L’Ajuntament estudia la possibilitat d’habilitar horts socials a proposta d’Iniciativa

Molins de Rei començarà a treballar en la creació d’uns horts socials a partir del mes de setembre. Abans de fer-se realitat s’estudiaran possibles ubicacions i s’establiran els criteris d’accés. La proposta, feta per Iniciativa, ha estat aprovada per unanimitat durant l’últim ple municipal. 

Un home treballa als horts socials de l'Hospitalet de Llobregat // David Guerrero

Un home treballa als horts socials de l’Hospitalet de Llobregat // David Guerrero

Aprovada per unanimitat entre les forces polítiques una moció presentada pel grup d’Iniciativa per Molins de Rei durant el ple municipal del mes de juliol a favor de la creació d’horts urbans socials en espais de propietat municipal. Aquests espais estaran destinats al conreu d’agricultura ecològica per part de persones que es troben en situació d’atur.

L’Ajuntament de Molins de Rei començarà a treballar per fer realitat aquesta proposta a partir del mes de setembre. Segons marca la proposta feta per Iniciativa, primer es farà un estudi i inventari dels espais públics on es poden fer aquests horts urbans de caràcter social. Són susceptibles de ser-ho tots aquells espais urbanitzables de difícil ubicació o que no ho seran a mig termini on es podrien utilitzar les terres per ser llaurades i conreades. “Pot ser una oportunitat per regular espais municipals on ara hi ha horts i que es podrien convertir en horts socials”, apunta el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza (PSC).

Posteriorment, seguint el full de ruta establert pels ecosocialistes, s’elaborarà un estudi dels costos que tindrà el projecte per analitzar el finançament necessari, que pot ser provinent tant de recursos propis de l’Ajuntament com externs a partir de subvencions d’administracions supramunicipals o inversions d’entitats socials. “La inversió més important segurament és adequar el terreny per poder cultivar-lo, una vegada fet això els horts s’autogestionen”, va explicar el regidor d’Iniciativa, Lluís Carrasco, en la defensa de la moció. Un cop definits els diners necessaris, abans de fer-se realitat el projecte, una comissió de seguiment establirà l’organització i els criteris d’accés a aquests horts per part de la ciutadania en una ordenança.

Els horts socials de l'Hospitalet, a tocar del parc de Can Buxeres, estan gestionats per diverses entitats socials // David Guerrero

Els horts socials de l’Hospitalet, a tocar del parc de Can Buxeres, estan gestionats per diverses entitats socials // David Guerrero

En paraules del regidor ecosocialista, Lluís Carrasco, aquesta iniciativa que ja s’està duent a terme en moltes poblacions de l’entorn metropolità “ajudarà a superar els problemes psicològics i millorar la qualitat de vida” de les persones que es troben en situació d’atur de llarga duració amb poques possibilitats d’inclusió al mercat laboral. A més, segons Carrasco “contribuirà a la sostenibilitat econòmica d’aquestes famílies”.

Els horts urbans, segons els ecosocialistes, també tenen efectes positius d’interès públic ja que pot “ajudar a reforçar el teixit social per les relacions que es generen a partir d’un objectiu comú, compartint coneixements i recursos”. Aspectes positius de caire pedagògic i mediambiental també són destacats en aquesta innovadora proposta.

 • dclosa

  Antes del mes de Mayo, nadie había dicho de esto ni , Mú,

  Bueno sería que ICV-Molins , Sr. Luis Carrasco (ICV), reconociese que la idea de los huertos fué mia, al dar mi opinión al artículo de Viu molins en :
  La Fundació Agrària ajudarà les escoles a gestionar els seus horts
  Viu Molins de Rei • 02/05/2014
  Yo decia : Sería interesante que el Ayuntamiento, que siempre le gusta ser pionero en todo, contactase con la Fundació Solidaritat UB, que treballa ja a Sant Feliu de Llobregat, Esplugues i Santa Coloma per
  impulsar el programa d’agricultura urbana en Molins de Rei , y clausurar los huertos ilegales de las vaguadas de Font Casats y Riera Bonet, y adecentar las parcelas colindantes del rio Llobregat que estan hechas unos zorros de sucias y abandonadas.

  Y coincido con lo que nos decía Teresa en :
  Joves sense estudis i a l’atur es formen per convertir-se en pagesos al Parc Agrari del Baix Llobregat
  David Guerrero • 28/08/2013
  Todo eso, más bien parece una guarderia y un entretenimiento .
  El futuro de una sociedad desarrollada está en la indústria, los servicios y en las nuevas tecnologias, y no en la agricultura.
  ¿Cuando se ordenaran legalmente huertos municipales de alquiler para jubilados, como se ha hecho ya en otros municipios cercanos y se cerrarán de una vez por todos esos huertos ilegales que hay en el lado rio y en lado montaña, que dan la imagen tercermundista de Molins de Rei ?

  Distraerse, plantando unas cuantas lechugas, no es ganarse la vida, y lo peor es engañar a toda esa gente con todo eso. Lo mejor es aconsejarles que se preparen, que hagan algún curso práctico, a su medida, a pesar que les cueste, en el SOC o en las sedes de los sindicatos y no desperdicien su juventud, Con unos cuantos años más, ya estarán con la mente atrofiada, y no estarán a tiempo de aprender un oficio.
  Tots aquests programes són perquè el polític de torn es fiqui la medalleta i pugui justificar el seu magnífic sou.

  “Zapatero a tus zapatos “, Lo que tiene que hacer el Ayuntamiento, si realmente quiere ayudar a sus
  parados empadronados en nuestro municipio , és contratarles en trabajos en la empresa más grande que tenemos en Molins Rei ( 26 millones € 4.300.000.000 Ptas ) de presupuesto, que és el própio Ayuntamiento, y enseñarles un oficio a esas gentes , para que puedan más tarde emplearse en la
  privada, hasta su jublilación a los 65, y no dar caridad por caridad, como eso del “agent civic” que se pasan aburridos las horas por las calles recogiendo papeles del suelo. ¡ Denigrante!

  • jpsep

   No cal fer tramprs al solitari que la teresa i el closa son la mateixa persona aixo es de domini public a la xarxa. D’altra banda si tant bona era la seva ideia amb tot l’argumentari mig Podemos i mig frente nacional per qualsevol considetacio i prr cert no solament els politics es posen medalles tu ara mateix t’has posat una

   • dclosa

    Medalla, potser si, no t’ho negaré , però res de magnífic sou., Eh ! , Es gratuit !

    • jpsep

     Qui parla de sous ? Si fa quatre dies reçolzeu a Podemos ‘ res de sous i qui era la teresa ? Sembleu el nou CIU

     • dclosa

      teresa, és su puta madre

 • Pingback: L'Ajuntament demanarà un crèdit de 340.000 euros per urbanitzar l'entorn del nou Lluís de Requesens | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Comencen les obres del nou institut Lluís de Requesens de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Els veïns del Canal reben els pressupostos amb fredor i demanen més inversions al barri | Viu Molins de Rei()