La Generalitat redueix l’aportació econòmica al BotMol i als Venedors del Mercat Municipal

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat ha signat els convenis anuals amb la Unió de Botiguers (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal. Enguany el govern català aporta 34.000 euros per a la dinamització del comerç local davant els 64.000 de l’any passat.

Mercat Municipal de Molins de Rei // Deosringas - Wikimedia Commons

Mercat Municipal de Molins de Rei // Deosringas – Wikimedia Commons

Amb l’objectiu de potenciar el comerç de Molins de Rei i el seu Centre Comercial a Cel Obert dels carrers del Centre Vila s’han signat un seguit de convenis entre el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya -organisme depenent de la Generalitat-, l’Ajuntament i les dues entitats de comerciants del municipi: la Unió de Botiguers de Molins de Rei (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal.

L’import dels convenis signats tenen un pressupost global de 116.000 euros entre les aportacions de la Generalitat, l’Ajuntament i les pròpies associacions de comerciants. Aquesta xifra tant important per la realització de campanyes de promoció del comerç local l’any passat va comptar amb 64.000 euros de la Generalitat i al 2012 van ser 58.000 euros. Aquest 2014 l’aportació del govern català cau fins gairebé la meitat, quedant-se en 34.000 euros.

Convenis diversos amb un objectiu comú

El primer dels convenis signats ha estat entre la Generalitat i l’Ajuntament per “impulsar el Pla d’Actuacions de Dinamització del Mercat Municipal”. La Generalitat ha signat dos convenis més amb l’Ajuntament i les dues entitats comercials: per una banda, hi ha un entre Generalitat, Ajuntament i Unió de Botiguers per a la “consolidació de Molins de Rei Centre de Comerç” i per l’altra, un amb el mateix contingut però el signen Generalitat, Ajuntament i Associació de Venedors del Mercat. L’objectiu és “crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors”, apunten des del departament d’Empresa i Ocupació del govern català.

A banda d’aquests convenis amb la Generalitat, Ajuntament i Unió de Botiguers han signat un altre per a la “promoció anual d’activitats de promoció comercial”. Per la seva banda, Ajuntament i Associació de Venedors del Mercat Municipal han signat un per a “l’execució d’un programa d’actuacions de promoció i serveis als clients”. D’aquesta manera, l’Ajuntament fa una aportació econòmica complementària a la de la Generalitat amb la mateixa finalitat.

Un puzzle i millores al Mercat Municipal

Paradeta del BotMol durant la Fira del Llibre en Català de Sant Jordi l'any 2012 // Jose Polo

Paradeta del BotMol durant la Fira del Llibre en Català de Sant Jordi l’any 2012 // Jose Polo

Concretament, en el cas de la Unió de Botiguers es preveuen accions de promoció coincidint amb la campanya de Nadal, la Fira de la Candelera, el Dia del Pare, la Diada de Sant Jordi, el Dia de la Mare, les campanyes de primavera i tardor, la celebració del Fira stocks, les jornades gastronòmiques i el concurs d’aparadors de la Festa Major i una novetat: el projecte de llençar un puzzle de Molins de Rei.

Al seu torn, l’Associació de Venedors del Mercat Municipal impulsarà el pla específic per a dinamitzar aquest equipament amb millores en l’aparcament i a les instal·lacions, tot i que aquestes encara no s’han concretat. També té un pla d’actuacions que preveu accions especials amb motiu de la Festa Major, el concurs de coradella de la Fira de la Candelera, la trobada de cotxes clàssics, l’edició d’un díptic publicitari, accions de dinamització per Carnestoltes, els Tres Tombs, la Festa del Comerç, la campanya de Sant Jordi, l’esmorzar del Camell, la campanya del Rasca i Guanya i la de Nadal.

Durant l’acte de signatura i davant el representant de la Generalitat que va assistir a la sala de plens a signar els convenis retallats respecte l’any anterior, el president de la Unió de Botiguers, Jordi Vilaprinyó, i la secretària de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, Lorena Baliarda, han demanat “que tant la Generalitat com l’Ajuntament continuïn apostant per la millora del comerç local i del Mercat Municipal”.

Banderoles de la Diputació

A més d’aquests convenis, la Diputació de Barcelona també destina enguany diners a dinamitzar el comerç de Molins de Rei. En aquest cas es tracta d’una inversió de 24.000 euros que, de moment, s’ha materialitzat en una penjada de banderoles genèriques cridant a comprar al comerç de proximitat.

Recomanacions personalitzades