El nou pati del Palau provoca opinions agredolces entre els molinencs

Els molinencs preguntats per Viu Molins de Rei es mostren satisfets amb la nova plaça verda del pati del Palau. La majoria veuen amb bons ulls el canvi tot i que creuen que hi ha alguns errors en la configuració de l’espai, principalment pel que fa a la zona de jocs infantils i la manca de papereres.

L’Ajuntament ha complert amb els terminis i el nou pati del Palau és una plaça oberta als vianants des de principis d’agost. Tot i això, la falta d’ombra, una zona de jocs deficient, la manca d’una font i la preocupació per mantenir l’espai net sense papereres són alguns dels defectes que troben al nou pati del Palau alguns del veïns preguntats per Viu Molins de Rei.

Tots ells recorden l’aspecte anterior que tenia la plaça, quan era un gris aparcament, i estan convençuts que “hem sortit guanyant amb aquest canvi”. Els vilatans pensen que era necessari un espai verd com el que s’ha construït al carrer Rafael Casanova. “Feia falta al mig del poble una zona verda”, diu la Maite Vives, que valora positivament el canvi de la zona d’aparcament per la del carrer Josep Cariteu. Flor Quesada, veïna del carrer Major, assegura que “calen espais com aquest al centre del poble”. Mare de dues filles, diu que el parc és una oportunitat pels infants, que podran tenir una zona de joc a prop de casa i sense haver de patir pel trànsit.

Però no tot són flors i violes. Els molinencs són crítics amb molts dels elements que han configurat el pati. De fet, l’obra estrella del govern municipal no té el 100% del suport dels usuaris. Una de les crítiques més escoltades és la manca de papereres. “No n’hi ha ni una”, es queixen la Mercè i l’Encarna, que creuen que la gent llençarà les deixalles al terra i serà molt difícil tenir el parc net i sense brutícia. La majoria de vilatants s’extranyen per aquesta manca de material, que juntament amb la falta d’una font d’aigua, impedeix el manteniment de l’espai. Són elements que “formen part del mobiliari estàndard d’un parc”, es sorprèn incrèdul en Bernat.

Un espai de joc poc adient per als infants

La zona de joc lliure per als més menuts tampoc agrada als primers passejants del pati del Palau. “Els nens no hi poden jugar, sobra fusta”, diu la Maria Herrero, que coincideix amb la opinió de l’Encarna: “És molt pobra, els nens petits no s’ho poden passar bé”. En la majoria dels casos, els usuaris demanen la presència d’algun gronxador o tobogans, elements més tradicionals a les zones d’esbarjo per als nens i nenes del poble.

L’altre punt feble del projecte és el poc espai d’ombra, un problema que l’Ajuntament preveu solucionar a la tardor, quan es plantaran alguns arbres. Segons fonts municipals, això es farà en els propers mesos per garantir que arrelen bé un cop s’hagi superat la calor de l’estiu. La resta de desavinences, diuen els molinencs consultats, esperen que es resolguin el més aviat possible, a mesura que el govern se n’adoni dels errors.

Crítiques molt suaus comparades amb les que va rebre del BotMol i els venedors del mercat, que ho van qualificar de “nyap” abans de que comencessin les obres. Ara només queda esperar com afectaran les pluges de la tardor a la nova plaça verda després de les últimes inundacions del carrer Rafael Casanova. Serà la prova de foc de l’obra estrella de la legislatura.

 • pau

  ja tocava algo verd

  • Alex Maymo

   Per verd el que ma fumo jo

 • Alex Maymó

  Per verd la herbeta que em fumo

 • dclosa

  Cualquier adecentamiento de un espacio público no deja de ser una mejora para el municipio, pero els preguntats per Viu Molins de Rei, a pesar que la majoria ho veuen amb bons ulls, a nivel de encuesta no se puede considerar que sea aceptable ni significativa. Visto lo visto, se puede decir que no vale los 800.000 € (132 millones Ptas) que dicen que vale, y en caso de ser así, podemos afirmar de que han habido muchos 3 % .

  Ya desde la presentación del proyecto en “audiéncia pública”, y después de las tímidas y caprichosas propuestas poco profundas del la asociación pro-CIU del BotMol i els venedors del Mercat Municipal, que ho van qualificar de “nyap”, abans de que comencessin les obres, muchos ciudadanos de a pié, detectábamos ya errors en la configuració de l’espai, a parte de las muchas voces que querían un aparcamiento subterráneo debajo de ajardinamiento y las supresión de los plataneros por problemas de alergias de su polen, principalmente las críticas estaban enfocadas, a parte de la peligrosidad del escalón del foso y la inexistencia de flores y matorrales, y la más grave, la antidemocrática postura del equipo de gobierno municipal (CIU+PSC+PP) en su obzecada negación a la participación ciudadana en proyecto de la AMB . Ahora, a toro pasado, se ve claramente los errores mencionados, que a parte de los enunciados en el Viu molins , pel que fa a la zona de jocs infantils i la manca de papereres, los que los que ya se adivinaban , y los que irán surgiendo como : color (crema) del pavimento inadecuado para disimular los chicles, falta de sombras, sillas inadecuadas para un parque en vez de bancos , falta de una fuente de agua, falta de gronxador o tobogans, elements més tradicionals a les zones d’esbarjo per als nens petits, etc. etc. No creo que el poc espai d’ombra, un problema que l’Ajuntament preveu solucionar a la tardor, se solucionen quan es plantaran algunos arbocillos de adorno

  Eso de que L’Ajuntament ha complert amb els terminis debe matizarse, por muchas medallas que ahora quieran meterse, quien realmente ha realizado la obra ha sido la AMB y no por l’Ajuntament

  Aún sin haber sido todavía inagurado, una cosa está clara, de que los de (CIU+PSC+PP) no saben hacer jardines, y que de fet, l’obra estrella del actual govern municipal no té el 100% del suport dels usuaris. Es una pena que ya tenga tantas criticas i desavinences , i lo peor que els molinencs consultats, esperen que es resolguin el més aviat possible, i que el govern se n’adoni dels seus errors, que pueden desencadenar en que la obra sea otra ”lapa” municipal más de (CIU+PSC+PP) , como la lapa de los “paneles solares” que nos dejaron los de ICV

  • albert

   Perquè d’una vegada dones la cara amb la denuncia del 3% segons dius, si tant clar ho tens dient “podemos afirmar” ? Oh com sempre demanant disculpes però llences la pedra i com sempre t’amages . Dona la cara i presenta una denuncia perque si ara no tens cap credibilitat sense denuncia estaras per sota terra

   • dclosa

    Si tuviésemos que denunciar todas las irregularidades que vemos, no acabariamos nunca, tal como decía Pujol ” Si tiramos de la manta ….. ” Ya sabemos que siendo usted funcionario, hace o que debe , y lo que hacen todos que lo son : “ver, oir y callar” , sino quieren tener problemas, y dejan que sean los demás quien lo haga, Insisto , 800.000 € (132 millones Ptas) que dicen que vale, no lo vale.

    • Alex Maymo

     Y tanto que no lo vale. Un parque 800.000 euros? Ni en Noruega vale esa barbaridad. Closa, por mucho que tire la piedra y amague la mano, se queda corto con un 3%. Menudas vacaciones se habrá pegado el Casals a costa de un 20 o 30%

    • joaquim

     Dejese de historias usted ha dicho que se puede afirmar qie ha habido comisiones en las obras del pati de palau….por lo tanto acusa directamente por lo tanto quiere decir que tiene pruebas y su deber vomo dice de ciudadano no aborregado es imprescindible su denuncia a un juzgado o fiscalia.
     si np es el casp, np tiene ninguna autoridad a criticar nada puesto que carece de ctedibilidad porque eso significa el miedo a tenet una qietella por falso testimonio. Eso si tendra que dar la
     Cara y se admiten apuestas. El tesultado todos los sabemos ? No dara la cara

     • dclosa

      Martí : Insisto , 800.000 € (132 millones Ptas) que dicen que vale, no lo vale.

     • joaquim

      La denuncia del jutjat per quamt ? Qui s’ha portat els diners ? O com sempre

    • albert

     Encara que com sempre no respon i tracta de desviar l’atenció amb temes
     personals; sense entrar molt en la segona part si totes les seves
     prediccions són iguals – per desgràcia per la mi per l’estabilitat
     laboral d’un funcionari- té menys credibilitat que Sandro Rei. Però
     tornant a la pregunta que li vaig formular de l’incoacció d’una demanda per apropiaciode diners publics com a denúncia en la xarxa . Com vostè es
     passa el temps demanant informació tenim els demes comentaristes el
     mateix dret i per tant qui es va portar els diners segons la seva denúncia a
     la xarxa no en un jutjat :
     – Alguna persona de l”AMB o algun
     membre de l’equip de govern de Molins de Rei (PSC-CiU) o bé les
     agrupacions locals d’aquests mateixos partits ?

     • dclosa

      Albert : Insisto , 800.000 € (132 millones Ptas) que dicen que vale, no lo vale. “Ver, oir y callar” , sino quiere tener problemas,

     • albert

      Però que pensa que ets donant lliçons, jo veig ,escolto i parlo. Però el que no faig es amagar-me dins la xarxa i no donar cap explicació. Sandro Rey de Molins que no dones ni una. Insisteixo on es la denuncia a un jutjat de la teva acusació ? Paraules com sempre, no tens co….s

     • joaquim

      Tranquilo joaquin .este sr trato a una señora de loca. Otras veces con sus ocurremcias dijo que con un reloj para fichar en un ajuntamiento nuevo se ahorraria 5.200.000 euros anuales cuando se insistio en que explicara bien este ahprro; su respuesta es que pidieran un informe a la Diputacion. Aunque su definicion de sandro rey es muy acertafa

     • dclosa

      Marti : Mal le veo si ya se tiene que tranquilizarse así mismo, por lo visto a Usted también le ha picado la mosca, de las enfermizas invenciones, llenas de insultos personales , que no merecen mi réplica , pero, lo del reloj estaría bien. Eh!
      Ya sabemos que siendo usted funcionario, hace o que debe , y lo que hacen todos que lo son : “Ver, oir y callar” , si no quieren tener problemas,

     • joaquim

      Sandro closa tranquilo qiue con una bteve histpria de tus comentarios y te pones muy nerviodo. ¿Hay alguna mentira ? En la parte de insultos ¿puefe decirme cual ? Tic..tac… ¿para cuando la
      Noticia de su denuncia en un juzgado de la apropiacion de dinero en viu molins ? O como el ahorro de 520000 euros…tic..tac..tic..tac

     • dclosa

      “Si entramos aquí tomaremos, nos haremos, mucho daño, porque yo tendré una respuesta fácil”. “Yo también le
      podría decir: ‘estos dieron tanto a tanto'”, “Todos haríamos un poco de hedor”. “No
      entremos, pero, ei! , si hace falta
      entrar, entraremos, yo me parece que no tengo que entrar, pero si tengo que
      entrar personalmente, entraré”

     • joaquim

      “Nos haremos mucho daño” desde calaf….entre entre

     • dclosa

      “si entramos aquí tomaremos nos haremos
      mucho daño, porque yo tendré una respuesta fácil”. “Yo también le
      podría decir: ‘estos dieron tanto a tanto'”, “todos haríamos un poco de hedor”. “No
      entremos, pero, ei! , si hace falta
      entrar, entraremos, yo me parece que no tengo que entrar, pero si tengo que
      entrar personalmente, entraré”

     • joaquim

      Samdro CLosa entra por favor…tic..tac..a ver si vemos la denuncia de quien dio tanto a tanto…menos amenazar y entta
      Como decia aquel eslogan “menos palabrad y mas hechos ” y despues informa al viu molins para que todos veamos la noticia. Por cierto con una vez que lo escribas ya se entiende

  • juan pedro

   Después de decir que existen graves irregularidades o mejor malversación de dineros públicos y qué alguien se lo ha llevado entonces debe tener pruebas o no

 • Pingback: Esteve Altozano: Ens agradaria una oposició més constructiva | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La Fira de la Candelera estrena aplicació per a dispositius mòbils | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El pati del Palau, l'aneguet lleig de la Fira de la Candelera | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El 53% dels habitatges del nou barri de Les Guardioles de Molins de Rei seran de titularitat pública | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Joan Ramon Casals mostra la seva cara més personal en l'acte de presentació com a candidat | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La sociovergència molinenca aposta ara per la participació ciutadana | Viu Molins de Rei()