L’últim regidor d’Esquerra Nacionalista, Jordi Romeu, abandona l’Ajuntament

Jordi Romeu renuncia a l’acta de regidor després 23 anys i mig a l’Ajuntament on, amb Esquerra Nacionalista de Molins de Rei, ha format part de governs i també ha fet oposició. El seu partit cedeix un regidor a ERC. Toni de la Flor el substituirà. 

Jordi Romeu durant la seva intervenció de comiat // Jose Polo

Jordi Romeu durant la seva intervenció de comiat // Jose Polo

Jordi Romeu (Esquerra Nacionalista de Molins de Rei) renuncia a l’acta de regidor de l’Ajuntament de Molins de Rei després d’un total de 23 anys i mig al consistori. Romeu era el regidor que portava més temps a la corporació i, a més de fer oposició, havia estat regidor d’Hisenda i de Cultura en diferents coalicions.

Actual representant de Molins de Rei a l’AMI (Associació de Municipis per la Independència), sempre ha defensat la independència dels Països Catalans i les polítiques d’esquerres, fins i tot quan aquestes opcions polítiques no eren populars o fins i tot podien arribar a estar mal vistes.

El seu partit, l’Esquerra Nacionalista, ja va anunciar fa uns mesos que no es presentaria a les properes eleccions municipals i, per tant, aquesta renuncia significarà la mort d’un projecte estrictament local, sense dependències de les estructures de partit nacionals, i que tot i no ser molt usual, ha durat gairebé 30 anys.

“He estat regidor de l’Ajuntament 23 anys i mig i mai he tingut dependència econòmica de la política”, va dir Romeu a l’inici del seu discurs de comiat, fet al passat ple municipal del mes d’octubre, després de dedicar un extens capítol d’agraïments al personal de l’Ajuntament i també a la resta de regidors. També va tenir paraules per altres regidors i companys del seu partit, com Joan Sábat, Nuria Garriga i David Asensi. “Sóc el regidor amb més hores de treball a l’Ajuntament”, ha assegurat ostentant el seu particular rècord.

Després d’escoltar com la resta de regidors l’acomiadaven, Romeu va explicar els motius de la seva renuncia utilitzant un símil ciclista. “El cap de files va quedar molt afectat pel resultat de la cursa anterior i va decidir deixar pas a una corredora de refresc. A mí, que anava de segon, em va tocar assumir el lideratge de l’equip al principi de la cursa”, va dir recordant la renuncia de Víctor Puntas, qui va ser cap de llista d’Esquerres per Molins de Rei, coalició del seu partit amb ERC, a les eleccions municipals de 2011.

“En la contrarellotge per equips vam tenir dificultats i vam acordar el canvi de lideratge amb la mirada posada al final de la cursa”, va continuar deixant entreveure certes dificultats en la convivència de la coalició amb ERC i amb la regidora i propera candidata republicana a l’alcaldia Sílvia Guillén. “L’equip necessitava cames més fresques”, va rematar.

Toni de la Flor, nou regidor

Amb aquesta renuncia Esquerra Nacionalista cedeix un regidor a ERC. “Hem cregut convenient que ERC pugui organitzar-se sense nosaltres”, va declarar Romeu. Toni de la Flor, president de Molins de Rei per la Independència-ANC i expresident de l’agrupació local d’ERC, passarà a ser regidor durant el que queda de legislatura.

 • Josema

  “He estat regidor de l’Ajuntament 23 anys i mig i mai he tingut dependència econòmica de la política”.

  JÁ!

 • ricardo

  casta

  • sonia

   Caspa ?

 • dclosa

  Casta !, Caspa ! , Qué mala leche que tenéis algunos de los pocos comentaristas que se leen Viu molins, No conozco a fondo a ese Señor. , y menos toda su trayectoria política en todos esos 23 años, Me imagino que ha tenido sus aciertos y desaciertos , Me gusta esto de que venga del sector privado de la banca y no sea un gorrón funcionario más , ni cargo de confianza, y eso ” mai he tingut dependència econòmica de la política”. El peor desacierto fue en la legislatura anterior con ICV i CIU, como regidor de cultura , sin adivinar la crisis económica que se nos venía encima, con delirios de grandeza y falta de sentido común de las cosas, con eso de la nueva biblioteca en la plaza de la Llibertat , estilo Guggenheim , con un presupuesto de 3,5 millones de € ( 580 millones Ptas ) , sabiendo que en Molins de Rei no hay gentes con cultura suficiente, y que la Biblioteca actual está infrautilizada , los libros son de baja calidad, no hay lectores de libros, y se ha convertido en una guardería de jóvenes por las tardes, y en una sala de estudio y deberes. En cualquier caso ha demostrado tener paciencia con esos de ERC , y ha demostrado ser el único regidor que entiende y tiene argumentos en defender los conceptos del Presupuesto Municipal, mientra los demás sólo saben calentar la silla y cobrar a final de mes, y no son capaces de hacer la O con un canuto.

  PREGUNTA : ¿Como se resolvió lo de los recibos bancarios del IBI en los que no se ponía el desglose de los conceptos del cobro?

 • Pingback: El govern municipal de Molins de Rei aprova les ordenances "in extremis" | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Arriba una nova edició dels Premis Ràdio Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'Ateneu Mulei recorda el 23-F a Molins de Rei amb una taula rodona | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joaquim Martí fa un pas enrere i tancarà la llista de CiU | Viu Molins de Rei()