La Generalitat redueix l’aportació econòmica al BotMol i als Venedors del Mercat Municipal

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat ha signat els convenis anuals amb la Unió de Botiguers (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal. Enguany el govern català aporta 34.000 euros per a la dinamització del comerç local davant els 64.000 de l’any passat.

Mercat Municipal de Molins de Rei // Deosringas - Wikimedia Commons

Mercat Municipal de Molins de Rei // Deosringas – Wikimedia Commons

Amb l’objectiu de potenciar el comerç de Molins de Rei i el seu Centre Comercial a Cel Obert dels carrers del Centre Vila s’han signat un seguit de convenis entre el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya -organisme depenent de la Generalitat-, l’Ajuntament i les dues entitats de comerciants del municipi: la Unió de Botiguers de Molins de Rei (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal.

L’import dels convenis signats tenen un pressupost global de 116.000 euros entre les aportacions de la Generalitat, l’Ajuntament i les pròpies associacions de comerciants. Aquesta xifra tant important per la realització de campanyes de promoció del comerç local l’any passat va comptar amb 64.000 euros de la Generalitat i al 2012 van ser 58.000 euros. Aquest 2014 l’aportació del govern català cau fins gairebé la meitat, quedant-se en 34.000 euros.

Convenis diversos amb un objectiu comú

El primer dels convenis signats ha estat entre la Generalitat i l’Ajuntament per “impulsar el Pla d’Actuacions de Dinamització del Mercat Municipal”. La Generalitat ha signat dos convenis més amb l’Ajuntament i les dues entitats comercials: per una banda, hi ha un entre Generalitat, Ajuntament i Unió de Botiguers per a la “consolidació de Molins de Rei Centre de Comerç” i per l’altra, un amb el mateix contingut però el signen Generalitat, Ajuntament i Associació de Venedors del Mercat. L’objectiu és “crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors”, apunten des del departament d’Empresa i Ocupació del govern català.

A banda d’aquests convenis amb la Generalitat, Ajuntament i Unió de Botiguers han signat un altre per a la “promoció anual d’activitats de promoció comercial”. Per la seva banda, Ajuntament i Associació de Venedors del Mercat Municipal han signat un per a “l’execució d’un programa d’actuacions de promoció i serveis als clients”. D’aquesta manera, l’Ajuntament fa una aportació econòmica complementària a la de la Generalitat amb la mateixa finalitat.

Un puzzle i millores al Mercat Municipal

Paradeta del BotMol durant la Fira del Llibre en Català de Sant Jordi l'any 2012 // Jose Polo

Paradeta del BotMol durant la Fira del Llibre en Català de Sant Jordi l’any 2012 // Jose Polo

Concretament, en el cas de la Unió de Botiguers es preveuen accions de promoció coincidint amb la campanya de Nadal, la Fira de la Candelera, el Dia del Pare, la Diada de Sant Jordi, el Dia de la Mare, les campanyes de primavera i tardor, la celebració del Fira stocks, les jornades gastronòmiques i el concurs d’aparadors de la Festa Major i una novetat: el projecte de llençar un puzzle de Molins de Rei.

Al seu torn, l’Associació de Venedors del Mercat Municipal impulsarà el pla específic per a dinamitzar aquest equipament amb millores en l’aparcament i a les instal·lacions, tot i que aquestes encara no s’han concretat. També té un pla d’actuacions que preveu accions especials amb motiu de la Festa Major, el concurs de coradella de la Fira de la Candelera, la trobada de cotxes clàssics, l’edició d’un díptic publicitari, accions de dinamització per Carnestoltes, els Tres Tombs, la Festa del Comerç, la campanya de Sant Jordi, l’esmorzar del Camell, la campanya del Rasca i Guanya i la de Nadal.

Durant l’acte de signatura i davant el representant de la Generalitat que va assistir a la sala de plens a signar els convenis retallats respecte l’any anterior, el president de la Unió de Botiguers, Jordi Vilaprinyó, i la secretària de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, Lorena Baliarda, han demanat “que tant la Generalitat com l’Ajuntament continuïn apostant per la millora del comerç local i del Mercat Municipal”.

Banderoles de la Diputació

A més d’aquests convenis, la Diputació de Barcelona també destina enguany diners a dinamitzar el comerç de Molins de Rei. En aquest cas es tracta d’una inversió de 24.000 euros que, de moment, s’ha materialitzat en una penjada de banderoles genèriques cridant a comprar al comerç de proximitat.

 • dclosa

  ¿En pleno siglo XXI , con la implantación irreversible de las grandes superficies en nuestro municipio, , con una higiene alimenticia más que archisuperada por nuestros profesionales de la alimentación, tiene sentido un control funcionarial y un Mercado Municipal, con mozo de basuras, un administrativo, un Director de mercado, un ayudante, Regidor de comercio, etc. etc. todo a cargo del Presupuesto Municipal, o todo eso son conceptos ya superados y nostalgias del siglo XIX ?
  ¿Es normal que los dineros que deja de dar el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat ( CIU) a la Unió de Botiguers (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, los aporte su socio de gobierno municipal de CIU-Molins, para hacerles un feo y no contradecirlos, los saquen directamente de nuestro Presupuesto Municipal ?
  Creo que si esos 116.000 € (19 millones Ptas) se los repartiesen entre los própios comerciantes, en vez de destinarlos a campanyes estériles de siempre, de promoció del comerç local, le sacarian
  más provecho. ¿Cuánto nos costó la remodelación del Mercat Municipal, aún sin resultados? , ¿Cuánto nos hemos gastado todos esos años en Pla d’Actuacions de Dinamització del Mercat Municipal, aún sin resultados? . ¿ Cuanto nos hemos gastado todos esos años en eso de la “consolidació de Molins de Rei Centre de Comerç”, aún sin resultados ? ¿ Cuanto nos hemos gastado todos esos años en “crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors”, aún sin resultados? , ¿ Cuanto nos gastaremos en eso de la “promoció anual d’activitats de promoció comercial”, sin resultados? , ¿ Cuanto nos gastaremos en eso de “l’execució d’un programa d’actuacions de promoció i serveis als clients”, sin resultados? , ¿ Cuanto nos gastaremos en eso del puzzle i millores al Mercat Municipal , sin resultados? , ¿ Cuanto nos ha costado durante todos estos 12 años , el sueldo del Regidor de Comerç , Sr. Joaquim Martí (CIU) con un sueldo anual de 48.636,14 € ( 8 millones de Ptas) , sin resultados?
  El Ayuntamiento tiene que aligerarse de tantas lapas políticas acumuladas y tantas cargas sin sentido , y dejarse de nostalgias de siglos pasados y de protagonismos politicos electorales, y ceder la gestión : la del Mercat Municipal a la Asociación de Vendedores, El Molins Energía a la Asociación de Usuarios de la Granja, La zona Blava a Abertis, Los paneles solares a Endesa, El agua municipal a Aqualia, las basuras a Fomento, la Deixalleria a Cespa, el IBI a la Diputación, etc etc, y dedicarse a lo que realmente tiene que dedicarse, de entre ello a debajarnos el IBI

  • jpsep

   I la lluna es plena ? TOT aquest escrit per la subvencio ? Ara entenc perqiue li costa tant guanyar els diners;es pada tot el dia fent escrits i clar per treballar no queda estona

   • dclosa

    Otra vez con sus enfermizas invenciones, llenas de insultos personales llenos de mala hiel, que no enriquecen en nada a la noticia y que no merecen mi réplica.

    • jpsep

     Llavors si no meteixen la teva contestacio QUE ESTAS FENT? I ara ja pots escriure tot el rotllo de sempre i a veure si saps llegir una mica. On trobes insults ?

     • dclosa

      Mala hiel, muy mala hiel…. y tan joven….

 • dclosa

  Ah ! y se me olvidava… Les jornades gastronòmiques de la Festa Major i concurs de coradella de la Fira de la Candelera, una verdadera “bazofia” y otro ataque más a la inteligencia y al buen gusto de la ciudadanía de Molins de Rei. basta ver el hacinamiento del lugar y lo inadecuado del Punt de Comerç, y la falta de profesionalidad de los que preparan la coradella que no saben lni os ingredientes, ni se és cerdo o cordero…