L’Ajuntament dóna suport al procés participatiu sobre la independència

Una àmplia majoria del ple municipal de Molins de Rei mostra el seu suport a la nova consulta sobre la independència del 9 de novembre. CiU, CUP, Iniciativa i ERC es mostren partidaris, el PSC s’absté i només el PP es mostra contrari durant l’última sessió plenària. 

El ple municipal del mes d'octubre // Jose Polo

El ple municipal del mes d’octubre // Jose Polo

El ple municipal del mes d’octubre va tenir dues mocions sobre la nova consulta sobre la independència de Catalunya del proper 9 de novembre. Una presentada pels partits partidaris i una altra presentada pel PP. Les dues mocions es van votar de forma simultània amb aquest resultat: CiU, CUP, Iniciativa i ERC a favor; abstenció del PSC i vot en contra del PP. Així doncs, 15 dels 21 regidors que formen part de l’Ajuntament de Molins de Rei avalen el nou procés participatiu.

La moció presentada per les formacions pro consulta: CiU, CUP, Iniciativa i ERC demanava més facilitats per anar a votar. I és que Molins de Rei només tindrà els dos instituts públics com a punts de votació. “Sol·licitem que l’Ajuntament posi a disposició de la Generalitat equipaments municipals que es fan servir com a col·legis electorals”, va dir Sílvia Guillén, regidora d’ERC, llegint el text de la moció. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), va respondre que “era molt complicat” que es pogués votar a més llocs que els dos instituts però també va assegurar que “es faria tot el possible” per part de l’Ajuntament.

Facilitar la mobilitat

La moció anava més enllà per tal d’aconseguir una bona participació. Es demana a l’equip de govern, format per CiU i PSC, facilitar la “mobilitat i els desplaçaments dins la Vila fins als punts de votació” durant el 9 de novembre. A més, s’insta a habilitar el “servei de transport públic urbà, si és precís, amb el servei de bus llançadora”. Es tracta, doncs, de facilitar l’arribada de la ciutadania als dos punts de votació, situats ben lluny del centre de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades