La PAH exigeix a Bankia un canvi d’actitud amb una acció a l’avinguda Barcelona

Diferents plataformes d’afectats per la hipoteca del Baix Llobregat s’han reunit a la seu de Bankia de Molins de Rei per exigir a l’entitat bancària un canvi d’actitud en els processos d’execució hipotecària. 

Activistes de la PAH reivindicant-se a la porta de Bankia // Jose Polo

Activistes de la PAH reivindicant-se a la porta de Bankia // Jose Polo

En una acció coordinada a escala catalana, les PAH de Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat s’han reunit a la seu de Bankia de l’avinguda Barcelona per posar pressió sobre diferents casos d’execució hipotecària que es porten negociant des del passat mes de febrer. Segons expliquen les PAH, Bankia es va comprometre a donar una solució a les demandes de les famílies i no han complert la seva paraula. A més, denuncien una diferència de criteri entre els casos de les provincies de Tarragona i Lleida i els de Barcelona.

Per això, demanen un “tracte igualitari a totes les PAH de Catalunya” i que s’ofereixin solucions a les famílies afectades en un periode màxim de dos mesos. També reclamen que les “condonacions del deute hipotecari i la venda d’hipoteques titularitzades en borsa no siguin un obstacle per concedir un lloguer social”. En aquest sentit, remarquen la necessitat de què s’ofereixin lloguers socials “amb un límit de preu del 30% dels ingressos de l’unitat familiar” i un canal de negociació “directe i eficient” amb la SAREB.

Les PAH del Baix Llobregat, cada cop més unides

Una de les PAH convidades, la de Sant Vicenç, durant la trobada comarcal // Jose Polo

Una de les PAH convidades, la de Sant Vicenç, durant la trobada comarcal // Jose Polo

Durant l’acció feta el passat dia 1 es va fer palès en una de les intervencions que les diferents plataformes de la comarca comencen a treballar més en xarxa. Això és possible, en part, gràcies a la primera Trobada de PAHs del Baix Llobregat on van participar les plataformes de les PAH de Molins de Rei, Baix Llobregat Nord, L’Hospitalet, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat. La trobada es va fer fa unes setmanes a Molins de Rei, aplegant unes 300 persones. La jornada va comptar amb una xerrada de Diosdado Toledano i Albert Pallàs sobre la ILP Catalana pel Dret l’Habitatge i es va fer una gran paella popular.

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “La PAH exigeix a Bankia un canvi d’actitud amb una acció a l’avinguda Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *