Els ciutadans tindran informació sobre la qualitat de l’aigua que reben a casa

L’Ajuntament farà públiques les dades sobre la qualitat de l’aigua obtingudes dels anàlisis realitzats periòdicament a la xarxa tal i com ha acordat una moció aprovada per unanimitat presentada per la CUP, Esquerres i Iniciativa.

L'Ajuntament garantirà que cap llar es quedi sense els subministraments bàsics // erakkia

L’Ajuntament estudiarà la qualitat de l’aigua per a consum humà // erakkia

Aprovada per unanimitat durant el passat ple municipal del mes de juliol una moció presentada pels grups municipals de la CUP, Esquerres per Molins de Rei i Iniciativa per Molins de Rei a favor de garantir que els ciutadans rebin tota la informació disponible sobre la qualitat de l’aigua del seu municipi. Això vol dir, a la pràctica, que es facin públics els resultats dels anàlisis d’aigua duts a terme al municipi.

La moció ha estat treballada arreu de Catalunya per entitats com Aigua és vida o Som lo que sembrem i recorda a les administracions que han de complir amb les diferents legislacions que defensen el dret a la informació sobre els serveis públics bàsics, com és el cas del dret a l’aigua. Segons la legislació vigent, la informació referent a la qualitat del servei ha de fer-se pública.

La tinenta d’alcalde i presidenta de l’àrea de sostenibilitat i territori, Mònica Santamans (CiU), ha explicat que “cada dia es realitzen entre cinc i sis controls a diferents punts de la xarxa per controlar que l’aigua es troba dins dels barems”. Mensualment també es fan controls d’altres paràmetres i cada dos mesos es realitza un control complet de la qualitat de l’aigua.

Els controls de qualitat de l’aigua són realitzats per Aqualia, l’empresa concessionària del servei i són entrats per registre a l’Ajuntament. Amb l’aprovació de la moció, en un termini de tres mesos l’Ajuntament de Molins de Rei haurà de fer públiques les dades sobre la qualitat de l’aigua. El repte no és només que es facin públiques, sinó que aquestes dades siguin entenedores i comprensibles per a tots els ciutadans.

Recomanacions personalitzades