L’Esquerra Independentista crida a la desobediència i demana més llocs on votar el 9 de novembre

La CUP, Arran i el SEPC demanen “no acatar” qualsevol instrucció d’Espanya i fer efectiva “sí o sí” la consulta sobre la independència de Catalunya. També reclamen “més llocs on votar” el proper 9 de novembre i critiquen a CiU per haver ajornat la primera convocatòria. 

D'esquerra a dreta: Expostivo, Lloberas i Peradalta al casal La Barrina // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Expósito (Arran), Lloberas (SEPC) i Peradalta (CUP) al casal La Barrina // Jose Polo

La CUP, Arran i el SEPC, l’esquerra independentista de Molins de Rei, es van reunir al seu nou casal, La Barrina, per fer sentir la seva veu sobre el procés participatiu sobre la independència de Catalunya del proper 9 de novembre. Després de fer-se públic que el municipi només tindrà dos llocs de votació, Alba Expósito, d’Arran, assegurava que a Molins de Rei “no ens ho han posat fàcil”. Expósito va anar més enllà i va criticar el govern municipal format per CiU i PSC: “El govern municipal no ha facilitat que es posin altres punts de votació a la vila”, va assegurar davant dels mitjans de comunicació locals.

Segons l’esquerra independentista, tant el Bernat el Ferrer com el Lluís de Requesens són llocs de “difícil accessibilitat” i per això demanen que “es pugui anar a votar a un lloc accessible per a tothom”. Segons ells, el consistori podria “haver proposat altres llocs de Molins” amb l’objectiu d’“incentivar la participació”. En la mateixa línia, la de facilitar la participació, va sortir aprovada una moció durant el passat ple municipal del mes d’octubre.

La primera consulta no s’ha fet per “culpa de CiU”

Crític amb el govern de la Generalitat es va mostrar David Lloberas, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). “La primera consulta proposada no es podrà fer per culpa dels cercles de la burgesia catalana i de CiU”, va assegurar el jove amb contundència. Segons ell, s’hauria d’haver “desobeït” al Tribunal Constitucional i haver realitzat la consulta sobre la independència tal i com estava plantejada des del principi. Per a Lloberas, el procés participatiu que es vol portar a terme el proper 9 de novembre no és res més que “un succedani” de la consulta. En cas de qualsevol impediment per part d’Espanya de cara a la nova consulta la postura que s’ha de seguir segons aquest moviment és la mateixa: la desobediència.

Independència per canviar-ho tot

Laura Peradalta, militant i ex regidora de la CUP, va ser l’encarregada de llegir el manifest de l’esquerra independentista davant el proper 9 de novembre. La postura és la que sempre ha defensat aquest moviment: la independència per canviar-ho tot. “El 9N ha de representar una mobilització grandiosa a favor de la independència”, va assegurar Peradalta. “Hem d’omplir la paraula sobirania de sentit”, va demanar. Segons ella, s’ha d’afrontar un “procés constituent per canviar-ho tot” amb l’objectiu d’aconseguir uns “Països Catalans socialistes i antipatriarcals”.

Recomanacions personalitzades