El primer partit de les seves vides

Compartim amb l’equip promeses de l’Atlètic Incresa un moment que no oblidaran: el primer partit de futbol de les seves vides. El seu formador, Ángel Barroso, assegura que el més important és que “s’ho passin bé” i que a través del futbol poden aprendre “valors que serveixen en la vida quotidiana”. 

Cristian Fraile, esquerra i Ángel Barroso, dreta, amb l'equip Promeses // Jose Polo

Cristian Fraile, esquerra i Ángel Barroso, dreta, amb l’equip Promeses // Jose Polo

Tenen 3, 4 i 5 anys i són a punt de jugar, per primera vegada, un partit de futbol federat. L’equip promeses de l’Atlètic Incresa està a punt de debutar i jugadors i pares tenen certs nervis. Durant l’escalfament, l’educador, Ángel Barroso, qui porta tota una vida a l’entitat tot i tenir només 25 anys, dóna algunes instruccions. “Recordeu que heu de marcar a la porteria de la banda contraria”, exclama davant dels seus jugadors i jugadores. “S’ha de tenir molt de tacte perquè cada noi és diferent”, afirma en declaracions a Viu Molins de Rei.

Els joves de l’Atlètic Incresa aprenen a acceptar la diferència a través del futbol. En el seu equip hi ha un nen de raça negra, en Manuel, i una noia, la Marta. Aquesta última, a més, és la capitana. “En Manuel és un nano molt carinyós i els seus companys no només el respecten, sinó que l’estimen molt”, diu l’entrenador orgullós. La Marta, amb certa vergonya per la presència d’un periodista, afirma que no li importa ser l’única noia perquè la resta de nens “són amics” mentre assegura que el que més li agrada és “xutar”. “El més important és que els nens es portin bé entre ells”, afirma Barroso.

La mare de la Marta, Yolanda de las Heras, assegura que la seva filla està aprenent a “treballar en equip i disciplina” gràcies a formar part de l’equip de futbol. Barroso resumeix la relació amb els pares demanant que entenguin que al club estan per “formar ja que aquí no hi ha ni Messis ni Cristianos i no se’ls pots posar pressió”.

En aquestes edats, l’educador aposta per fer “molts jocs col·lectius, tacte amb la pilota i col·locació en el camp”. Encara són molt petits. De fet, a l’Ángel encara se li escapa un somriure quan recorda que un dels seus primers jugadors d’aquesta categoria va decidir “fer-se pipi” durant un partit. Coses de nens.

Els jugadors de l'Atlètic Incresa i la Penya Sant Feliu donant-se la mà // Jose Polo

Els jugadors de l’Atlètic Incresa i la Penya Sant Feliu donant-se la mà // Jose Polo

Noves instal·lacions

Aquesta temporada ha començat amb nous vestidors en el que, a poc a poc, s’anirà convertint en la nova Zona Esportiva Ricard Ginebreda. “Ja ens tocava”, diu Barroso, que durant anys ha hagut de batallar amb les pitjors instal·lacions del Baix Llobregat. “Fins ara havíem de demanar-li als pares que no miressin la façana del club sinó el seu interior”, recorda. Ara, tot i que només s’ha finalitzat la primera fase de les tres que estan previstes, ja poden gaudir d’uns vestidors dignes. Amb aquesta façana i aquest interior, segur que l’Atlètic Incresa segueix creixent.

Recomanacions personalitzades