Ja es poden presentar projectes a la cinquena edició del concurs “Millorem Molins”

S’obre el termini per presentar els projectes a la cinquena edició del certamen “Millorem Molins”, organitzat per la CUP Molins de Rei. Amb part dels sous dels seus quatre regidors, premien les millors iniciatives de les entitats de Molins de Rei, prioritzant aquelles relacionades amb l’economia social.

Els responsables del Cau i la Cuquera van emportar-se una bona alegria // Jose Polo

Els guanyadors de la darrera edició del certàmen // Jose Polo

Per cinquè cop, la CUP organitza el certamen “Millorem Molins“, un concurs que finança dos projectes presentats per entitats o associacions del municipi. Com ja es va fer en l’anterior edició,  a l’hora d’escollir els projectes guanyadors es prioritzaran les iniciatives en l’àmbit socioeconòmic i projectes d’economia social en que les entitats s’involucrin per construir una vila millor.

Les propostes que vagin en aquesta línia obtindran 5 punts dels 100 que s’atorguen en funció d’un seguit de barems recollits a les bases del concurs, que ja es poden descarregar de la web del partit. El certamen també prioritza els projectes d’entitats amb menys socis i els que es facin conjuntament.

Els interessats poden presentar les seves propostes fins el 10 d’octubre. Un jurat independent, a més de les votacions populars registrades al blog del concurs a finals d’octubre, seran els encarregats de decidir qui s’emportarà els premis. La setmana del 3 al 7 de novembre es donaran a conèixer els guanyadors.

Les dotacions econòmiques per a les iniciatives escollides són de 1.250€ per al projecte guanyador i de 1.000 euros per als finalistes. Aquests premis s’atorguen amb una part dels sous que reben els regidors i portaveu del partit. En total, tres regidors de la CUP -Roger Castillo, Albert Botran i Mar Miralles- cedeixen 380€ del seu sou anual, mentre que el portaveu, Àlex Maymó, n’aporta 475€ al tenir més ingressos pel càrrec que ocupa. Aquesta és una manera de demostrar el seu descontentament amb els sous que cobren els membres del ple municipal i que des de la CUP consideren “excessius” i retornar part d’aquests diners al teixit associatiu del municipi per, justifiquen, “tenir una vila més dinàmica i socialment cohesionada”.

Projectes de tot tipus

Jordi Beumala va ser l'encarregat de recollir el premi pel projecte Baketospel // Jordi Julià

Imatge de l’entrega de premis del certamen Millorem Molins de l’any 2012 // Jordi Julià

L’edició d’enguany ja és la cinquena que ofereix la CUP Molins per tal que les entitats aconsegueixin una via de finançament alternativa. L’any passat el grup de teatre La Cuquera es va fer amb el premi de 1.250€, mentre que l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives va emportar-se 1.000€.

Els primers en beneficiar-se’n van ser el Casal de Joves La Mola, guanyadors l’any 2008. Els premiats l’any 2012 van ser el grup de criança Vincles i el conjunt musical Baketospel. També va ser guardonat l’any 2011 el projecte d’instal·lació d’una xarxa wifi lliure i gratuïta a la vila, que van impulsar des de l’Ateneu Mulei, el Cau i el Casal de Joves, amb el suport de guifi.net. En aquest cas, però, tres anys després encara no hi ha cap punt operatiu. Altres premiats han estat els Amics dels Pessebres i la Colla Gegantera de Molins de Rei.

 • dclosa

  Cuanto nos quejamos, con las clásicas lamentaciones y rasgaduras de vestiduras ante los casos de malvesación , corrupción y falta de transperéncia política en los escándolos constantes, de dineros publicos como en el caso Pujol, el caso Bárcenas, el caso Gurtel, ERE , Mercurio, Millet, etc etc. y los que tenemos más cerca de lo que nos pensamos, y en nuestra própia casa, caso Interventora con Ivan Arcas (ICV) , caso Mercurio con Ivan Arcas (ICV) , y la no peor falta de transparéncia de la financiación de los partidos políticos locales en Molins de Rei, los nombramientos de cargos en la AMB de S.Conde (ICV) y E: Ramos (PP), el nombramiento de asesor de la Diputación de JR Casals, , la vicepresidéncia de Consell Comercal B.Ll. de Ivan Arcas(ICV) , el empleo del Puntas en el Consell Comarcal B.Ll., el cargo de confianza de la Geno Catalá (ICV) en Sant Esteve , su anterior cargo de confianza en el ACA conjuntamente con el Navarro (ICV) , Carme Figueres(PSC) etc , etc , etc.

  Los sueldos municipales de nuestros politicos, según la Web del Ayuntamiento son :

  Alcalde ( X. Paz , JR. Casals ) : 55.453,86 €
  Regidors de Govern (Dedicació exclusiva), (Marti, Paz, Santamens, Zaragoza ): 48.636,14 €
  Suplement per Tinents d’alcalde,( Paz, Martí, Cantudo ,Santamans, Zaragoza) : 15.212,88 €
  Regidors de Govern, (Revestido, Madorell,Altozano, Cantudo, Puiggarri) : 14.072,76 €
  Sessió Ple ( 4 CUP, 4 ICV, 2 ERC, 1 PP) : 4.560 €
  Junta Portaveus : 1.140 €
  Subvenció complemet . Fix : ( ¿qué significa ?) : 3.660 €
  Subvenció complement Variable (¿qué significa ?) : 3.240 €
  Que conjuntamente con los cargos de confianza, asesores a dedo, etc, se comen de nuestro Presupuesto Municipal la cantidad de : Total Política de Despesa 91 – ÒRGANS DE GOVERN 729.234,30 € ( 121 milions de Ptas) ,

  En el Consell Comarcal B. Ll,
  hay un entramado de dacions, quotes fixes a partits per vicepresidències, sous Retribucions dels/de les
  assessors/es especials amb les funcions d’assessorament específiques de les àrees de l’entita, como
  Sr. Víctor Puntas Alvarado, amb DNI 41.497.812-Q. Assessor amb dedicació parcial i amb una retribució bruta anual de 10.695 euros.
  Grup polític comarcal representat al Consell Comarcal una quota fixa anual de (5.834,52€ )
  i addicionalment a cada grup polític comarcal una quota fixa anual de (5.834,52€) per cada Presidència o Vice-Presidència que ostenti, així com una quota anual e (1.944,10€) per cada conseller o consellera integrant al mateix
  Consellers i conselleres que no tinguin dedicació exclusiva ni dedicació parcial una assignació de (132,53€) per assistència efectiva a cada sessió de Ple.
  Sr. Ivan Arcas Blanch (Conseller de Cultura i Memorial Democràtic, ICV-EUiA) quantitats brutes anuals : (35.474 €)

  En la AMB con el reparto (en sobre) de los dineros públicos (que nadie les ha elegido en urnas),
  de S. Conde (ICV y E. Ramos (PP) para estar calladitos en un rincón, y pagarse la gasolina y la comida en la sede de AMB en la Zona Franca, l se les paga 250 € por reunión, 2 reuniones al mes, Total : 500 €/mes por barba.

  Al parecer, por quinto año consecutivo la CUP, organiza ante nuestras propias narices, el certamen “Millorem Molins“, un concurs de reparto de nuestros dineros públicos que han obtenido directamente en vena, de la ciudadanía que pagamos religiosamente nuestros impuestos municipales, y con un destino totalmente inapropiado, como ese de financiar projectos de entitats o associaciones afines a la mismísima CUP y con un jurado de dudosa independencia de la CUP.
  Sea mucho o poco todo ese dinero de 1.250€ per al projecte guanyador o de 1.000 € per als finalistes, no és el destino previsto de los dineros públicos que la ciudadanía, a través del Ayuntamiento, destina
  al pago legitimo de los sueldos de los regidores de la CUP , por supuestamente su trabajo, y que estos,
  caprichosamente , destinen una part dels sous que reben 3 regidors de la CUP -Roger Castillo (portavoz en ejercicio) , Albert Botran i Mar Miralles- cedeixen 380€ del seu sou anual ( 12×380€ = 4.500 € , 750.000 Ptas) mentre que el portaveu (sin ejercer) , Àlex Maymó, n’aporta 475€ , de los (12×475
  = 5.700 €) y encima , a la ciudadanía nos hacen comulgar con ruedas de molino, en que esto és una manera de la CUP en demostrar el seu descontentament amb els sous que cobren els membres del ple municipal i que des de la CUP consideren “excessius” , pero, que ellos, en vez de renunciar abiertamente, hipócritamente han tenido en bien aceptar durante todos estos 7 años.

  Todas esas asociaciones como La Cuquera , l’Escolta Vicens Vives, La Mola, Baketospel , los de xarxa wifi lliure i gratuïta a la vila de Ateneu Mulei, el Cau i el Casal de Joves, y que tres anys després encara no hi ha cap punt operatiu, Amics dels Pessebres , Colla Gegantera , nos guste a la ciudadanía , el resparto o no, ya reciben sus correspondientes subvenciones del consistorio, y la ciudadanía no tiene ninguna necesidad de ningún Guillermo Tell a través de la CUP
  .

  Viendo las cuentas de la CUP, me causa sorpresa de que de los dineros que recibe la CUP de nuestros impuestos en concepto de Sous dels càrrecs eléctes , sus 4 regidores solo perciban : Sou regidors* 6.600 € y también me causa repugnancia el impuesto revolucionario que deben pagar con mis dineros, a la central de su empresa, Aportació a CUP Nacional 5.374,5 € ,

  Queda claro lo que nos decía Ivan Arcas (ICV) el día 17 en la Radio municipal de MdR (ver podcast) sobre la CUP , de que la partida Millorem Molins 2.250 € , era un auténtico engaño a la ciudadanía, ya que con esto, nos quieren hacer creer que renuncian a sus sueldos como van pregonando por ahí , cuando en realidad se los meten directamente en la saca.

  • David

   Teresa, estàs obsessionada amb la CUP. I no facis tantes faltes ortogràfiques!

   • dclosa

    ¿ Si la noticia va de la CUP es normal que se hable de la CUP ¿ No? , Creo que mis faltas de ortografía no impiden lo que quiero reflejar en mi opinión de la escandalosa e hipocresía de la “politicocracia” crónica y admitida por todos los partidos locales de Molins de Rei, Esperemos que si PODEM (Podemos) gana las próximas municipales, no sean tan hipócritas, pongan arreglo a todo esto y nos rebajen el IBI

    • josep

     jajajajajaja ara la CUP és “politocràcia crónica” jajajajajajaja xaval estàs fora dels teus cabals.

     ni t’has mirat ni un sol cop les propostes de la CUP ni has escoltat res sobre ells. Documentat, reflexiona i després parla.

     • dclosa

      Hipocresía crónica en la mamandurria de los sueldos del alcalde y de los regidores, que no saben hacer la O con un canuto, admitida por todos los partidos locales de Molins de Rei, incluida la CUP que tiene la sinvergüencería, como los demás, en aceptarlos.

     • josep

      Quan manquen arguments només queden les ximpleries…

     • dclosa

      He dicho ! , Máximas populares…

   • jpsep

    Esta obsesionat amb tots els partits. Pero solament quant es fica amb la CUP sortiu pero despres defenseu i col.laboreu amb les critiques als altres. . D’altra banda moviments/partit com Podemos han tingut moltes noticies i clar…….hi ha molt de por

    • David

     Que té a veure “D’altra banda moviments/partit com Podemos han tingut moltes noticies i clar…….hi ha molt de por” amb que Teresa la Marquesa parli sempre malament de la CUP faci el que faci?

     • jpsep

      Mira d’altres noticies d’altres partits o coses de la vila i el closa dona canya a tots. Mireu la noticia del Arcas. Ara be no surt cap persona de la CUP i te molt a veure que el missatge dels sous i casta no pertany sol a la CUP hi ha d’altres nous com Podemos que es la seva ensenya i amb dos actes al mes de juliol amb mes afluencia que qualsevol accio feta per la Cup els ultims dos anys. … i ara els cartells del Maymo per tot el poble explicant sous -ja ho netejaran els empleats publics que paguem tothom per altres feines-i a recolçar Can Vies i pintar el poble ija veureu les properes eleccions la pujada de Podemos i la vostra baixada. Per que amb 4 regidors que heu fet ?

 • pep

  tant de bo la resta de partits ho fessin també!!

  • jpsep

   Encara que no estic massa d”acotd amb els comemtaris del closa. Aixo olora massa per la CUP d’operacio de marketing…quin seria el comentari si aquest premi ho dona un altra partit i tres anys despres un dels premiats np ha desenvolupar res per part de la CUP. Amiguisme ? Malversacio de fons?

   • pep

    millor això que res, no? a més, la CUP ha demanat sempre (i sent l’únic partit) la reducció dràstica dels sous, tant en el govern ICV-ERC-CiU com ara amb el CiU-PSOE-PP.

    és MOLT cínic criticar la CUP per repartir els diners en una convocatòria oberta a qualsevol entitat mentre demana la reducció de sous i quan és l’únic partit que ho fa. crec que a qui hauríeu de criticar és a la resta per embutxacar-se’ls.

    vaja, ho veig de calaix

   • Llegir les bases

    Els premis no s’entreguen fins que es presenten les factures justificant que s’ha portat a terme el projecte. Així que res de malversació. Si us llegiu les bases ho diu ben clar.

    • jpsep

     O una de dues el viu molins menteix amb la noticia o be la CUP no va donar el premi del 2011 ? Si fos el cas que ho va donar al Mulei fa tres anys per un projecte de WI fi i no s’ha fet . El reclamara ? Segons les seves comptes clares hp tenrn com a despesa….

 • Pingback: Només un projecte es presenta al 5è Certamen Millorem Molins de la CUP | Viu Molins de Rei()