10 establiments fan gran la desena edició de les Jornades Gastronòmiques

La desena edició de les Jornades Gastronòmiques de Molins de Rei gairebé duplica el nombre d’establiments participants a l’anterior edició. El públic també respon i omple la sala Punt de Comerç a diari, amb la presència de diversos bloggers gastronòmics.

La cuinera del restaurant La Peni elabora el seu plat acompanyada del blogger i coordinador de les Jornades, Jordi Beumala // David Guerrero

La cuinera del restaurant La Peni elabora el seu plat acompanyada del blogger i coordinador de les Jornades, Jordi Beumala // David Guerrero

Un desè aniversari sempre és especial i a les Jornades Gastronòmiques no li ha anat gens malament. A la desena edició han participat 10 establiments, comportant així una doble sessió molts dels dies d’aquesta setmana. Són quatre restaurants més que l’any passat i amb una major diversitat, amb cinc restaurants -Fogons i Sensacions, Matenoal, Samaranch Park, El Tast i La Peni- però també dues pastisseries -Cardona i Arenas-, dos comerços d’alimentació -carnisseria David i Cal Manyet- i una empresa de catering -El Fumet-.

La major oferta ha tingut bona resposta i les sessions han omplert la sala Punt de Comerç del Mercat Municipal. “La sala ha estat plena tots els dies”, resumeix Jordi Beumala, blogger gastronòmic i coordinador de les Jornades organitzades per la Unió de Botiguers de Molins de Rei (BotMol). La degustació dels plats ha anat acompanyada d’una copa de cava. Diverses bodegues han maridat els plats els diferents dies de les Jornades Gastronòmiques.

Tot quedava a casa i molts dels cuiners han explicat que la matèria prima per cuinar els seus plats els compren al Mercat Municipal. El Fumet, per exemple, que va ser l’encarregat d’obrir les Jornades Gastronòmiques el divendres passat, va fer un arròs i peix a la cassola i va explicitar com el peix l’havia comprat a L’Esperança del Peix del mateix Mercat.

El públic ha respost a l'augment de sessions de les Jornades Gastronòmiques // David Guerrero

El públic ha respost a l’augment de sessions de les Jornades Gastronòmiques // David Guerrero

La possibilitat de degustar plats nous de manera totalment gratuïta sumat al fet de poder veure en directe com es fan amb el cuiner explicant alguns dels seus secrets han cridat l’atenció de tot tipus de públic. Enguany també han estat presents diversos bloggers gastronòmics que han ajudat a difondre l’activitat a través de les xarxes socials i els blogs corresponents. Tapa’t de tapes i Retalls de cuina són dos dels blogs que han narrat la seva experiència a les Jornades Gastronòmiques.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades