Toni de la Flor: 10 i 11 de Setembre… 9 de Novembre

Toni de la Flor, coordinador "Molins de Rei per la independència" - ANC

Toni-de-la-FlorA Molins de Rei l’Assemblea Territorial de l’Assemblea Nacional Catalana, “Molins de Rei per la Independència”, està molt viva i molt activa, amb més de 150 associats, més de 60 simpatitzants i l’assistència a les assemblees que fem a l’Agrupa d’una quarantena de persones que participen activament a les diferents campanyes i activitats de l’ANC.

Per aquests propers dies 10 i 11 de setembre, seran moltes les activitats que portarem a terme. El dia 10, a dos quarts de nou del vespre (20:30 h.), muntarem al nou pati del Palau una “V” amb espelmes com a acte de cloenda de la campanya “Signa un vot per la Independència” i projectarem en una pantalla de cinema els vídeos d’actes i concentracions organitzats per l’ANC a Molins (la Via Catalana del 2013, la Marxa per la llibertat, etc.). Seguidament, a dos quarts de deu de la nit (21:30 h.) els membres de l’ANC de Molins i tots aquells ciutadans que ho vulguin encendrem més de 5.000 espelmes, tantes com vots recollits d’aquesta campanya a la nostra vila.

El dia 11, a dos quarts de dotze del matí (11:30h.) al mateix pati del Palau, llegirem el manifest de l’ANC i anomenarem a totes les entitats, partits polítics i regidors que han signat el document de compromís per donar suport i cooperar amb la consulta del 9 de Novembre. Aquests documents seran entregats a l’alcalde de la vila perquè es facin arribar al Parlament de Catalunya. Seguidament, i ja a les 12h., es farà com cada any l’acte institucional per part de l’Ajuntament, que consisteix en l’ofrena floral i el Cant dels Segadors.

A la tarda, a les 16h, tots els que s’hagin apuntat per participar a la “V” humana de Barcelona hauran d’estar al seu tram corresponent amb les samarretes groga o vermella posades. El tram de Molins de Rei és el 39, ubicat a la Gran Via, ben a prop de la Pl. d’Espanya.

11 DE SETEMBRE_OKEsperem que tots aquests actes siguin un èxit de participació i d’organització i siguin el preàmbul del que serà la consulta del dia 9 de Novembre. Esperem també que aquesta consulta es convoqui d’acord amb la nova Llei de Consultes que s’ha d’aprovar al Parlament de Catalunya. Qui ho ha de fer és el President de la Generalitat, ja que després dels anys 2009-2010-2012 i 2013 aquest procés arriba al seu punt mes àlgid i caldria que els polítics i el Govern estiguessin a l’alçada de les circumstàncies. Així ho ha fet la societat civil, amb les manifestacions i les consultes populars que s’han dut a terme arreu de Catalunya de forma democràtica i pacifica. Ara, doncs, està a les seves mans portar-ho a terme.

Ningú pot privar que un país com el nostre es manifesti democràticament a les urnes per decidir el seu futur. Així ho volen una majoria de ciutadans, i hem de saber exactament quants són els que estan a favor del SÍ-SÍ, els que estan a favor del SÍ-NO i els que no estan d’acord amb cap de les dues opcions.

La Independència d’un país no es guanya sense esforç i sacrifici, ningú ens regalarà res. Hem de fer les coses de forma rigorosa i escrupolosa, i hem de pensar el nou país que volem sense cometre els errors del passat i amb polítics creïbles i honestos, ja que en ells dipositarem la nostra confiança quan correspongui perquè governin aquest nou país i a tots nosaltres.

Pensem en el que ens convé a nosaltres, als nostres fills i als nostres néts, i siguem conseqüents. Segur que tindrem una oportunitat per a ser-ho. Participeu de tots aquests actes programats, perquè units ningú ens pot aturar.

Toni de la Flor – Coordinador “Molins de Rei per la Independència” – ANC

Recomanacions personalitzades