L’Ajuntament estrena un compte corporatiu a Twitter

L’Ajuntament de Molins de Rei ha activat un perfil corporatiu a Twitter com a nova via de comunicació amb la ciutadania. És la primera incursió de l’Ajuntament a les xarxes socials, un espai on la majoria de consistoris estan presents des de fa temps i on l’agrupació local de CiU feia servir perfils falsos fins ser descoberts.

Imatge del compte de l'Ajuntament de Molins de Rei a Twitter // Viu Molins de Rei

Imatge del compte de l’Ajuntament de Molins de Rei a Twitter // Viu Molins de Rei

@ajmolinsderei és el compte oficial a Twitter de l’Ajuntament de Molins de Rei, estrenat aquesta mateixa setmana. Amb la creació d’un perfil corporatiu a la popular xarxa social, el consistori busca “facilitar el contacte i la comunicació amb la ciutadania”. 

A través del perfil corporatiu de l’Ajuntament a Twitter es difondran informacions de l’equip de govern i dels diferents serveis municipals, ofertes de feina i alertes d’incidències, entre altres. Es busca també donar resposta a les demandes i comentaris de la ciutadania deixant enrere els formalismes i la paperassa vigent fins ara.

A la vegada que s’ha obert el compte de Twitter, s’ha habilitat un formulari web per canalitzar les queixes i suggeriments sobre aspectes del municipi que vulguin fer les persones usuàries d’aquesta xarxa social.

Polèmics antecedents a Twitter

L’Ajuntament ha apostat per fer a Twitter la primera immersió a les xarxes socials. A dia d’avui ja són centenars d’ajuntaments catalans els que compten amb comptes corporatius per informar a la ciutadania a aquesta xarxa social i altres com Facebook. El cert és que Twitter és una xarxa molt present i tinguda en compte pels mitjans de comunicació, els  polítics i el món que els envolta però, en canvi, és molt menys utilitzada que Facebook pel gran gruix de la ciutadania. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ratifica aquest aspecte al assegurar que “els que som usuaris d’aquesta xarxa sabem que s’està convertint en la font d’informació principal d’un sector important de la població”.

El seu propi partit va patir una patinada a Twitter fa uns mesos, quan va ser descoberta la utilització d’un perfil fals per aplaudir les decisions del govern i criticar amb mala baba a partits de l’oposició com la CUP i els mitjans de comunicació independents com aquest.

Viu Molins de Rei a Twitter

El de l’Ajuntament és el primer compte institucional però ja hi ha altres serveis i espais municipals que l’utilitzen des de fa temps. És el cas de la Federació Obrera i el Consorci per la Normalització Lingüística. Esdeveniments importants en la vida cultural i associativa de Molins de Rei com la Festa Major i la Fira de la Candelera també tenen el seu propi compte de Twitter. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha aprofitat el llançament del perfil corporatiu per convidar a tothom “a informar-se del que fa l’Ajuntament per tots els canals que tingui a l’abast”.

A dia d’avui, el compte de Twitter de Viu Molins de Rei és la referència informativa en quant a nombre de seguidors i volum d’informació. El perfil d’aquest mitjà compta amb més de 2.400 seguidors i ja ha fet més de 10.000 tuits, entre els que es troben la narració en directe dels plens municipals des de fa més de tres anys. La secció d’esports també compta amb un perfil propi, amb prop de 600 seguidors, a través del qual es narren cada cap de setmana partits en directe i s’informa puntualment dels resultats dels clubs locals.

Recomanacions personalitzades