L’última inundació al carrer Rafael Casanova converteix el nou pati del Palau en una piscina

La forta pluja caiguda aquest diumenge al migdia ha tornat a provocar inundacions al carrer Rafael Casanova. El col·lapse del carrer ha desviat la pluja al nou pati del Palau que no ha pogut absorbir tota l’aigua i s’ha convertit en una piscina. 

El pati del Palau convertit en una gran piscina un cop la pluja ha afluixat // Jose Polo

El pati del Palau convertit en una gran piscina un cop la pluja ha afluixat // Jose Polo

Havia de ser un diumenge al pati del Palau en el que la Coral El Molinet cantés, les famílies passegessin mentre anaven d’una activitat a una altra i els nens juguessin a la gespa després de veure el cercavila dels gegants. Però la pluja no ho ha permès i, per moments, ha convertit el pati del Palau en una piscina que ha arreplegat tota l’aigua acumulada al carrer Rafael Casanova, que continua amb seriosos problemes de clavegueram cada vegada que plou amb certa intensitat. Això sí, quan la intensitat de la pluja ha baixat, la nova zona verda de Molins de Rei ha aconseguit drenar l’aigua. De fet, una hora després de la inundació l’aspecte de la plaça era molt millor. Fonts de l’Ajuntament asseguren que han caigut uns 100 litres per metre quadrat en poca estona. Tot i que no hi ha dades de la pluja a Molins de Rei, aquesta xifra s’ha superat a Vallirana en les últimes 24 hores.

És la tercera vegada en els últims mesos que es genera una situació de caos. Aquesta ha estat la primera gran pluja que col·lapsa el carrer Rafael Casanova amb el nou pati del Palau i tot i que aquest ha drenat amb força l’aigua, la quantitat era tal que ha estat impossible evitar que la zona de gespa es convertís literalment en una piscina.

Establiments comercials i particulars del també anomenat carrer de Baix han vist com entrava aigua a l’interior dels locals. “Ha estat més intens que les altres vegades però també ha durat menys”, explica un dels propietaris en declaracions a Viu Molins de Rei. “El clavegueram ha començat xuclant l’aigua però els litres que baixaven des de l’Ajuntament eren molts”, certifica. La situació, passades les dues del migdia, ha estat de veritable caos a la zona.

A més del carrer Rafael Casanova, tres punts mes de Molins de Rei s’han col·lapsat: el carrer Menéndez Pelayo al barri del Canal, el carrer Sant Antoni Maria Claret a la zona de la piscinai el pont d’accés a l’autopista del carrer Jacint Verdaguer.

Talls de llum

El subministrament elèctric de diversos punts de Molins de Rei també s’ha vist afectat. S’han registrat talls de llum al Centre Vila, al barri de la Riera Bonet, al barri del Canal i al barri de la Granja. Serveis municipals, com la Guàrdia Urbana, també s’han quedat sense llum i han hagut d’utilitzar generadors d’alimentació d’urgència. Aquests talls han estat intermitents durant tota la tarda i, en alguns punts concrets del centre de Molins de Rei i del barri de la Granja s’han allargat fins a primera hora del dilluns, gairebé 24 hores després de la incidència.

La brigada municipal i la pròpia la Guàrdia Urbana han treballat intesament per controlar una situació que, a última hora de la tarda, ja està controlada, tot i que centenars de molinencs han passat tot el diumenge sense subministrament elèctric.

La situació es repeteix 48 hores després

El carrer Rafel Casanova dimarts 30

El carrer Rafel Casanova dimarts 30

Dimarts a la tarda el caos va tornar a Molins de Rei. Una vegada més, va caure una gran quantitat d’aigua en pocs minuts i això va fer que el centre del municipi es tornés a inundar. Els carrer més afectats, com en les altres ocasions, va ser el Rafael Casanova. El pati del Palau també es va veure afectat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 • dclosa

  ¿ Quien lo ha dicho, y cómo se entiende eso de que ” han caigut més de 100 litres quadrats en pocs minuts” ? ; Debemos reciclarnos en física o en matemáticas ?

  • joaquim

   Mira les noticies de tv3. La sexta i a3 deient 100 litres observatori de vallirana . Tampoc crec que es molt lluny

   • joaquim

    Segons diari llaç a l’estacio meteorologica del colegi Estel 80 l

    • dclosa

     Martí : Creo que no entiende nada, ¿Desde cuando caen litros cuadrados? , ¿ No hay litros redondos también?, ¿ o es la cuadratura del círculo ? , Más física , y más matemáticas Sr. mio….. De todas formas, sean los litros cuadrados o redondos esto no exime de la responsabilidad de su partido CIU en éste su único proyecto emblemático de su legislatura y que que nos quedará de recuerdo como la lapa de CIU , como nos quedó la lapa de los paneles solares de ICV. . ¿ Todavía no se ha recibido el informe técnico que se solicitó en las anteriores inundaciones ? , ¿El marrón lo tendrá que solucionar en próximo gobierno municipal de mayo de 2015?

     • albert

      Crec qui no entenc res es voste. la medició de la pluja es l/m2 o sigui els litres que cauen en un m2. Ara be si vol responsabilitat els bombers van sortir 200 vegades a l’àrea de Barcelona i per tant cada poble té que dimitir tothom.
      Per altra banda no estaria malament coneixer quin es el pressupost per sol.lucionar aquest tema, tambe el pressupost del carrer Verdaguer i las seves cues de cotxes, tambe el pressupost de nous accesos a l’autopista, el pressupost per donar feina als aturats de la Vila. I una vegada tinguem això, veure quines son les prioritats ? la seva i la dels altres….

     • albert

      Per cert de les noticies bones de la Vila, no pas de l’Ajuntament o de les forçes politiques… sino de les entitats no llegeixo cap comentari seu.. quina casualitat

     • dclosa

      albert : dons miri,
      parlant d’entitats , el diumenge 28 a la tarda
      vaig estar als balls catalans i em va agradar molt, Realment en aquests municipi que es creu tant
      culte, a pesar del esforç dels
      organitzadors de l’Agrupa , veig que
      malauradament la cultura a Molins de Rei
      está en decadència , i lo pitjor
      es que no vaig veura a molts d’aquells
      que es creuen catalanistes, i que
      per ostentació personal var anar sols a lluir el body i la samarreta a la Via Catalana . Felicitats als organitzadors de l’Agrupa

     • albert

      Paraules seves “i lo pitjor
      es que no vaig veura a molts d’aquells
      que es creuen catalanistes, i que
      per ostentació personal var anar sols a lluir el body i la samarreta a la Via Catalana ” no cal dir res més .

     • dclosa

      ????

 • dclosa

  Puestos en el tema, y sin querer enfadar al albert, que es él el que no entiende nada,….. decir que, a pesar de los discursos políticos, especialmente los de CIU de “io soi e mejo” , que nos quiere hacer confesar a la ciudadanía con ruedas de molino con tan pesada la charlatarlería de feria, es evidente que estamos ante un pueblo con unas infraestructuras totalmente tercermundistas. Han caído 4 gotas y se ha inundado medio pueblo, la radio municipal RMdR que debería servir de alarma y de aviso sin funcionar, medio passeig del Terraplé con falta de fase, etc. etc etc. y lo peor es que tenemos que aguantar ante nuestra narices el derroche, año tras año, de los dineros necesarios para poner arreglo a todo esto, y que se los gastan en la política de personal i de despesa pública innecessària, Importe de 825.000 € (137 milions Ptas) entre los políticos locales, asesores, cargos de confianza, etc. etc. etc.

  • albert

   El problema no es el meu enfadament com a vilata , perque ja coneixem prou la seva xerrameca ( sempre que algú no esta d’acord amb voste sembla que es d’un partit per tant desactiva ) suposso que aquest cap de setmana era fora de la Vila per dir que van caure ” 4 gotes”. Però com el seu discurs es el mateix de sempre. Li volia recordar que vostè va dir en un article del Pati del Palau – de 3 % i amb un “pique” amb un altra comentarista va dir ” no tiremos de la manta que pringamo0s todos” com va la denuncia que havia de fer ? Ja la té el Viu Molins per la seva publicació ?

   • dclosa

    albert , por si no se ha enterado aún, estamos ya en el siglo XXI el siglo de la tecnología y los avances , y ya hemos llegado a la luna, ¿ No podremos con 4 o 5 gotas ? , y eso de las inundaciones en Molins de Rei, un día si y otro también es del Siglo XIX , Los desagües del carrer Casanovas al cortar los desagües de Boters, se hizo mal , y el jardin de Palau no vale los 800.000 € que dicen que ha costado. También estamos en en siglo de la inoperancia y de la corrupción , Corrupción es no saber hacer las cosas y cobrarlas. ¿ Quiere más xerrameca ?

    • albert

     No xerrameca no… la seva denuncia . Sembla el Pujol que diu “tirar de la manta” i a l’hora de la veritat res…. Això vol dir que tambe vostè esta implicat ? No li doni més voltes. Quant coneixerem mitjançant el Viu Molins de la seva denuncia ? Per cert amb 4 gotes s’inunda l’AVE a Girona, es tallen carreteres i cau un mur a Corbera. Quin pais

     • dclosa

      Mal vamos si esas iniciativas jurídicas las tienen que tomar de nuevo la sociedad civil ¿Para que nos sirven los partidos políticos en la oposición , sólo para tomar el sobre a final de mes ? , Los mismísimos perros con distintos collares…. mientras no les toquen las pagas…

 • dclosa

  A pesar del reconocimiento expreso por parte del alcalde de que han sido ya 3 veces los tropiezos en la misma piedra, que las razones ya las tienen estudiadas, que ya tienen los informes, que el preliminar se presentó en junio, y además ahora los de EMSSA ( Empresa Metropolitana de Saneamiento SA ) que es quien lleva a su cargo el colector de agua del Canal de la Infanta, en definitiva, que se acumula mucha agua en Pompeu Fabra ( obviamente) , que el agua viene del Barrio Buenavista, de Verdaguer, además
  de la urbanización Riera Nova, Toda esa agua gira en la plaza del Ayuntamiento y se mete en Fabra, Antes de que se hiciese el nuevo colector del carrer Moli (el del cocodrilo) , todas esas aguas pasaban por un colector debajo del edificio de la frutería que iva hasta el Canal y que con las obras del cocodrilo se anuló . También que con las recientes obras del carrer Casanovas se anuló otro colector que drenaba las aguas del carrer Boters y que pasaba por debajo de los xinos. Que desde junio todavía
  siguen con el estudio “preliminar” que el definitivo lo tendrá “cuanto antes”, “as much as possible” (ya sabemos las cosas de palacio, o de funcionarios políticos , … ) , que se habría que ir pensando en un Pla Director de aguas, y en un “depósito de laminación “ (ver la wiki ) , que el colector nuevo de Casanovas empalma mal con el colector EMSSA del Moli , que no lo hace en ángulo de 60 º , lo hace a la brava, en ángulo recto y muy abajo , lo que hace que las aguas de Casanovas+Boters choquen con las aguas del Ayuntamiento de Buenavista + Verdaguer + Riera Nova , (choque de trenes) = Inundación total

  En definitiva, si los fundadores de Molins de Rei , en Bernat el ferrer, etc , viesen las chapuzas hidráulicas del actual Consistorio Municipal en pleno siglo XXI , sentirían verdadera vergüenza de nosotros.

  • albert

   Tota aquesta explicació “per 4 gotes” i per cert com altres vegades amb la seva biblia (wikipedia)com sempre desviant l’atenció. Que és de la denuncia per la corrupció que deia en l’anterior inundació ? No deia de tirar de la manta ? No deia que es farien mal

   • dclosa

    Corrupción es también el hacer la vista gorda del técnico o del político o del cargo de confianza, a la hora de firmar el proyecto constructivo, las certificaciones de obra y el certificado final de aceptación de la obra a empresas que no saben hacer bien las cosas y se las ingenían (donaciones al partido) para cobranlas sin muchos impedimentos, ¿ Quien ha aprobado el plano de los no 60º de la tubería ? ¿ Quien ha firmado las certificaciones de obra?. ¿ Quiere más desviación de atención ?

    • xavier

     La seva denuncia on es ? No deia de tirar de la manta ? O encara el viatge de calaf no arribat al jutjat de sant feliu ?

     • dclosa

      Qué s’empatolla de calaf, No té més arguments que aquets?

 • Pingback: La coral El Molinet celebra 20 anys amb una cantata sobre la història de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La màgia del circ inunda el Pati del Palau | Viu Molins de Rei()

 • dclosa

  A la espera de que la noticia de la reunión de vecinos del día 7 de octubre en el Ayuntamiento sobre las
  soluciones de las inundaciones salga en lo medios locales de comunicación escrita 15 días después en un medio y 1 mes después en el otro, voy a adelantar, como asistente, la noticia : Al entrar nos encontramos con una Iolanda (càrrec de confinaça de CIU) sentada encima de una mesa y abierta de
  piernas como si de un guateque se tratara, luego con las sillas apretadas en 1/3 del espacio y contra la pared, con pasillo estrecho y de difícil acceso. El resto de la sala estaba vacía, La exposición la hizo el joven técnico municipal Joan Sanahuja, que lleva unos 6 meses en el cargo y que levantando tapas, se ha ido enterando poco a poco de la película de las cloacas, y nos fue explicando como ha ido averiguando su construcción. Se han solicitado diversos informes a empresas AMB, Aguas de Barcelona, etc para averiguar las cuotas de las pendientes, la inexplicable reducción de mayor a menor del tamaño de la canalización desde la tirolína, etc etc.
  Soluciones que se han adoptado
  1. Limpieza de los embornals
  2. Limpieza de arenas y extracción de los sifones, pese a los malos olores
  3. Instalación de un tubo interno independiente a la cloaca de las aguas de Casanovas.

  Soluciones aprobadas por la corporación, pero sin compromiso de plazos de ejecución
  1. Desbloqueo de la cloaca antigua debajo de la frutería
  2. Regulación de las compuertas del canal en Papiol
  3. Estudio hidráulico de mecánica de fluidos de la reducción del deflector 1,2 a 4 x80
  4. Conexión de cloacas de Verdaguer con el canal en Bruc
  5. Modificación de los desagües del canal

  Soluciones para los que vengan en mayo de 2015
  1. Ampliación de cloaca de Moli con otra conducción paralela.
  2. Cesión al Ayuntamiento del canal de la infanta.
  3. Estudio global de las cloacas del municipio
  4. Nuevo angulo de giro de aguas de la cloaca Ayuntamiento-Moli
  5. Quitar el prisma de telefónica.

  Por supuesto, no faltó las intervenciones políticas de protagonismo, especialmente la del alcalde bicéfalo del PSC Xavi Paz , que puso un símil de las arterias y los capilares del cuerpo humano,que todavía confundió más, en vez de clarificar.

  CONCLUSION : Improvisación y descontrol total, que demuestra falta de seriedad en la empresa más
  grande del municipio, que en excepto en cobrar puntualmente cada més, con el resto se va a salto de mata, Falta de profesionalidad en la oficina técnica municipal, Falta de rigor en la actualización de los
  planos constructivos de las cloacas, Jubilaciones de personal sin solape con el nuevo, Falta de rigor en el control de planos constructivos de las constructoras y ligereza en aprobación de facturas, Falta de rigor en la aceptación de las obras y ligereza en aprobación de facturas, Ineptitud y descontrol político.

  PREGUNTAS : ¿Quien pagará todo este sinfín de despropósitos? , ¿Quien era el ingeniero municipal
  que supervisó las cloacas del Moli? , ¿Quien era el regidor de obras publicas en aquel momento?, ¿ Dónde están los planos “As built” de las cloacas del Moli ? , ¿Quien se los llevo a casa? , ¿Cuantos estudios sobre mediciones y cuotas se han hecho y cuantos se han perdido?

 • Pingback: L'Ajuntament intentarà disminuir la quantitat de pluja que arriba a la plaça Pompeu Fabra per evitar les inundacions | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Un curt castell de focs acomiada una Festa Major marcada per la pluja i el foc | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Esquerres denúncia falta de previsió en les últimes obres del Centre Vila | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El Llobregat, ple a vessar al seu pas per Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Les notícies més llegides del 2014 a Viu Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Estel Solé retorna als seus origens amb el pregó de la 164a Fira de la Candelera | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'Ajuntament es retarda amb les ajudes als afectats per les inundacions però obrirà una nova línia | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La CUP denúncia que l'adjudicació de la direcció de les obres del Rafael Casanova es va fer a dit | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joan Ramon Casals (CiU) treu pit abans de començar la campanya | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: CiU es mostra com la "garantia de canvi" després de vuit anys al govern | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Els col·lectors dels carrers Bruc i Verdaguer es connectaran per evitar inundacions | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Un intens aiguat primaveral inunda alguns punts de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Els comerciants del Rafael Casanova demanen a l'Ajuntament que afronti el problema de les inundacions | Viu Molins de Rei()