L’ANC tanca la campanya “Signa un vot” amb una “V” d’espelmes al nou pati del Palau

5.500 espelmes formen una gran “V” al nou pati del Palau. Cadascuna de les espelmes simbolitzava un vot recollit per l’Assemblea Nacional Catalana en la campanya “Signa un vot per la Independència”. 250 persones es reuneixen per participar a l’esdeveniment. 

Imatge del moment culminant de la nit // Jose Polo

Imatge del moment culminant de la nit amb la gent a l’interior de la “V” // Jose Polo

Una gentada es va reunir al nou pati del Palau, inaugurat oficialment la mateixa tarda, en el final de la campanya “Signa un vot per la independència”, organitzada per Molins de Rei per la independència – ANC. Els assistents van formar una gran “V”, en referència a la Via Catalana convocada a Barcelona en motiu de la Diada, amb 5.500 espelmes aproximadament. Cada flama simbolitzava una adhesió a la campanya que buscava vots a favor de l’organització d’un referèndum sobre la independència de Catalunya i que, en cas que aquest no es pugui realitzar, indicava que els mateixos vots serveixin per avalar una declaració unilateral d’independència.

En el moment que els concentrats es van posar a l’interior de la zona verda envoltats per la “V” formada per espelmes s’hi podien contar al voltant de 250 persones. Una gran convocatòria en una plaça que encara estava més plena amb la presència de curiosos i persones que sopaven a les terrasses dels restaurants de la zona. El perfil del manifestant era força heterogeni. S’hi podien veure nens i avis encenent espelmes. Hi havien families al complet. Tots ells reivindicaven la independència de Catalunya.

Estava l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), la candidata d’ERC a les properes eleccions municipals, Sílvia Guillén, molts militants de la CUP i algun d’Iniciativa. S’ho va mirar de ben a prop el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), que sense participar-hi directament es va quedar al pati del Palau per veure com va transcórrer l’acte.

Instant d'encesa d'una espelma // Jose Polo

Instant d’encesa d’una espelma // Jose Polo

Satisfacció a l’ANC

Des de l’agrupació local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Molins de Rei per la independència donen per bons els 5.500 vots recollits durant els 11 mesos que ha durat la campanya “Signa un vot per la independència”. “Som l’enveja de la resta de pobles del Baix Llobregat”, diu, ple d’orgull, el coordinador de l’entitat, Toni de la Flor, en declaracions a Viu Molins de Rei. De la Flor apunta a “Sant Jordi, la Fira de la Candelera i la Fira de Nadal” com els moments on han aconseguit recollir més vots. No era estrany trobar-se a persones d’aquesta entitat en punts cèntrics de Molins de Rei amb l’objectiu de recollir adhesions.

Recomanacions personalitzades