L’escola Alfons XIII canvia de nom i passa a dir-se “El Palau”

La comunitat educativa de l’escola ha escollit per votació canviar el nom del centre d’educació infantil i primària. “El Palau” serà el nou nom després d’aconseguir 44 vots d’un total de 145. L’Ajuntament respecta la decisió i ara només falta el vist-i-plau de la Generalitat per fer efectiu el canvi. 

Pati de la nova escola El Palau, antiga Alfons XIII // Jordi Julià

Pati de la nova escola El Palau, antiga Alfons XIII // Jordi Julià

L’escola Alfons XIII passarà a dir-se escola “El Palau” durant els propers mesos. Així ho ha decidit la comunitat educativa per votació i ho ha ratificat el ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei. Ara només falta que la Generalitat de Catalunya doni el seu vist-i-plau i el canvi es farà efectiu. Ha estat un procés que ha durat mesos.

L’actual comunitat educativa ha proposat cinc noms i Escola El Palau s’ha fet amb la majoria de vots aconseguint un total de 44 vots d’un total de 145 recollits. Ha estat una votació ajustada, i en segona posició ha quedat el nom de Candelera amb 41 suports. Més lluny han quedat les altres opcions com El Terraplè (24), Ítaca (21) i Collserola (15).

No és la primera vegada que l’Alfons XIII fa un canvi de nom. Fins fa uns anys es deia Alfonso XIII i la comunitat educativa va decidir catalanitzar el nom. Durant la dictadura franquista, el centre era conegut com Los Nacionales. Després d’aquesta consulta, el consistori ha “respectat la iniciativa i l’autonomia del centre” en paraules del regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC).

Recomanacions personalitzades