El Centre Obert manté el seu servei durant tot el mes d’agost atenent a 20 infants en risc d’exclusió social

La Fundació Pere Tarrés aten a 20 infants de famílies en situació de vulnerabilitat social durant el període de vacances escolars a Molins de Rei. És el primer estiu que es presta aquest servei, que s’ofereix al Centre Obert del barri del Canal amb la finalitat d’oferir aliment i entreteniment als més castigats per la crisi.

El Centre Comunitari Pont de la Cadena presta el servei de Centre Obert durant tot el mes d'agost // Jordi Julià

El Centre Comunitari Pont de la Cadena presta el servei de Centre Obert durant tot el mes d’agost // Jordi Julià

Aquest estiu, el Centre Comunitari del Pont de la Cadena, al barri del Canal, no tanca les seves portes. El motiu, fer gaudir de l’estiu a 20 infants i joves de Molins de Rei en risc de vulnerabilitat, segons han acordat els serveis socials municipals. És el primer cop al municipi que es manté el servei d’atenció infantil des del 25 de juny fins al 5 de setembre i aquest es converteix en un servei excepcional que es manté durant el mes d’agost, un període en el que fins ara no hi havia cap casal actiu.

De 10 del matí a 4 de la tarda, els infants gaudeixen d’un matí d’esbarjo, a més d’un esmorzar i un dinar garantit. D’aquesta manera, es promou la cobertura alimentària d’aquests infants -principal objectiu del manteniment del servei durant l’agost-, així com la realització d’activitats socioeducatives per al seu correcte desenvolupament.

Els participants són alguns dels nens i joves que assisteixen regularment durant el curs als Centres Oberts dels barris de l’Àngel i del Canal. Aquest servei no només ha garantit que els nens no passin gana durant l’agost, sinó que fins i tot s’ha programat una setmana de colònies amb ells, que es va realitzar del 28 de juliol al 4 d’agost.

Per fer-ho possible, el Centre Obert, gestionat per la Fundació Pere Tarrés, ha rebut una aportació de 15.600€ del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, l’Ajuntament es fa càrrec de les despeses de neteja del Centre Comunitari Pont de la Cadena, on es presta el servei.

  • dclosa

    Es vergonyos que al segle XXI , la nostra societat tan avançada que ja ha arrivar a la lluna, encara sigui incapaç d’aplicar la frase china : “Regala un pescado a un hombre y le darás alimento para un día, enséñale a pescar y lo alimentarás para el resto de su vida.”, Quina vergonya per els politics i per de els Serveis Socials municipals que son incapaços de donar feina digna als pares d’aquests nens per que els puguin alimentar a casa seva i fer les vacances en familia, Ara la fundació es té de dedicar a donar menjar, en contra de la seva auténtica funció, ja que és una organització no alimenticia, no lucrativa, d’acció social i educativa exclusiva, dedicada a la promoció de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu, la formació, la recerca i la gestió. Si no ensenyem a pescar sempre tindrem el mateix problema cronicament.

  • Pingback: Augmenta l'ús dels serveis socials de l'Ajuntament | Viu Molins de Rei()