La CUP es desmarca d’un possible front d’esquerres

Els militants de la CUP mostren els seus recels davant la proposta de confluència d’esquerres que els vincularia, entre altres partits, amb Iniciativa. La assemblea oberta del partit no desvetlla quines seran les seves cartes de cara a les eleccions municipals de maig del 2015. 

Lucas Silvano (Podemos) i Àlex Maymó (CUP) escolten una intervenció d'EUiA // Jose Polo

Lucas Silvano (Podemos) i Àlex Maymó (CUP) escolten una intervenció d’EUiA // Jose Polo

Més de 40 persones s’han reunit en l’última assemblea oberta de la CUP que tenia com a objectiu “recollir les sensacions i objectius dels militants i simpatitzants de la CUP de cara a les eleccions 2015” segons explica la regidora, Mar Miralles, en declaracions a Viu Molins de Rei. El tema estrella a debatre no ha estat cap altre que la proposta de l’anomenat Grup impulsor de la Confluència Social d’Esquerres de crear un front comú d’esquerres que lluiti per l’hegemonia a l’Ajuntament de Molins de Rei.

La conclusió: la CUP te seriosos dubtes sobre la necessitat i les intencions d’aquesta proposta, fortament vinculada a sectors d’Iniciativa per Molins de Rei. “La constatació de que la proposta de confluència no ve del carrer és el moment en el qual arriba, a set mesos vista de les eleccions municipals”, assumeix Josep Raventós, militant de l’esquerra independentista molt actiu durant tota l’assemblea. Per tant, bona part de la militància del partit majoritari de l’oposició creu que al darrera d’aquesta confluència no hi ha res més que interessos partidistes i electorals.

A l’assemblea no només hi han assistit simpatitzants de la CUP. S’hi ha pogut veure militants de Podemos, EUiA i dos regidors d’Iniciativa: Mercè Ferrer i Pere Garcia. Els ecosocialistes han escoltat en primera persona els retrets que li fa la CUP i que poden impedir que s’arribi a un pacte entre ambdues formacions. “Entrar a pactar amb altres partits ens deixaria sense una veu clara a l’Ajuntament”, assegurava un dels militants que forma part del CUP des del principi. “Iniciativa s’hauria d’haver regenerat a fons abans de proposar crear un front comú”, afegia una persona de Podemos. “Jo no m’he trobat a ningú dels qui proposa la confluència a cap de les últimes vagues generals“, remarcava un altre cupaire.

En definitiva: dubtes, molts dubtes, sobre la famosa confluència. Tant es així que en un document repartit a la militància on es ressumeix les relacions polítiques amb altres formacions la CUP assegura que a Iniciativa “no s’ha fet autocrítica real i efectiva sobre els errors que es van cometre durant els governs municipals que van encapçalar”. A més, s’explica que a l’hora de poder crear una possible confluència s’hauria de tenir en compte “quines aliances s’han forjat en el dia a dia de les lluites populars”. Així, la CUP, de moment, es desmarca de la creació d’un front d’esquerres de cara a les properes eleccions municipals.

El regidor Roger Castillo dirigint-se als assistents // Jose Polo

El regidor Roger Castillo dirigint-se als assistents // Jose Polo

Dubtes de cara al 2015

Un regidor reconeixia abans de l’assemblea que no s’esperava “treure aigua clara” del que faria la CUP a les properes eleccions municipals i així ha estat. El debat sobre la confluència ha ocupat bona part del temps de la trobada de la qual se’n surt sense tenir clar si el partit es presentarà les eleccions, quins regidors actuals voldrien continuar vinculats a la política institucional i quina és la persona o les persones que voldrien ser el cap de llista en cas de presentar-se. La situació és molt similar a la l’assamblea del passat mes d’abril, on la CUP es va asseure al divan i va intentar reforçar la seva organització. S’haurà d’esperar a properes trobades per intentar desvetllar totes aquestes incògnites.

La trobada també ha servit per fer una valoració de la feina feta en aquesta legislatura i plantejar els objectius pels quals es lluitarà durant la propera. Roger Castillo, actual número 2 de la CUP, assegura que aquesta legislatura ha servit per adquirir “un grau de maduresa” tot i que a nivell institucional “ens hem trobat un mur amb aquest govern municipal que sempre ha confiat en el PP”. Tot i això, es fa un balanç positiu de la feina feta encapçalant l’oposició a la sociovergència que actualment governa Molins de Rei.

 • dclosa

  Otra informalidad, la manera de sentarse de algunos miembros de la CUP, Siendo el tema estrella del dia 11 el que la CUP denomina Grup impulsor de la Confluència Social d’Esquerres , que otros llamaban Guanyen Molins y que ahora dícense llamar Plataforma de Confluencia Social per Molins
  de Rei, de crear un front comú d’esquerres que lluiti per l’hegemonia a l’Ajuntament de Molins de Rei , entiendo que los de la CUP mostren els seus recels respecte la proposta de confluència d’esquerres que els vincularia, entre altres partits com a ICV , si ni se dignan a renunirse con ICV, ni en asistir en la asamblea del dia 4 , como no asistieron , y por lo tanto se perdieron la posibilidad argumentar
  publicamente su postura y sus principios. Paciencia han tenido los delegados de ICV a esta reunión del día 11 , Mercé Ferrer y el regidor nuevo, sustituto de Ivan Arcas, Pere García, No es de extrañar que
  la assemblea oberta del partit del día 4 , la CUP no desvetlla quines seran les seves cartes de cara a les eleccions municipals de 2015, porque no tiene cartas , ni líder con carisma que las juege, de ningún tipo

  Todo dependerá de como evolucione el tema del 9 N , pero es evidente que el concepto “independéncia” arrastrará como autómatas, a mucha gente en las próximas municipales del 2015 , a votar de nuevo a la CUP , sin analizar su mediocre y decepcionante trabajo que han realizado en la presente legislatura , que se han limitado a hacer mociones sin sentido municipal, brindis al sol y a medrear en los plenos, para cobrar, 4x4x12x380 = 73.000 € + junta electoral + anualidad Ayto. , dinero municipal de nuestros impuestos, cediéndolo luego alegremente como “mordida” a la CUP-Catalunya para su saca.

  Podemos- Molins no dejan de ser los mismos que los de la CUP pero castellanos y antiindependentistas, Si se presentan o no en las próximas municipales 2015 , dependerá de las últimas metamorfosis que tenga su lider nacional Pablo Iglesias , en que pueda creer en que haya suficiente madurez para ser regidor entre los candidatos locales que se presenten, si sabrán usar correctamente una silla para sentarse, si serán tipo okupa y residentes de La Casona, etc. etc. en cualquier caso Podemos deberá trabajar y cambiar de imagen en mucho, si quiere en Molins de Rei sacar algo, Mi pronóstico para las próximas elecciones municipales es el siguiente : ERC 6 , CIU 4, CUP 3, ICV 3, PSC 2, PM 2 , PP 1

  • pau

   ja ningú no et fa ni cas

   • dclosa

    I tu qué en saps ? , No en tens n’idea ! , A tu si que no et fan cas , ja que no escrius res ni tens opinió de res , Ets com una planta d’adorno

   • dclosa

    A tu si que no t’en fan si no escrius res

    • Xavi

     Daniel Closa, és cert que t’estan a punt de fer fora de Podemos perquè la gent no et soporta?

     • dclosa

      Qué t’empatolles ! , Quina és la teva opinió o comentari sobre la noticia ?

     • Alex

      ja l’han fet fora per pesat, es veu que a podemos ara son uns intransigents i la mateixa casta personalitzada

     • Alejandro Pérez

      En podemos no se echa a nadie. Daniel Closa sigue asistiendo a las asambleas abiertas vecinales de Podem Molins y nadie tiene autoridad para expulsarle de ningún sitio.

      No sé de donde sacas que se le ha echado por pesado. En los comentarios del viumolins uno se puede jartar bastante de la de rumores y alucinaciones que cada cual escribe.

     • dclosa

      ¿De qué dclosa, daniel.closa, daniel closa 2 , damian closa, daniel.closa viu molins, estais hablando ?

 • joan

  endavant les CUP! cal un canvi d’arrel, no les polítiques de sempre

 • olga84

  Sembla que el mateix dia hi havia la mega enquesta de l’ACN

  • dclosa

   ACN Agència Catalana de Noticies ó ANC Assamblea Nacional Catalana ?

   • xavier

    La segona

  • Independència x canviar-ho tot

   Com sempre l’ANC fent la punyeta als actes de l’Esquerra Independentista (ja ho vam veure a l’11S al Pati del Palau i ara contraprogramant un dels actes més importants de l’any per a la CUP).

  • Previsor

   La CUP va convocar aquesta assemblea amb dia i hora des del juny. Potser que demanis explicacions a un altre….

 • Pingback: Podemos es presentarà a les municipals de Molins de Rei amb un altre nom | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Josefa Pérez i Pere Garcia es presenten a les primàries d'Iniciativa | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: PSC Molins de Rei, Iniciativa, MES i Procés Constituent signen un document de compromís ètic | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Josefina Pérez i Jordi Pedrol lideren la nova Iniciativa per Molins de Rei | Viu Molins de Rei()