Un corre-cuita multitudinari fa superar-se al Camell

El Camell supera la massificació de l’inici del corre-cuita i el trencament de les pinces de la cua per completar una bona actuació per Festa Major. No s’han registrat ferits d’importància segons Amics del Camell. 
llauna-superior

El Camell al principi del corre-cuita // Jose Polo

El Camell al principi del corre-cuita // Jose Polo

Centenars i centenars de persones es van reunir a la plaça de l’Ajuntament per gaudir, plegats, d’un dels moments més esperants de l’any: el corre-cuita del Camell per Festa Major. Hi havia molta gent, potser massa, i això va generar problemes de mobilitat en l’inici de l’actuació de la bèstia de foc. Això va fer que el Camell anés de menys a més, sortint a plaça anant amb cura conscient de la situació i deixant-se anar en altres punts del municipi.

Just abans de l’inici es va representar un espectacle que va servir per explicar la història del Camell. A més, aquesta petita obra de teatre va servir per explicar les normes de seguretat, vitals en qualsevol corre-cuita. Tot i que es va aconseguir que la majoria de gent prestés atenció a la normativa, alguns no van seguir-la. Aquesta circumstància es repeteix, sobretot, en les actuacions on es reuneix un nombre major de persones malgrat els esforços i les reiterades crides que es fan des de l’entitat Amics del Camell.

A mesura que el corre-cuita anava avançant l’excés de persones anava desapareixent. Seguien sent molts els seguidors del Camell però la bèstia es trobava més còmode. Es van tornar a viure moments inolvidables en diferents punts de Molins de Rei, com les escaleres del Mercat, l’estació de tren o la plaça de la Creu, amb traca inclosa.

El Camell va haver de superar un petit incident per completar la seva actuació. Un trencament en una de les pinces de la cua va impedir que pogués encendre aquesta part de la bèstia durant bona part del corre-cuita. Tot i això, la bèstia va cremar per diferents punts de Molins de Rei fins arribar a la plaça de l’Esglèsia, on l’esperava un castell de focs, passades les 11 de la nit. Havien superat les adversitats una vegada més.

El Camell a la plaça de l'estació // Jose Polo

El Camell a la plaça de l’estació // Jose Polo

Trasllats al CAP

Segons han informat els Amics del Camell a Viu Molins de Rei, el corre-cuita es va saldar sense incidents greus. Es van haver de fer alguns trasllats al Centre d’Atenció Primària de Molins de Rei que, tot i que ja no està obert 24 hores, està operatiu en circumstàncies excepcionals com aquesta. Aquestes incidències van ser ateses pels voluntaris de la Creu Roja Baix Llobregat Centre en un acte que també va tenir la col·laboració de l’ADF Puigmadrona-Olorda.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades