Ambäukatunàbia presenta un nou videoclip del món casteller

El grup d’animació infantil Ambäukatunàbia estrena un nou videoclip realitzat per l’il·lustrador i animador Andy Martínez i el dissenyador Josep Miquel Janés. La peça, titulada “Vull ser castellera” forma part del nou disc del grup i vol convertir-se en l’himne dels infants de les colles castelleres.

Victor Salinas, Josep Miquel Janés, Joan Tresserra, Magí Canyelles i Maria Busquets són els integrants del grup d'animació // Ambäukatunàbia

Victor Salinas, Josep Miquel Janés, Joan Tresserra, Magí Canyelles i Maria Busquets són els integrants del grup d’animació // Ambäukatunàbia

El grup d’animació infantil molinenc Ambäukatunàbia, després d’aconseguir costejar el seu nou disc ‘Tal dia farà un any’ a través d’un projecte de micromecenatge, ha començat a fer públics els primers videoclips d’algunes de les seves cançons. La darrera en veure la llum ha estat, ‘Vull ser castellera’, un clip dedicat a les colles castelleres d’arreu de Catalunya i especialment als Matossers de Molins de Rei, una colla de la que els músics es senten “molt propers” perquè alguns han format part d’ella com a castellers en el passat i perquè dos d’ells toquen la gralla.

El baixista del grup d’animació infantil, Josep Miquel Janés -responsable del disseny dels cartells del cicle Músiques invisibles, entre altres-, i l’il·lustrador i animador Andy Martínez han estat els encarregats de fer realitat el videoclip que, pocs dies després d’estar disponible a les xarxes socials, ja ha generat 2.000 visites.

Una eina per a motivar als més menuts

Des del grup d’animació reconeixen que hi ha moltes cançons dedicades a la temàtica castellera però “trobaven a faltar una dedicada als més petits i petites de la colla“. Ells, com a grup d’animació adreçat al públic infantil i familiar van veure l’oportunitat i van acabar fent aquesta cançó.

La cançó narra la història d’una nena que s’endinsa en el món casteller per primera vegada, explicant el procés de convèncer als pares per fer castells, els assajos i el moment àlgid, la diada castellera. Els membres d’Ambäukatunàbia, asseguren que aquesta tonada dedicada al món casteller busca donar a conèixer aquesta tradició als infants i les famílies i volen que “serveixi d’eina a les colles castelleres per a engrescar nova canalla”.

Els músics i animadors, ja fa temps que han triat les xarxes socials per fer conèixer els seus treballs, més enllà dels escenaris. Ho van fer amb el vídeo de ‘La llegenda de Sant Jordi’, al 2012, i ara ja compten amb els clips de temes com ‘Iaia Teresina’ o ‘L’esmorzar’, tots ells inclosos en el seu darrer àlbum “Tal dia farà un any”.

Recomanacions personalitzades