amb el fred ficat al cos, ha estat el torn de la candidata local d’ERC, Sílvia Guillén.

Guillén, preocupada pels punts febles de diumenge

Unes 300 persones van assistir a l'acte d'ERC al pati del Palau // David Guerrero

Unes 300 persones van assistir a l’acte d’ERC al pati del Palau // David Guerrero

La candidata republicana, envoltada de la resta de caps de llista de la comarca, ha posat sobre la taula els impediments que han anat sorgint per fer realitat la cita de diumenge i ha criticat que a Molins de Rei només hi hagi dos punts de votació el proper 9 de novembre.

“Hem batallat per aconseguir més punts i ara l’excusa és que ja no hi som a temps”, ha assegurat Guillén, recordant que l’ambulatori vell i el centre cívic de la Riera Bonet també són equipaments del govern de la Generalitat. També ha demanat que el bus urbà circuli el diumenge i reculli als diferents barris la gent que vulgui anar a votar als instituts.

Abans d’això, la candidata republicana ha fet memòria i ha recordat la consulta popular del 28 de febrer de l’any 2010, quan van participar 4.307 molinencs i molinenques. “Ni res ni ningú ens va aturar aleshores, ni res ni ningú ens aturarà ara”, ha assegurat la candidata d’ERC a cinc dies de la consulta del 9 de novembre. “No és la consulta que volíem, no és la que vam pactar, però és la nostra consulta”, ha clos, fent una crida a la participació.

Recomanacions personalitzades