La PAH passa a formar part del Consell de Seguiment de la Crisi

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’incorpora a l’òrgan municipal que agrupa als diferents agents socials i econòmics per lluitar contra la crisi econòmica des de l’àmbit local. La PAH ja ha presentat 8 propostes d’actuació que l’Ajuntament podria incloure en el pressupost de l’any vinent.

Activistes de la PAH reivindicant-se a la seu del BBVA // Jose Polo

Activistes de la PAH en una acció feta a l’avinguda Barcelona // Jose Polo

L’òrgan que reuneix a diferents agents socials i econòmics per lluitar contra la crisi a nivell municipal, el Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica, encara no comptava amb la presència de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Tot i que l’ens que marca les pautes al govern municipal per mirar de sortir de la crisi de la millor manera possible només té dos anys de vida, en aquell moment la PAH no existia com a tal a Molins de Rei. Ara que ja ha consolidat la seva activitat, passa a formar part del Consell de Seguiment de la Crisi gràcies a una votació feta durant el ple municipal del mes de juliol i que s’ha resolt amb el vot favorable per unanimitat de tots els grups municipals.

Només aprovar-se la seva adhesió, representants de la plataforma han fet entrega als partits polítics de vuit propostes per lluitar pel dret a l’habitatge digne. Entre aquestes hi ha noves idees com l’impuls de noves maneres de compartir pis a través d’una xarxa informativa i la lluita de manera més clara contra el mobbing immobiliari.

Entre les vuit propostes també es troben altres que ja es troben recollides al Pla d’Habitatge, com la creació d’un cens d’habitatges buits, garantir noves fórmules d’accés a l’habitatge com la masoveria urbana o impulsar ajudes per fer front al rebut de l’aigua i altres subministraments bàsics a les famílies en risc de desnonament.

Algunes d’aquestes propostes fetes per la PAH, així com les aportades per altres entitats socials i econòmiques que formen part del Consell de Seguiment de la Crisi, seran tingudes en compte per l’equip de govern a l’hora d’elaborar el pressupost municipal de l’any vinent. En total, l’equip de govern ha rebut 41 propostes.

Consell de Seguiment i Taula Local d’Habitatge

La PAH ja havia assistit com a convidat a l’última reunió del Consell de Seguiment de la Crisi però ara serà un membre de ple dret. Aprofitant que es debatia la seva entrada a la sala de plens, diferents grups municipals van felicitar la PAH Molins de Rei per la seva feina feta durant els últims mesos.

La incorporació de la PAH al Consell de Seguiment de la Crisi es suma a la creació de la Taula Local d’Habitatge, que es va reunir per primer cop al juliol, asseient a la mateixa taula a l’Ajuntament, partits polítics, associacions de veïns, Càritas, Creu Roja, tècnics municipals i la PAH. En aquesta Taula es treballaran concretament totes les propostes relacionades amb la temàtica de l’habitatge.

 • juan pedro

  Después se dice que no hay participación por parte de los ciudadanos en este ayuntamiento ..

 • dclosa

  Está bien eso de que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) se incorpore al Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica de Molins de Rei, de dudosa constitución y composición política de sus componentes, y mal lo tenemos si el Ayuntamiento , sin tener competencias macroeconómicas del
  pais, ceda su responasbilidad (como Poncio Pilatos) para que sea éste ens el que marque les pautes al govern municipal per mirar de sortir de la crisi , en cualquier caso habría que decir, en vez de “salir” para “aguantar la crisis “ ,
  Habrá que ver lo que la PAH ja ha presentat 8 propostes d’actuació que l’Ajuntament podria incloure en el pressupost de l’any vinent, No veo que hay de “noves” idees en eso com l’impuls de noves maneres de compartir pis a través d’una xarxa informativa (1), o en la lluita de manera més clara contra el mobbing immobiliari (2).
  El papel lo aguanta todo y podemos crear miles de escritos como el Pla d’Habitatge, que incluyan la creació d’un cens d’habitatges buits(3), la masoveria urbana(4) o impulsar ajudes per fer front al rebut de l’aigua i altres subministraments bàsics a les famílies en risc de desnonament (5), si luego no se aplican, se crea el inmovilismo y no se hace nada.
  Me parece bien que las propostes fetes per la PAH, així com les 41 aportades per altres entitats socials i econòmiques que formen part del Consell de Seguiment de la Crisi, sean tingudes en compte per l’equip de govern a l’hora de hacer mociones (papel) en los plenos y elevarlas a las más altas estáncias del Gobierno Español, de la Generalitat, de Bruselas, etc, etc. pero como contribuyente que soy y que pago religiosamente el IBI, eso de eximir el pago de la plusvalía en caso de daciones que se acojan al RDL De Guindos y condicionar para esto una partida en el Pressupost Municipal de l’any vinent, estoy en total desacuerdo.
  Cada palo que aguante su vela , y si en una dación de pago, el banco se queda con el inmueble por el 50% del valor de la vivienda, debe ser el própio banco quien se haga cargo de las plusvalias y no el Ayuntamiento.
  Consell de Seguiment de la Crisi Económica, Taula Local d’Habitatge, partits polítics, associacions de veïns, Càritas, Creu Roja, tècnics municipals…. Entre todas la mataron y ella sola se murió.

 • Pingback: El Consell de Seguiment de la Crisi guanya el Premi Compromís Democràtic 2014 | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La PAH Molins de Rei veu poc útil la seva incorporació al Consell de Seguiment de la Crisi | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El Consell de Seguiment de la Crisi és premiat per segona vegada | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La CUP Molins de Rei creu que el Consell de Seguiment de la Crisi és "ineficaç" | Viu Molins de Rei()