L’escola Alfons XIII canvia de nom i passa a dir-se “El Palau”

La comunitat educativa de l’escola ha escollit per votació canviar el nom del centre d’educació infantil i primària. “El Palau” serà el nou nom després d’aconseguir 44 vots d’un total de 145. L’Ajuntament respecta la decisió i ara només falta el vist-i-plau de la Generalitat per fer efectiu el canvi. 

Pati de la nova escola El Palau, antiga Alfons XIII // Jordi Julià

Pati de la nova escola El Palau, antiga Alfons XIII // Jordi Julià

L’escola Alfons XIII passarà a dir-se escola “El Palau” durant els propers mesos. Així ho ha decidit la comunitat educativa per votació i ho ha ratificat el ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei. Ara només falta que la Generalitat de Catalunya doni el seu vist-i-plau i el canvi es farà efectiu. Ha estat un procés que ha durat mesos.

L’actual comunitat educativa ha proposat cinc noms i Escola El Palau s’ha fet amb la majoria de vots aconseguint un total de 44 vots d’un total de 145 recollits. Ha estat una votació ajustada, i en segona posició ha quedat el nom de Candelera amb 41 suports. Més lluny han quedat les altres opcions com El Terraplè (24), Ítaca (21) i Collserola (15).

No és la primera vegada que l’Alfons XIII fa un canvi de nom. Fins fa uns anys es deia Alfonso XIII i la comunitat educativa va decidir catalanitzar el nom. Durant la dictadura franquista, el centre era conegut com Los Nacionales. Després d’aquesta consulta, el consistori ha “respectat la iniciativa i l’autonomia del centre” en paraules del regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC).

 • Lluís de Requesens

  Curiós.
  Treure el nom d’un monarca per posar-hi
  el nom d’una paraula tant aristòcrata com “Palau”.
  I una família tant poc monàrquica com els Requesens.
  Ni a favor ni en contra. Però, curiós.

  • Felip VI

   Lluís, em trec el barret davant de la teva resposta: curta i encertada! Felicitats.

  • dclosa

   Requesens : En la ultratumba , Supongo…. Monárquico o no, históricamente , ya sabemos lo que han hecho a lo largo de todos estos siglos las monarquías y la aristocracia española, en constantemente humillación y en contra con el bienestar y los intereses del pueblo. En alarde a la realeza y sus equipamientos, bien podía habérsele dado el nombre de las partes de un castillo medieval como : “almena” , “ventana saetera”, “patio de armas” , “barbacana”, “torre del homenaje” etc. Habiendo en Catalunya nombres de prohombres ejemplares, históricos y tan bonitos como el Lluis Companys, Pau Casals, Margarida Xirgu, etc. etc. a parte de lo de “poca feina” , yo añadiría ” pocas luces” por parte de los maestros y los actuales políticos del consitorio (CIU+PSC) que han propuesto y aprobado este nombre de “palau” (palacio)

   • jpsep

    Sembla que la sevs critica te solament una direccio com srmpre poltica i altre de desprestihi d les persones qur volien cambiar el nom al colegi. Dedpres ens pasem el dia criticant de participacio i qusnt es dona tambe es critica…

    • dclosa

     ¿Participació on ha estat ? , Repeteix-ho : Habiendo en Catalunya nombres de prohombres ejemplares, históricos y tan bonitos como Lluis Companys, Pau Casals, Margarida Xirgu, etc. etc no entiendo como se permite tan alegremente todo esto.

 • Carles Ros

  Quina poca feina tenen alguns. Ni a favor ni en contra del canvi del nom, simplement poca feina i ganes de rebuscar i la mania de criticar-ho tot.

  • Positivisme

   Si no estás ni a favor ni en contra sí que critiques per criticar. Si no es per gent amb ganes de fer coses encara serien Los Nacionales.

   • Carles

    Pero que més dóna com es digui? No importa si el gato es blanco o negro y caze ratones. I els nens que surten del Alfons XIII no cacen ni una papallona. Només cal comparar el seu nivel amb escoles com Sant Miquel, Alzina, etc. Em queixo només d’això, el temps és just i s’han d’escriure prioritats. Lògicament el nom de l’escola ha de ser molt després que imposar mesures per aumentar la qualitat d’ensenyança a l’escola.

 • jpsep

  Carles aixo ho dius per l’Ampa ?

  • Ruben

   Tindrien que millorar el servei educatiu del centre que esta molt per sota de la mitjana del poblé .I no perder el temps i els diners amb xorrades .Com es nota que la comunitat no pagara el canvi de nom.

   • Carles Ros

    Totalment d’acord.

  • Carles Ros

   L’Ampa, la Mapa i la Pmap. En general la gent té molt poca feina i una mania malaltissa de criticar-ho tot: criticar les coses rellevants no per això! Ara bé, per canviar el nom a una escola perquè té un nom monàrquic, anarquista, verd, violeta o el que sigui si.

   Exemples de coses rellevants: mesures perquè els crios del centre aprenguin anglès, matemàtiques, mesures perquè nens de tots colors tinguin accés a menjador, etcètera.

   Un últim apunt. Si el canvi de nom hagués costat 1 reunió de 1 hora, accepto i callo. Però la de feinada, papers, votacions, i polles en vinagre que haurà costat. I encara que no tingui cap relació directa amb el tema, indirectament estic pagant amb els meus impostos a tots els funcionaris que hauran perdut dies per aprovar-ho.

   • jpsep

    Aixo no ed participacio ?