Els Matossers tornen a aixecar castells de 7 amb motiu de la seva Diada

Els Matossers de Molins de Rei aixequen un 3 de 7 en la seva 12a Diada, on van estar acompanyats dels Castellers de Cornellà i la Colla Castellera de Figueres. Tant dissabte com diumenge es van realitzar diverses activitats relacionades amb el món casteller. Montse Canals va ser la castellera convidada. 

Un 5 de 6 dels Matossers fet per la Diada // Matossers de Molins de Rei

Un 5 de 6 dels Matossers fet per la Diada // Matossers de Molins de Rei

Per dotzena ocasió els Matossers tornaven a celebrar la seva Diada amb un cap de setmana ple d’actes castellers i festius. Després dels tradicionals esmorzars castellers i el cercavila on van participar els Tabalers de Castellbisbal, diumenge el colla molinenca es va trobar a plaça acompanyada dels Castellers de Cornellà i la Colla Castellera de Figueres.

Després dels pilars d’inici, els Matossers van començar la matinal castellera amb una torre de 6. Tot seguit els de Cornellà van fer un 5 de 7 i els de Figueres un 4 de 7. A la segona ronda els molinencs es van superar. Els marró argila van aconseguir amb èxit recuperar el 3 de 7, un castell que no duien a plaça des d’abans de l’estiu, sense comptar l’intent desmuntat per Festa Major. El castell tenia novetats al quart pis i tot el pom de dalt estava renovat. L’acció es va celebrar amb força a la plaça.

Montse Canals, castellera convidada

Dissabte els Matossers van portar a terme una de les activitats més tradicionals de la colla durant la seva diada: el Pilar Kinder. Any rera any, la colla ha anat convidant a una personalitat de Molins de Rei per tal que participi dels castells amb ells. Enguany la convidada ha estat la presidenta de l’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei, Montse Canals. Als seus 23 anys, Canals està aconseguint revifar una entitat que passava per moments complicats. Els Matossers es van desplaçar fins la plaça de la Creu, on treballa Canals, i li va fer un pilar dedicat. Després van anar fent parades a diferents punts del municipi fins arribar a la plaça de l’Ajuntament on Canals va ser presentada i va fer el seu pilar amb pinya i enxaneta. Tot seguit, la vigília de la Diada va continuar amb una actuació dels Matossers acompanyats pels Castellers de Viladecans.

Montse Canals gaudint del seu Pilar Kinder // Matossers de Molins de Rei

Montse Canals gaudint del seu Pilar Kinder // Matossers de Molins de Rei

La propera cita pels Matossers serà l’´última de la temporada. Diumenge 2 la colla molinenca marxa cap a Figueres, con actuaran al costat de la colla local, els Castellers de Santa Coloma i els Falcons de Vilanova.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *