La pressió de la CUP obliga a Aqualia a deixar d’utilitzar les dades personals dels usuaris amb finalitats comercials

L’Ajuntament ha tramès una carta a l’empresa concessionària del servei d’aigua prohibint la cessió de les dades personals dels seus usuaris. La CUP ho va denunciar públicament i va promoure la presentació d’instàncies al consistori, que ha reaccionat ràpid i ha demanat explicacions a Aqualia.

Imatge de la carta d'Aqualia on es demanava el consentiment per utilitzar les dades personals // CUP Molins de Rei

Imatge de la carta d’Aqualia on es demanava el consentiment per utilitzar les dades personals // CUP Molins de Rei

L’empresa concessionària del servei d’abastament d’aigua potable a Molins de Rei, Aqualia, va fer arribar als clients conjuntament amb la factura del mes de juny una carta de conformitat de cessió de dades personals per enviar informació referent a altres àmbits de negoci de la pròpia empresa o de tercers.

Al rebre-la, la CUP va iniciar una campanya de denúncia recollint instàncies dels ciutadans per sol·licitar a l’Ajuntament que demanés a la concessionària que no utilitzés les dades personals dels usuaris amb finalitats comercials. El principal partit de l’oposició va muntar una paradeta a la plaça del Mercat per ajudar a emplenar instàncies i també ajudava a fer-ho a través de la seva pàgina web. Així, diversos ciutadans van entrar per registre a l’Ajuntament la seva disconformitat amb l’actuació d’Aqualia.

Reacció ràpida i contundent

L’Ajuntament, que és el titular del servei prestat per Aqualia, ha atès la demanda i ha tramès una carta a l’empresa concessionària prohibint la cessió de dades personals dels seus usuaris. En l’escrit enviat a Aqualia, el consistori li recorda que “com a concessionària del servei va signar un acord de confidencialitat segons el qual l’única finalitat per a la que poden tractar les dades personals dels usuaris és per a prestar el servei concessionat, sense poder-ne fer un altre ús diferent ni realitzar comunicacions a tercer ni, encara menys, cessions per a finalitats diferents”.

Amb aquest acord de confidencialitat a la mà, l’Ajuntament exigeix a Aqualia que s’abstingui d’enviar cap mena de comunicat utilitzant dades protegides per la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal “i menys utilitzant el nom de l’Ajuntament de Molins de Rei com a partícep de canvis de finalitats, quan en cap cas la corporació ni ha tingut coneixement d’aquests canvis ni ha donat el seu vistiplau”, han assegurat amb contundència des de l’Ajuntament a través d’un comunicat.

La carta enviada per l’Ajuntament a Aqualia, a més d’exigir que no es torni a fer ús de les dades personals, demana a l’empresa concessionària que doni les explicacions oportunes i justifiqui els motius d’aquesta actuació que ha comportat el malestar d’alguns ciutadans. La CUP, per la seva banda, ja ha advertit que farà un seguiment del cas i es reserva el dret d’emprendre altres accions contra Aqualia per la seva actuació.

 • joan

  bé!!!

 • jpsep

  La pressio de la Cup o l”ajuntamemt ? Si parlem de pressio… quantes signatures va presentar ?

  • pepet

   Benvolgut jsep,
   1. Si llegeixes la nota de premsa de l’Ajuntament diu explícitament que aquest ha actuat per les instàncies
   2. De la teva pregunta dedueixo que saps quantes se n’han presentat. Perquè no ens ho dius? I de pas, pregunta al despatx del costat si les contestareu. De moment no se n’ha contestat cap
   3. Ja que ets al despatx de costat no et moguis i pregunta si penseu prendre alguna acció contra un contractista que incompleix el contracte o si us esperareu a que la CUP o algú altre faci pressió perquè ho feu

 • dclosa

  ¿ A qué jugamos ? o mejor dicho , ¿ A qué más nos falta por jugar en el Ayuntamiento? , Advertido el Ayuntamiento de ésta falta grave por parte de su concesionaria de aguas municipales , ¿ Qué sentido tiene anunciar esta falta, cada hora en los informativos de la Radio Municipal (José Montano) como si fuese un logro de la Corporació , cuando en realidad és una falta de control y seguimiento por parte de ellos mismos.
  Y lo más grave es que haya sido la CUP la única quien se haya dado cuenta de esta irregularidad, el resto de la oposición ICV, ERC, solo están atentos a su paga a final de mes…..

 • Pingback: Josep Raventós: Recuperem l'aigua | Viu Molins de Rei()