L’assemblea d’Iniciativa dóna suport a Ivan Arcas després de la seva imputació

La militància d’Iniciativa per Molins de Rei ha mostrat el seu suport a Ivan Arcas en una assemblea celebrada a la seu del partit després de la seva imputació per les dietes cobrades de la Federació de Municipis de Catalunya quan era alcalde. Els ecosocialistes mostren “confiança en l’honestedat d’Arcas”.

L'assemblea d'Iniciativa per Molins de Rei va mostrar el seu suport a Ivan Arcas // IxMdR

L’assemblea d’Iniciativa per Molins de Rei va mostrar el seu suport a Ivan Arcas // IxMdR

Davant la imputació d’Ivan Arcas i 40 alcaldes més per les dietes cobrades de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’assemblea d’Iniciativa per Molins de Rei ha volgut mostrar el seu suport al que va ser el seu líder i encara és regidor del partit a l’oposició.

En una assemblea celebrada el passat mes de juliol, els militants del partit es van posar del costat d’Arcas i van reiterar “la confiança en l’honestedat de l’exalcalde”, segons ha informat Iniciativa per Molins de Rei en un comunicat de premsa. Des de l’agrupació local subscriuen plenament la posició formalitzada pel partit a nivell nacional i han volgut aprofitar l’ocasió per “agrair la seva bona tasca al capdavant del consistori molinenc”.

Els ecosocialistes mostren el seu desig de que s’esclareixi la situació el més aviat possible, com ja ho va fer el propi Arcas quan es va fer pública l’acusació. A Iniciativa per Molins de Rei tenen ben present que no és la primera vegada que Ivan Arcas ha de justificar-se davant la justícia“Durant el passat mandat ja es va pretendre embrutar la seva gestió com alcalde i la justícia va demostrar la seva innocència amb l’arxivament del cas”, apunten.

Imputat per presumptes sobresous

Ivan Arcas haurà de declarar davant el jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell el proper mes de setembre juntament amb 40 alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya i de tots els colors polítics. Tots ells han estat imputats pel cobrament de dietes com a membres de la Federació de Municipìs de Catalunya que podrien ser considerades directament com a sobresous. Arcas en tot moment ha defensat la seva innocència al·legant que tot el que ha cobrat de la FMC és “legal, transparent i públic”.

En el cas d’Arcas s’investiga el cobrament de 1.326 euros percebuts entre els mesos de gener i maig del 2011, quan el que en aquell moment era alcalde també era membre del Consell Executiu de la FMC i responsable de l’àmbit dels Serveis Socials a l’entitat municipalista. Iniciativa considera que les dietes “haurien d’haver respost a un règim jurídic diferent al qual es van definir” i recorda que “en qualsevol cas, estaven incloses en la seva declaració d’IRPF”.

A l’espera de que la justícia es pronunciï després de prendre declaració als alcaldes, Ivan Arcas i la resta d’imputats d’Iniciativa han dipositat cautelarment les quanties percebudes a la Federació de Municipis de Catalunya, “sense que això suposi acceptar en cap cas haver comès una conducta il·legal”, remarquen des de l’agrupació local.

 • Manel

  faltaria mes l’Ivan Arcas es un corrupte de casta

 • Daniel

  “legals, transparents i públiques” , però ningú ho sabia, ni es podia trobar enlloc. I abans d’aquests mesos? També cobrava, no, de molt abans? Quant va cobrar i va desviar al partit?

 • Més informació

  Si tot és tant legal i transparent perquè el mateix Arcas no respon a les següents preguntes? Les explicacions les ha de donar als vilatans i vilatanes i no a un cercle reduït de militants.
  http://molins.cup.cat/noticia/la-cup-demana-m%C3%A9s-informaci%C3%B3-sobre-lex-alcalde-imputat-ivan-arcas-icv-i-actual-regidor-de

  • jpsep

   Si tant legals son els premis de la Cup
   Volem mes informacio del premi 2001 a la xarxa wi fi a l’ateneu mulei que encara no funciona. S’han retornat el premi ?

   • Xavi

    mira’t les bases

 • dclosa

  Ahora solo nos falta ver el suicidio colectivo de la militància d’Iniciativa per Molins de Rei como en el caso de la secta El Templo del Pueblo (Guayana), para mostrat el seu suport a Ivan Arcas (ICV),
  su candidato para las próximas municipales del 2015, després de la seva imputació per les dietes cobrades, any rere any, amb concubinat quan era alcalde de Molins de Rei amb , amb el seu mentor Manuel Bustos (PSC) de la Federació de Municipis de Catalunya . Solo nos falta oir calificactivos como “confiança i honestedat” , y eso de “agrair la seva bona tasca al capdavant del consistori molinenc”.
  A pesar de que JR Casals (CIU) ya ha salido en su defensa, (ver declaraciones Radio MdR), nos falta una declaración clara y precisa por parte del mismisimo Ivan Arcas (ICV), especialmente en su blog, a años luz del blog del alcalde de Sant Feliu de Llobregat, también imputado, que si ha dado explicaciones.
  Es lamentable las pocas intervenciones de los politicos locales, excepto en el “chupa micro” de campañas electorales, en el uso para dar explicaciones, en del diario digital del Viu molins, Recientemente han habido algunas timidas clarificaciones sobre el caso de la Interventota, algunas veces de un tal “Sergi Conde” y otras un tal “Sergi” , pero en general todos, actuan con una total prepotencia y desprecio a la ciudadanía en cuanto a la transparéncia y dan la callada por respuesta, y prefieren admitir, tal como dice el dicho eso de que “ Quien calla otroga” .
  Todos recordamos el escandaloso pleno del mes de junio del 2007 , y primero tras las elecciones municipales del 2007 , con la coalición de gobierno de ICV+ERC+CIU , la primera intervención del orden del dia fue la del recincidente investido alcalde Ivan Arcas (ICV) , argumentándose en recomendaciones de la FCM (ver actas), y con la confabulación del PSC-Molins , el de autoaprobarse un aumento del sou dels polítics entre un 34% i un 128% , lo que obligó a la CUP a crear una recogida de firmas en contra de tal abuso y denunciar contractacions a dit, llocs de treball a conveniència, etc, etc que destacaba que la figura de l’assessora d’alcaldia, que havia recaigut a la Núria Artés, nº 9 d’IiE a les llistes i denunciava la política de personal i de despesa pública innecessària, Importe de 825.000 € (137 milions Ptas) / anuales, Destacaba además, el sou de assessora de : 3.300€/mes , con una critica dura a l’equip de govern (ICV, ERC i CiU) on se’ls acusava de practicar l’amiguisme, gestionar malament els recursos,i augmentar desmesuradament els impostos a la ciutadanía.
  Ahora en 2014, con todo eso de los escándolos de Arcas y la FCM , se ha puesto también en duda la legalidad de los contratos del actual bicéfalo presidente , (conjuntamente con la Sra. Mercé Ferrer), en ICV-Molins , el Sr. Rafa Bellido , de dudoso empadronamiento, y próximo candidato, Cuando sacaron de rebote al Sr.Rafa Bellido de concejal a “dedicacion exclusiva” en Cerdanyola nos lo colocaron de ASESOR aquí en Molins de Rei, luego , cuando lo sacaron de rebote de Molins de Rei, y su amigo Ivan Arcas lo colocó de “asesor” en EL
  CONSELL COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT POR 23.000,00 EUROS, después, el Sr Bellido quiso ganar más dinero y llamó a sus compañeros de partido de ICV-Gava que gobernaban con los del PSC y dejó el Consell Comarcal y lo nombraron COORDINADOR DE SOSTENIBILITAT I PATRIMONI NATURAL DEL AYUNTAMIENTO DE GAVA POR 33.509,67 €, ¿ Todo eso también era “legal, transparent i públic” ?

 • Pingback: L'Audiència de Barcelona arxiva el cas dels sobresous de la FMC que assenyalava Ivan Arcas i Víctor Puntas | Viu Molins de Rei()