El nou bar Diana recupera la cuina tradicional catalana en un ambient molinenc

Contingut patrocinat

El menjar casolà del país en una ambientació que recupera la història de Molins de Rei, aquesta és la nova aposta del bar Diana, recentment renovat. 

Bar Diana 1Parlar del bar Diana, situat al carrer Jacint Verdaguer número 65, és parlar d’un bar amb història. Inaugurat l’any 1968, ha estat el punt de trobada de generacions de molinencs i de diverses entitats del moviment associatiu de la vila. Va ser allà on, per exemple, es va fundar la Colla Gegantera de Molins de Rei. Ja fa uns mesos que la família Pahissa torna a regentar l’establiment i, aquest estiu, han fet front a una reforma en profunditat.

El nou bar Diana és un retorn als orígens. En primer terme, la cuina tradicional catalana és la veritable protagonista. “Som especialistes en la cuina del país i apostem per fer el menjar 100% casolà”, explica German Puiggarí, un dels propietaris. La seva parella, Maria Carme Pahissa, cuinera i propietària, especifica: “El nostre punt fort són els guisats”, assegura. “Cuinem amb productes de temporada i no congelem res”, especifica orgullosa del seu producte.

Així doncs, al bar Diana es poden trobar plats com cap i pota, peus de porc, callos, caldereta de xai, costella al forn o escudella barrejada. A més, el dimarts hi ha una gran varietat d’arrossos com negre, al forn, de muntanya o valencià. Els dijous el·laboren una paella que causa furor. També, eventualment, fan plats com cua de bou o dorada al forn.

El seu menú té quatre primers plats i quatre segons a escollir per un preu de 9,95 euros. Per sopar tenen una carta molt estudiada basada, com no podia ser d’una altra manera, en la cuina catalana. També es poden tastar les famoses croquetes del Diana. “Apostem per una cuina tradicional amb preus raonables”, resumeix Puiggarí. “Volem apropar-nos a un públic adult que valori la bona cuina”, indica. Per acompanyar tot això, l’establiment compta amb una gran varietat de vins de la terra. Es tracta d’un lloc on poder fer un sopar íntim en parella o amics.

En segon terme, el Diana recupera els orígens per la seva nova ambientació. “Abans era un bar fred i ara volem que la gent trobi aquell caliu que les faci sentir còmodes”, afirma Puiggarí. És per això que la seva decoració està plena de referències al passat i el present de Molins de Rei. El Camell, el Pont de les Quinze Arcades o els Gegants són presents al bar. Tot un homenatge a la vila i la seva gent.

La inauguració, feta a principis de setembre, va comptar amb la participació dels artistes Pier i DJ Natber, dos clàssics per a diferents generacions de molinencs. El punt solidari es troba amb la iniciativa del “Cafè Solidari”. De moment, es troben “contens i agraïts” per l’acceptació que estan tenint els canvis en el públic. “Tota la nostra feina no seria possible sense la Mercè i l’Ariadna, l’equip humà que fa possible el bar Diana”, declaren. Obriran cada dia de Festa Major amb esmorzars de forquilla i tornaran a fer un menú especial de Fira de la Candelera.

Recomanacions personalitzades