Joan Ramon Casals: Malgrat la pluja ens hem divertit molt

Joan Ramon Casals juliol 14Respecte a la Festa Major d’enguany cal fer una valoració doble. La majoria de la Festa Major va anar molt bé, i els actes que es van poder fer amb normalitat van tenir molta assistència i una bona acollida. Però també és cert que la pluja va fer que tots els actes del diumenge, quedessin afectats d’una manera o altra i amb les conseqüències negatives que això comporta. Alguns no es van poder acabar, altres només començar van haver de suspendre’s i alguns es van haver de canviar de dia. A més, els que es van poder fer en altres llocs no van poder lluir de la mateixa manera. La previsió meteorològica també ens va forçar a avançar els focs d’artifici finals, i això va generar cert desconcert. En tot cas, des de l’organització i les entitats crec que es va reaccionar bé davant la pluja, buscant alternatives o canvis de data, i resolent els problemes logístics que anaven apareixent.

Per tant, cal agrair molt l’esforç de les entitats per tota la feina que fan durant mesos per fer una gran Festa Major. Però aquest any vull subratllar-ho especialment per aquelles que van veure com la pluja afectava el desenvolupament normal de les seves activitats.

Pel què fa als aspectes més positius, cal esmentar que van anar molt bé els actes dels 25 anys dels diables, especialment el pregó. També m’agradaria recalcar que els actes al barri del Canal es van consolidar amb molt de públic i que el Pati del Palau va mostrar-se com un gran nou espai per la Festa Major. Totes les propostes que s’hi van desenvolupar van anar molt bé, i es va poder constatar que té una gran capacitat d’adaptació a diversos tipus d’actes.

Un dels punts que millor valorem aquest any són les nits de concert, que han registrat menys problemes que les últimes edicions, i a més a més hem donat sortida a DJ’s locals que han tingut molt èxit. Quant als gegants van tornar als nostres carrers per Festa Major, després del centenari, i tot i la pluja, van fer grans cercaviles. El Camell de nou va omplir la plaça de la Vila tot i que vam haver de lamentar que es trenqués just a les Matines. I no em vull oblidar dels actes fets durant els dies previs, que també van tenir molts participants. Això deixa clar que la Festa Major és cada cop més llarga i intensa.

De totes maneres, i malgrat les bones valoracions i resultats de la Festa Major, també hem vist punts de millora en diversos aspectes. Els hem recollit i els analitzarem amb deteniment per assegurar que les futures edicions encara són millors.

Recomanacions personalitzades