La CUP acusa al govern de “descontrol” en el servei de jardineria

El servei de jardineria porta més de 5 anys de pròrroga forçosa i, segons la CUP, es troba en una situació de “greu descontrol”. El govern municipal nega aquest suposat descontrol i sosté que sempre s’ha actuat dins dels marges de la legalitat. 

Moix treballant en una campanya de poda // CUP Molins de Rei

Moix treballant a la campanya de poda // CUP Molins de Rei

La CUP Molins de Rei acusa al govern municipal format per CiU i PSC de “greu descontrol” en el servei de jardineria. El principal partit de l’oposició denúncia que aquest servei, adjudicat des de l’any 1997 a l’empresa Moix Obres i Serveis, porta “més de 5 anys en pròrroga forçosa” i assegura que la licitació s’hauria d’haver fet “l’any 2009”.

Segons la CUP, aquest cas suposa “una greu vulneració dels drets de la resta d’empreses del sector” perquè aquestes no han pogut participar en la licitació d’aquest servei públic. El partit de l’oposició afegeix que la responsabilitat del cas recau en l’actual govern municipal i en l’anterior. Més concretament, en l’àrea de Sostenibilitat i Territori, ara controlada per Mònica Santamans (CiU) i anteriorment per Montse Cateura (ICV) durant el govern tripartit d’Iniciativa, ERC i CiU.

En un comunicat de premsa el partit de l’esquerra independentista també esmenta que no s’han establert “mecanismes per controlar que es compleixin els plecs de condicions”. Segons la CUP, els plecs dicten que “sempre han d’haver-hi 9 treballadors/es en el servei de jardineria, independentment de possibles baixes o vacances” i afegeixen que el mateix Ajuntament ha reconegut que “en els últims mesos hi havia entre 2 i 3 treballadors/es menys de forma diària”.

Per a la CUP, aquesta situació significa que el govern “ha incomplert de forma molt greu les seves responsabilitats a l’hora de controlar de forma eficaç que l’empresa adjudicatària compleixi les clàusules”. Demanen a la sociovergència que “doni explicacions de forma clara” davant de l’opinió pública. També expliquen que ells apostarien per la gestió directe del servei.

El govern nega el descontrol

Fonts del govern municipal han assegurat a Viu Molins de Rei que la pròrroga del contracte del servei està permesa per l’article 235 del Reglament d’Obres, activitats i serveis dels ens locals (ROAS). L’article 235 indica que, en cas d’extingir-se el contracte, l’empresa que tenia adjudicat el servei l’ha de seguir prestant fins que una altra se’n faci càrrec. Això explicaria per què Moix segueix prestant el servei a hores d’ara però no pas perquè encara no s’hagi fet un concurs públic amb altres empreses. Asseguren, però, que “fa temps” que s’està treballant en “la redacció dels plecs pel nou contracte de jardineria”

Les mateixes fonts expliquen que el seguiment dels treballs que el contacte amb l’empresa és “diari amb l’encarregat i periòdic amb els responsables i tècnics del servei” per tal de poder fer “planificacions, campanyes i millores”. El govern defensa la gestió indirecta dels serveis públics perquè “garanteixen els drets dels treballadors i la bona qualitat del servei sense sobrecarregar l’estructura municipal”. En tot cas, es nega qualsevol tipus de descontrol en la gestió d’aquest servei.

L’adjudicació de les obres del Pont de la Rierada

Una altra de les queixes de la CUP són les obres de reforma del pont de la Rierada. Aquestes obres, fetes a la primavera de 2010 i adjudicades durant la passada legislatura, van ser adjudicades també a Moix mitjançant un contracte menor. Per a la CUP, aquest procés es va fer “a dit”, sense consultar les ofertes d’altres empreses. Amb aquests termes es va expressar en el seu dia el regidor, Àlex Maymó, al seu blog.

El consistori explica que com que aquestes obres es van fer mitjançant un contracte menor no estaven obligades a obrir-se a concurs públic. La remodelació es va fer urgentment amb motiu de l’enfonsament del pont pel trencament d’una part de la volta durant la greu ventada produïda l’any 2009. Van tenir un cost final de 51.603€ amb un IVA del 18% inclòs. El límit pressupostari dels contractes menors en obres és de 50.000 euros IVA no inclòs. Així doncs, gràcies a l’IVA, aquesta obra està dins del límit d’aquelles que es poden adjudicar per contracte menor.

 • daniel

  que la legalitat els empari no justifica que sigui correcte.

  bàsicament, l’ajuntament paga per un contracte (i un servei corresponent) amb 9 treballadors però l’empresa només en contracta 6.

  3 sous sistemàticament directes als beneficis dels propietaris….indignant! i aquí ningú hi fa res des d’ICV-EUiA, ERC, fins a CiU o PSC o PP tots han passat pel govern

 • dclosa

  Lo más penoso, es la condescendencia placentera de los que dícense oposición ICV, ERC , que excepto la CUP , en esta legislatura sólo están para calentar la silla, hacer mociones vacías y brindis al sol que no tienen nada que ver con los verdaderos intereses municipales, y puntualmente cada mes, cobrar sus 380 € por barba y pleno, . ¿ Con tanto trabajo que dicen que hacen los del gobierno CIU y PSC , no les ha dado tiempo a revisar el servei de jardineria que porta més de 5 anys de pròrroga forçosa? . Así empezaron los casos de : punico, Pujol, Barcenas, Gurtel , etc. etc. con una total vulneració dels drets de la resta d’empreses del sector, perquè aquestes no han pogut participar en
  la licitació d’aquest servei públic i no s’han establert“mecanismes de control per controlar que es compleixin els plecs de condicions,
  El inhibirse en el control de las obras, es otra forma de corrupción, y no hay necesidad de ir a Suiza o a Andorra, ¿A parte del número de lotería premiado, cuántos regalos ha hecho Moix a los miembros
  del consitorio alo largo de todos estos años ? .
  Está bién que el govern defensi , en contra de la opinión de la CUP y de podemos, la gestió indirecta i externa dels serveis públics de jardineria sense sobrecarregar l’estructura municipal , para no incrementar ya los muchos que están en el Ayuntamiento una mano sobre otra si hacer nada, A pesar de la privatización se debe evitar qualsevol tipus de descontrol en la gestió d’aquest servei.

  L’adjudicació de les obres del Pont de la Rierada, así como la adjudicación a dedo del servicio de fotocópias o de los servicios de audio en la Festa Major, siempre a los mismos, bien podriamos incluirlos a los casos de Clam Consulting del gobierno anterior de ICV .
  Lo penoso es que la estructura política en Molins de Rei , con politicos, cargos de confianza , etc. que se nos comen 874.114€ (145 millones de Ptas ) de nuestro presupuesto municipal, año tras año,
  y aún tenemos que tragarnos eso de que no les da tiempo de nada… Pero lo más lastimoso es el poco conocimiento de la ciudadanía de a pie sobre estos temas, y que en las próximas elecciones municipales , por eso de la capitalización de la “independéncia” , nos van a seguir gobernando los mismos inmovilistas : ERC 6 , CIU 4, CUP 3, ICV 3, PSC 2, PM 2 , PP 1

  PREGUNTA : ¿ Por qué no se podan las ramas superiores de los arboles que impiden la buena iluminación de las calles? , ¿ Alguien lo sabe ?

  • pep

   Perquè no li explica als seus camarades de Podemos que està d’acord en privatitzar tots els serveis públics municipals precaritzant els seus treballadors i pagant el benefici industrial que es podria estalviar l’ajuntament?

   Sap vostè la diferència entre “treballador d’empresa municipal” i “funcionari”? Fa la sensació que per vostè un treballador d’una empresa municipal de neteja o aigua és un funcionari intocable amb sou vitalici tocant-se els collons perquè sap que no el poden fotre fora (que malauradament n’hi ha uns quants a l’ajuntament)

   • dclosa

    Yo no tengo que dar explicaciones ni a Usted, ni a la CUP , ni a podemos, ni a nadie.
    El problema de la crisis y de la deuda española es un problema estructural , y estructural quiere decir que el gobierno central, las autonomías, y los ayuntamientos tienen una estructura de personal funcionariado sobredimensionada, duplicada , improductiva e inadmisible.
    En mi opinión , todos los servicios municipales deberían privatizarse , hasta llegar a un mínimo legal de funcionarios, disminuyendo drásticamente a esos trabajadores municipales, que tienen tantos privilegios ( facilidad de bajas por maternidad, facilidad de tomar excedéncias, disfrute de mutuas privadas, etc ) en comparación con las gentes que trabaja en la privada. Los trabajadores de una empresa privada que se dedica a hacer el trabajo de limpieza municipal deberían llevar el uniforme de la empresa en la que trabajan y no los uniformes que les da el Ayuntamiento de Molins de Rei, para confundir a la ciudadanía y que da a entender de que son empleados públicos. “Si no puedes convencer , confunde “

 • Pingback: Molins de Rei Camina presenta una llista electoral amb cremallera de gènere | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: CiU es mostra com la "garantia de canvi" després de vuit anys al govern | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La CUP Molins de Rei vol fer una auditoria externa dels serveis municipals | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L’Ajuntament inverteix 1,17 milions d’euros en el nou contracte de jardineria | Viu Molins de Rei()