El carrer del Bruc serà peatonal

El tram del carrer del Bruc entre el carrer Jacint Verdaguer i la Rambla de la Granja es convertirà en una plataforma única peatonal per connectar el barri de la Granja amb el Centre Vila. L’obra tindrà un pressupost de 251.000 euros. Els veïns exposen els seus dubtes i suggerències en una trobada amb l’equip de govern.

Imatge del carrer Bruc tal i com està ara // Jose Polo

Imatge del carrer Bruc tal i com està ara // Jose Polo

Bona part del carrer del Bruc serà peatonal. La plataforma única, que recentment es va fer al carrer Rafael Casanova i que ocupa bona part del Centre Vila, s’estendrà en el tram del carrer Bruc entre Jacint Verdaguer i la Rambla de la Granja. L’accés als vehicles estarà restringit només per a l’ús dels veïns. L’objectiu del projecte, que té un cost de 251.000 euros, és “connectar peatonalment el centre de Molins de Rei amb un centre neuràlgic com és el barri de la Granja”, en paraules de l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU). Entre altres equipaments, en aquest barri es troben el nou Centre d’Atenció Primària i l’escola la Sínia i el govern municipal vol que la principal arteria per arribar a peu a aquests punts sigui amable. A més de connectar el centre amb la Granja, aquest projecte vol “dignificar l’espai públic com o han fet les obres del pati del Palau o el carrer Rafael Casanova”, segons afirma el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

El projecte ja està aprovat i ara es començarà amb la licitació. Les previsions més optimistes del consistori situen l’inici de l’obra a principis de 2015 i marquen el seu termini en 14 setmanes. Tot dependrà de l’oferta de l’empresa que guanyi el procés de licitació. El paviment del carrer deixarà clar que es tracta d’un espai peatonal i no hi hauran les llambordes que delimiten una mena de vorera en altres punts del centre i que en alguna ocasió han creat confusió. A més, s’aprofitarà per remodelar els fanals i el clavegueram de la zona.

La reunió informativa s'ha fet a la sala de Plens // Jose Polo

La reunió informativa amb els veïns s’ha fet a la sala de Plens // Jose Polo

“No és una proposta nova i fa temps que es parla d’aquesta possibilitat”, explica el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza (PSC). Casals, en aquest sentit, afegeix que aquest projecte s’hauria d’haver portat a terme “fa temps”. De fet, segons explica l’equip de govern sociovergent, tres quartes parts del finançament del projecte són d’una partida pressupostària que l’anterior govern municipal tenia reservada i no es va portar a terme en el seu moment.

Trobada amb els veïns amb molta participació

L’Ajuntament ha convocat als veïns de la zona a una trobada per tal d’explicar el projecte i rebre feedback per part d’aquests. Faltaven cadires a la sala de Plens dels consistori i els veïns han preguntat per varietat de temes com el soterrament d’alguns cables, problemes amb el clavegueram o la pluja que s’estanca creant bassals quan plou molt.

Recomanacions personalitzades