L’exalcalde Ivan Arcas és imputat pel cas dels presumptes sobresous de la FMC

L’exalcalde ecosocialista és un dels 40 alcaldes imputats per presumpte cobrament de dietes no legals. Ivan Arcas haurà de declarar davant la justícia a principis de setembre, com la resta d’imputats.

Arcas en una fotografia d'arxiu // David Guerrero

Arcas en una fotografia d’arxiu // David Guerrero

L’exalcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas (Iniciativa), és un dels 40 alcaldes i excalcaldes imputats pel cas dels presumptes sobresous en forma de dietes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Haurà de declarar a principis de setembre per haver cobrat 1.326 euros en concepte de dietes no justificades com a membre del Consell Executiu d’aquest organisme entre gener i maig de 2011.

Arcas en tot moment ha defensat la seva innocència al·legant que tot el que ha cobrat de la FMC és “legal i transparent”. El seu partit, Iniciativa, ha expressat la total confiança en “l’honestedat” dels imputats. En l’actualitat, Arcas és regidor del grup Iniciativa per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades

  18 comments for “L’exalcalde Ivan Arcas és imputat pel cas dels presumptes sobresous de la FMC

 1. Deunidó
  25/07/2014 at 19:29

  Curiós. Ara dimitirà o vol seguir sent regidor per conservar el lloc al Consell Comarcal? Com anava la cosa? S’ha de dimitir quan t’imputen (com demanen sempre) o fins que no et condemnen no? Quans diners s’ha quedat ICV? Quans ell? A quantes reunions ha anat? Per quantes “li han pagat dietes”? Ha cobrat dietes per reunions a les que no ha anat? Si és així, llavors no son dietes: Al trullo.

  Per quants anys, perque els 1000 i pico son de pocs mesos, pero ell portava molt més temps anant-hi… si fem el càlcul poden ser tranquilament 20.000-30.000€… amb això van pagar la campanya?

  En serio.. aquesta gent vol emplaçar a CUP-Podem a fer candidatura unitària? Aquesta gent quina legitimitat té? Quants assessors té enxufats? No en va tenir prou pujant-se el sou astronòmicament que a sobre havia de robar?

  • Parlarperparlar
   25/07/2014 at 19:54

   Parlar, parlar i parlar…. al cap i a la fi no segueixes cap patró fixe, basan-te unicament en noticies de mitjans de comunicació que a vegades no són del tot fiables i de coses de la CUP….no és la primera vegada que passa això i sempre s’ha destapat la innocencia dels que havien darrera….Potser la CUP abusa de mentides…

   • Pau
    26/07/2014 at 0:15

    La CUP abusa? Crec que els jutjats ho han dit prou clar…

 2. Manel
  25/07/2014 at 20:37

  SEMPRE VA SER UN XORIÇO

  TOTS SABIEM QUE ERA UN XORIÇO I UN VIVIDOR, !!!!!!

  ARCAS PER DIGNITAT DIMITEIX DE REGIDOR DEL NOSTRE AJUNTAMENT,!!!!!!
  A MOLINS NO VOLEM MES CORRUPTES !!!!!!!

  QUE COLLONS FEU ELS DE LA CUP QUE NO HEY PRESENTAT JA AL PLE DE L’AJUNTAMENT I AL CONSELL COMARCAL UNA MOCIO DEMANANT LA DIMISSIÓ D’AQUEST CORRUPTE !!!!

  ENDAVANT FEM NET A CATALUNYA !!!!

  QUE DIMITEIXI QUE TORNI ELS DINNERS, I QUE ES TORNI A BANKIA QUE ES ON ESTAN ELS CHORIÇOS !!!!!

  CAMPANYA PUBLICA DE SIGNATURES PER QUE DIMITEIXI EL CORRUPTE ARCAS, JA !!!!!!

  • Neva
   26/07/2014 at 0:00

   .l’Arca no es cap corrupte… es veu que tens algun problema personal… ets molt injust!

 3. Neva
  25/07/2014 at 23:57

  No sabeu del que parleu i esteu fent mal injustament a una persona honrada, a la seva família i al partit al que representa.
  L’Ivan és una persona honrada i treballadora que no es mereixen tota la merda que li esteu fotent a sobre…
  Perquè no espereu a que tot s’ aclareixi abans de jutjar d’aquesta manera tan injusta?

  • Més informació
   26/07/2014 at 15:32

   Si és tan innocent perquè ICV o l’Arcas no contesta les preguntes que fa la CUP? O vol amagar alguna cosa? O potser no és tot tan legal o transparent com diu ell?

   http://molins.cup.cat/noticia/la-cup-demana-m%C3%A9s-informaci%C3%B3-sobre-lex-alcalde-imputat-ivan-arcas-icv-i-actual-regidor-de

   • dclosa
    27/07/2014 at 8:37

    Son pocos los partidos políticos locales de Molins de Rei , que excepto en campañas electorales, hagan uso de éstos maravillosos medios de comunicación que tenemos la ciudadanía de Molins de Rei, como son Viu molins y El Llaç, posiblemente por acuerdos entre partidos, aúnque lo más seguro sea por pobreza y falta de ideas de los mismos. La CUP es la más asidua, y algunas tímidas explicaciones recientes sobre la AMB del portavoz Sr. Sergi Conde (ICV) , y alguna que otra opinión del Sr. Carrasco(ICV) , Duran , etc , ICV-Molins no suelen hacer uso de este medio , y ni muchísimo menos el Sr. Iván Arcas (ICV), que con su porte constante de soberbia, que da la sensación de que está sobre el bien y el mal , y que se cree és de lo mejorcito de capital humano disponible en ICV.Molins, no espere respuesta alguna.

 4. Més informació
  26/07/2014 at 0:08

  La CUP demana més informació sobre l’ex-alcalde imputat Ivan Arcas (ICV) i actual regidor de l’Ajuntament

  Arran de la investigació judicial sobre els suposats sobresous il·legals cobrats per alguns alcaldes que tenien càrrecs a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), entre ells l’ex-alcalde i actual regidor Ivan Arcas (ICV), des de la CUP vàrem entrar el 8 de juliol pel registre de l’Ajuntament la següent pregunta per tal que la ciutadania pugui tenir la informació exacte sobre aquest cas. Ni per part del mateix ex-alcalde ni per part del seu grup municipal s’ha aportat informació que pugui donar resposta als dubtes raonables que tenim des del grup municipal de la CUP i que està investigant la jutgessa del Cas Mercuri. 
  El 21 de juliol el govern municipal ens responia només a l’apartat número 1 de la pregunta ja que la resta d’apartats ho han demanat a la FMC que els hi passi la informació. Ahir 24 de juliol, es va anunciar que Ivan Arcas, conjuntament amb la resta d’alcaldes implicats, ha estat imputat per un delicte a la hisenda pública. Davant d’aquests fets demanem al govern municipal que faci tot el possible per aconseguir aquestes informacions el més aviat possible ja que creiem que la ciutadania té tot el dret a saber com s’havien gestionat els diners públics. Segons la mateixa resposta de l’Ajuntament, en el període de 2013 a 2014, l’aportació de Molins de Rei a la FMC ha estat de 51.768€. En els últims 7 anys l’aportació anual de l’Ajuntament de Molins era de 4.616€ anuals.
  Pregunta de la CUP sobre les dietes o sous cobrats per alcaldes de Molins de Rei per part de la FMC

  La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) es financia gràcies a les aportacions dels Ajuntaments i altres administracions públiques. Tenint en compte que el seu finançament prové de diners públics cal exigir a aquest organisme una transparència màxima referent a com es gasten aquests diners i quines retribucions i/o salaris es paguen als seus membres.

  Després de conèixer les dades descobertes per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha quedat demostrat que la FMC ha actuat amb total opacitat en molts aspectes.

  Buscant a la pròpia pàgina web de la FMC no podem trobar per enlloc els acords on s’estipula el que cobren per dietes o sous els diferents alcaldes que tenen càrrecs en els diferents organismes de la FMC. Ni tampoc estan publicades les actes per saber quantes reunions en veritat es feien.

  Tampoc l’Ajuntament de Molins de Rei havia explicat mai tots aquests conceptes als vilatans i vilatanes i cal recordar que Ivan Arcas era membre del Consell Executiu gràcies a la seva condició d’alcalde.

  Per tots aquest motius creiem que l’Ajuntament de Molins de Rei, com a membre de la FMC, ha de donar a conèixer al conjunt de vilatans i vilatanes la informació que es deriva de les següents preguntes:

  1. Quina ha estat l’aportació econòmica anual de l’Ajuntament de Molins de Rei en el període de 2003 a 2014 a la FMC? Demanem que es doni la informació desglossada per anualitat

  2. Quins alcaldes de Molins de Rei han estat membres dels òrgans de govern de la FMC en el període entre 2003 i 2014? I quins càrrecs concretament han ocupat?

  3. Dels alcaldes de Molins de Rei que hagin estat mebres dels òrgans de govern de la FMC en el període entre 2003 i 2014 sol•licitem la següent informació:

  • Diners cobrats desglossats en totes les mensualitats que hagin cobrat

  • Dates de les reunions on aquest alcalde ha assistit i eren remunerades segons els acords interns de la FMC. Demanem que consti el dia i l’hora en què s’han realitzat les reunions

  • Actes de les reunions on aquest alcalde ha assistit i eren remunerades segons els acords interns de la FMC

  4. Demanem que s’adjunti a aquesta respostes les diferents actes que en el període 2003-2014 s’acordin les condicions econòmiques dels sous o dietes que cobrarien els membres dels òrgans de govern de la FMC.

  Recordem que la legislació actual determina que l’Ajuntament de Molins de Rei ha de donar resposta per escrit a aquesta petició del grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular en el termini màxim de 10 dies.

  • dclosa
   27/07/2014 at 8:46

   No confíe en que los del Ayuntamiento les den la respuesta antes de 10 dias, Yo llevo varias instáncias entregadas sin cumplir éste plazo. Está claro que tardan de media 31 dias y que se pasan por el forro el varapalo que sobre éste asunto les metió el payaso del Defensor del Poble.

  • marta
   28/07/2014 at 12:04

   Arriben les eleccions , la CUP amb la trobada dels vots d’ICV, bon resultat amb les anteriors e intentant en altres noticies tirar per terra a Podemos

 5. Xavi
  26/07/2014 at 0:12

  ICV la mateixa calanya, avui els corruptes del dia son Ivan Arcas per dietes il.legals i Jordi Pujol per frau a hisenda

  Xoriços a la presó, Arcas dimissió

 6. dclosa
  26/07/2014 at 13:55

  Queda claro que, a pesar de que Viu molins ya no és lo que era, y de no se lo lee nadie, cuando publican alguna noticia interesante le salen réplicas como enanitos por todas partes, que a pesar de ser anónimos que se les vé la gorra de militantes y simpatizantes políticos : Neva (ICV), Manel (CIU) , Parlarperpar(ICV) , Pau (CUP) , Xavi(CUP) , Mes informacio (CUP)

  Desde éste mismo diario digital he preguntado diversas veces lo mismo que ahora pregunta la CUP y que bochornosamente lo tienen que preguntar via “instáncia”. . En la noticia (26-06, Mediamark – Ramos) nos querian hacer creer que aquí no pasa nada, y de que los verdaderamente tontos de
  Mediamark éramos los ciudadanos de Molins de Rei, Desvegonzante el reparto de sillas que se hacen entre los partidos políticos, y las sinvergüenceria del reparto (en sobre) de los dineros públicos en la AMB (que nadie les ha elegido en urnas), y que para estar calladitos en un rincón, pagarse la gasolina y la comida en la sede de AMB en la Zona Franca, se les paga 250 € por reunión, 2 reuniones al mes, Total : 500 €/mes , y el Sr. Sergi Conde (portavoz bicéfalo de ICV-Molins), sólo nos respondía a lo que le interesaba, y nos dejaba sin responder a la pregunta de cuanto cobraba el Ivan Arcas (ICV) como
  vicepresidente en el Consell Comarcal . ¿ Alguien lo sabe ? , ¿ Hay que solicitarlo via “instáncia” ?
  El dia 10-7 en la radio municipal, Ivan Arcas estaba enfadado, y nos indicaba que los dineros en la FMC eran “dietas” y que se los aprobaban por asamblea por ejecutiva y que los importes eran públicos, ¿Miente? , Mes información (CUP) aquí nos dicen de que no están publicados en la Web de FMC y que además, l’Ajuntament de Molins de Rei no havia explicat mai tots aquests conceptes als vilatans i vilatanes, mientras Ivan Arcas reinaba , ni con Puntas , ni con Paz, ni con ahora Casals . Si cotizaban o no a Hacienda esto no justifica los hechos, ya que eso cada contribuyente se lo sabe él de cómo se lo hace.
  También ahora nos enteramos (via declaraciones del JR (CIU) y via Arcas (ICV) en la radio municipal de que lo publicado en la Web del Ayuntamiento sobre los sueldos de los cargos electos no es correcto, puesto que en la Web municipal no se indican los 380 € (63.000 ptas) que un regidor cobra por asistir a un pleno.

  Quien tenga dudas sobre el significado de las palabras “sueldo”, “dieta” o “ indemnización” en eso de la FMC , fuera del ” Si no puedes convencer confunde ” puede consultar las declaraciones de mismísimo actual alcalde JR Casals (CIU) el día 9 , en la radio municipal, y que concuerda perfectamente con nos indicó el pasado dia 19 por Lucas Sánche Ferro (PODEMOS), de que entre ellos mismos se tapan sus corruptelas, Casals dijo : de que todo esto de la FMC es muy injusto y que él está muy indignado, de que Ivan Arcas a pesar de cobraba su sueldo como alcalde cobraba una “indemnización” por asistencia y que las cantidades eran muy pequeñas , que todo eso es “pecata minuta” a pesar de que se cobraban aún sin asistir a las citas, de que no hay que furgar más , de que ya han habido dimisiones y por lo tanto ya no hay que buscar culpables y que con esto es más que suficiente, que los de CIU también tienen imputados , y de que no hay que investigar más, que para asistir a los plenos en Molins de Rei, los regidores (incluidos los buenazos de ERC y los no menos buenazos de la CUP) cobran una “indemnitzación” de 380 € (63.000 Ptas) por pleno y barba, y también que él absuelve al Sr. Ivan Arcas , que le dá todo su soporte y de que se lo ha dicho personalmente. Muá, muá, muá,..
  Me adhiero a lo que indica Deunidó : Quants assessors ICV té enxufats ? G. Catalá ? , Ivan Arcas no en va tenir prou pujant-se el sou astronómicamente un 115 % de que a sobre havia de robar? . Cuando era alcalde cobraba del Ajuntamento de Molins de Rei 55.453,86 € ( 9.2 milions ptas), y que sepamos, además, disfruta de una VPO (de IBI reducido) en Las Palmeras.

 7. dclosa
  26/07/2014 at 14:23

  Desde éste mismo diario digital he preguntado diversas veces lo mismo que ahora pregunta la CUP y que bochornosamente aún siendo legalmente “oposición” en el Ayuntameinto lo tienen que preguntar via “instáncia” . En la noticia (26-06, Mediamark – Ramos) nos querian hacer creer que aquí no ha pasado nada, y de que los verdaderamente tontos de Mediamark éramos los ciudadanos de Molins de Rei. Desvegonzante el reparto de sillas que se hacen entre los políticos, y sinvergüenceria de sus sueldos que se los impones ellos mismos, y el reparto (en sobre) de los dineros públicos , como en la AMB (que nadie les ha elegido en urnas), para estar calladitos en un rincón, y pagarse la gasolina y la comida en la sede de AMB en la Zona Franca, les pagan 250 € por reunión, 2 reuniones al mes, Total : 500 €/mes , y el Sr. Sergi Conde (portavoz bicéfalo de ICV-Molins), sólo nos respondía a lo que le interesaba, y nos dejaba sin responder la pregunata de cuanto cobraba el Ivan Arcas (ICV) como
  vicepresidente en el Consell Comarcal . ¿ Alguien lo sabe ?

  El dia 10-7 en la radio municipal, Ivan Arcas estaba muy enfadado, y nos indicba que los dineros en la FMC eran “dietas” y que se los aprobaban por asamblea por ejecutiva y que los importes eran públicos . ¿Miente? , Mes información (CUP) nos indican aquí, que no están publicados en la Web de FMC y que además l’Ajuntament de Molins de Rei no havia explicat mai tots aquests conceptes als vilatans i vilatanes, mientras Ivan Arcas reinaba , ni con Puntas , ni xon Paz , ni con ahora Casals . Si cotizaban o no a Hacienda esto no justifica los hechos, ya que eso cada cual se lo sabe de cómo lo lo hace.

  También ahora nos enteramos (via declaraciones del JR (CIU) y via Arcas (ICV) en la radio municipal de que lo publicado en la Web del Ayuntamiento sobre los sueldos de los cargos electos no és correcto,
  puesto que en la Web no se indica los 380 € (63.000 ptas) que un regidor cobra por asistir a un pleno.

  Quien tenga dudas sobre el significado de las palabras “sueldo”, “dieta” o “ indemnización” del FMC , fuera del de “Si no puedes convencer confunde ” , puede consultar las declaraciones de mismísimo alcalde actual JR Casals (CIU) el día 9 , en la radio municipal, y que coincide perfectamente con lo expuesto en el meeting del pasado dia 19 por Lucas Sánchez Ferro (PODEMOS) , de que la casta política clásica, entre ellos se tapan sus corruptelas, Casals dijo : de que todo esto de la FMC es muy injusto y que él está muy indignado, de que Ivan Arcas a pesar de cobraba su sueldo como alcalde cobraba una “indemnización” por asistencia a FMC y que las cantidades eran muy pequeñas , que todo eso es “pecata minuta” a pesar de que se cobraban aún sin asistencia, de que ya han habido dimisiones y por lo tanto ya no hay que buscar culpables y que con esto es más que suficiente, que los de CIU también tienen imputados , y de que no hay que investigar más, que para asistir a los plenos en Molins de Rei, los regidores (incluidos los calladitos y buenazos de ERC y los no menos buenazos de la CUP) tambén cobran una “indemnitzación” de 380 € (63.000 Ptas) por pleno y barba, y también que él absuelve ya a Ivan Arcas , que le dá todo su soporte y de que se lo ha dicho personalmente. Muá, muá, muá
  Me adhiero a lo que indica Deunidó : Quants assessors ICV té enxufats? , G. Catalá és uno de ellos ? , Ivan Arcas no en va tenir prou pujant-se el sou astronómicamente un 115 % de que a sobre havia de robar? . Cuando era alcalde cobraba del Ajuntamento de Molins de Rei 55.453,86 € ( 9.2 milions ptas), y que sepamos, además, disfrutaba de una VPO ( IBI reducido ) en Las Palmeras.

 8. Esteve
  28/07/2014 at 9:41

  Arcas…què portes sota el sombrero que dus a l´hivern?…els calers que robes al poble!…i tu què vas de comunista…dimisió inmediata!

 9. Carles Ros
  29/07/2014 at 11:05

  Cuando el río suena es porque agua lleva…

  S’ha demostrat infinits cops la corrupció present en els partits tradicionals: ICV, PSOE, PP, CIU i ERC.Ja ni ha prou eh, ja ni ha prou!!

  Jo com a ciutadà estic fart de vividors, corruptes i gent com l’Arcas que només fa que mantenir la CADIRA. Em podeu respondre els comunistes defensors de l’Arcas que això s’haurà de provar en un judici (que per cert serà d’aquí a saver quant, 5 6 7 o 8 anys). Pero el que no em podeu retreure es que aquest fenòmeno porta anys i panys sentat a la cadira que tots paguem. Si va perdre les últimes eleccions, que cony fot encara sentat a una cadira???! La nostra democràcia és igual que dictadura que la època franquista, quina tela.

  • dclosa
   30/07/2014 at 11:40

   Estoy totalmente de acuerdo con Usted,

   Lo más grave és que no sabemos aún, a pesar de que ellos dicen que és publico, se ha solicitado varias veces en éste medio, cuanto cobra este Sr. que está como vicepresidente en el Consell Comarcal del B.Ll , y lo indignante és el oirle decir en varias declaraciones de que los concejales del Ayuntamiento de Molins de Rei cobran 380€ (63.000 Ptas) . cada vez que asisten a un
   pleno, que suele durar una horillas, que de forma comparativa : 21 regidores x 380 € = 8.000€ (1, 3 millon de Ptas , un Opel corsa, que se pulen en cada pleno, y que ésto és el precio de la Democracia, el precio que la ciudadanía debe pagar por la Democracia, que antes , en épocas franquistas, los alcaldes no cobraban , pero que se lo llevaban en crudo con favores personales que se hacían entre ellos. Vivir para ver y oir…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *