Els Matossers assoleixen sota la pluja i a casa el seu primer 7 de 6

La diada castellera de Festa Major dels Matossers ha permès a la colla de Molins de Rei fer per primer cop el 7 de 6. La pluja ha fet que la diada es traslladés a dins l’església, on els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Sant Feliu han fet castells de fins a vuit pisos.

El 7 de 6 que han fet els Matossers requereix 90 persones a la part central del castell // Jordi Julià

El 7 de 6 que han fet els Matossers requereix 90 persones a la part central del castell // Jordi Julià

La colla castellera de Molins de Rei, els Matossers, segueix buscant noves fites. Mentre consoliden els dos castells de 7 pisos que han aconseguit (el 3 i el 4 de 7), també volen explorar les formacions més complexes que es poden fer amb sis pisos. La diada castellera de Festa Major ha servit per fer una demostració del creixement que està aconseguint la colla, amb una construcció inèdita per ells: el 7 de 6.

Aquest és un castell de 6 pisos d’alçada i 7 persones per pis, que en realitat consisteix en un 4 de 6 i un 3 de 6 units entre si i que l’enxaneta corona successivament. L’efecte és el d’un castell molt ample, que contrasta amb la imatge vertical més habitual dels castells. El 7 de 6 era un repte per la colla: es necessiten 90 persones només per fer el tronc (la part central del castell) i el primer cordó (la primera línia de la pinya), de manera que era el castell més nombrós que hagin fet mai. A això se li ha de sumar tota la pinya, a la qual han ajudat els membres de les altres colles participants.

Si s’ha pogut aconseguir ha estat gràcies a les noves incorporacions que hi ha hagut últimament, que de fet els Matossers ja s’havien posat com a objectiu. El cap de colla, Salva Prat, ha mostrat a Viu Molins de Rei la seva satisfacció pel resultat, més encara tenint en compte que “no havíem pogut assajar la pinya sencera, només ho hem fet per parts, però tot i això ha sortit molt bé”. La pluja que queia a la plaça afegia un punt més de dificultat i d’èpica a la construcció.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Diada passada per aigua

Els pilars de comiat han estat de quatre. Els Castellers de Sant Feliu l'han aixecat per sota, els Matossers de Molins de Rei n'han fet un per sota i un de normal i els Xicots de Vilafranca n'han fet dos de normals // Jordi Julià

Pilars de 4: un per sota dels Castellers de Sant Feliu, un per sota i un de normal dels Matossers i dos de normals dels Xicots de Vilafranca // Jordi Julià

I és que aquest castell tant poc habitual -es va inventar el 2011 i només l’han assolit 33 colles-, obria una diada castellera passada per aigua, que primer s’ha mantingut a la plaça de l’Església, on els Xicots de Vilafranca han tingut temps de fer un 4 de 8 (vuit pisos i quatre persones per pis), que en un primer moment no han vist clar i han desmuntat -una operació molt habitual- però en el segon intent han descarregat amb èxit.

Davant la pluja que cada cop anava a més, la diada s’ha traslladat a dins l’església, amb el vist-i-plau de mossèn Xavier Aymerich, que és membre de la colla. A dins, els Castellers de Sant Feliu de Llobregat han fet un 4 de 6 amb agulla (sis pisos i quatre persones per pis, i un pilar de quatre pisos a l’interior), que primer han decidit desmuntar just quan només faltava pujar l’enxaneta, però que la colla veïna ha decidit repetir i ha pogut completar.

També han fet marxa enrere els Matossers de Molins de Rei en un 3 de 7. Han decidit no continuar-lo quan només faltaven els dos últims membres: l’acotxador i l’enxaneta. El cap de colla, Salva Prat, explicava: “Hem fet canvis en la canalla i com que no ho vèiem clar no l’hem acabat de fer“, de manera que “serà l’objectiu per la propera Diada Matossera del 26 d’octubre”. En el lloc del 3 de 7 han fet una torre de 6 (amb dues persones per pis) que igualment semblava que tenia problemes al pom de dalt (els tres últims pisos) però que s’ha pogut descarregar sense problemes.

La resta de castells de la jornada s’han pogut descarregar al primer intent. Els Xicots de Vilafranca han mostrat la llarga tradició castellera del seu municipi fent els castells més alts: un 3 de 8 -el castell de més dificultat de la jornada- i un 5 de 7 (format per un 3 de 7 i un 2 de 7 units entre si). La colla castellera de la població veïna no ha apuntat tant alt i ha acabat la jornada amb castells de sis pisos: una torre de 6 i un 3 de 6. Els Matossers han fet el mateix i han triat un 5 de 6 (un 3 de 6 i un 2 de 6 units) per a l’última ronda.

Els pilars de benvinguda i de comiat han estat de 4 pisos, tot i que al comiat els santfeliuencs l’han fet aixecat per sota (amb l’enxaneta ja col·locada mentre el pilar puja des de la pinya), els vilafranquins n’han fet dos de normals i els molinencs n’han fet un de normal i un per sota, aprofitant per desplegar una pancarta per reivindicar la consulta sobre la independència del 9 de novembre.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades